reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
U mnie było tak, że w sobotę miałam jakieś takie żywo czerwone plamienie i myślałam, że się rozkręci, jednak nie bolało nic i potem nic nie leciało w niedzielę. W pon jeszcze pracowałam sobie z domu, jednak koło 13 zaczęłam mieć bóle złe się czuć, urwałam się z pracy, bolała głowa strasznie i po południu koło 17 zawiózł mnie mąż do szpitala bo już krwawienie się zaczęło jak przy okresie. Mieli zrobić zabieg jeszcze tego samego wieczoru, jednak przetrzymali mnie i zrobili dobe później, nie maialm żadnych tabletek. I tak chyba lepiej poczekać aż się zacznie samo,ale tak już bardziej, a nie tylko plamienia, bo tak jak u mnie to może od plamienia jeszcze potrwać trochę zanim się rozkreci

Co do sterydow to immunolog nie zaleca ale może ginekolog postanowi inaczej. Muszę zmienić lekarza i idę do takiego z polecenia. Moich dwóch ginekologów nie ogarnia mutacji i immunologii więc nie mam już do nich zaufania. Oby ten z polecenia wiedział co robić. Też jestem gotowa zaryzykować sterydy mimo że nie miałam korony i nie wiem jak być ją przechodziła. Ale nie chce znów stracić ciąży więc będę debatować z ginekologiem.

Ja trafiłam do szpitala z poronieniem zatrzymanym bez plamienia i krwawienia. Dostałam z 6-8 tabletek cycotec dopochwowo. Po 4 godzinach zaczęły się skurcze i krwawienie . Mimo że uważam że po tabletkach macica sama się oczyscila to po 12 godzinach bez badania usg żeby sprawdzić co i jak wzięli mnie na zabieg.

Ja trafiłam do szpitala z poronieniem zatrzymanym bez plamienia i krwawienia. Dostałam z 6-8 tabletek cycotec dopochwowo. Po 4 godzinach zaczęły się skurcze i krwawienie . Mimo że uważam że po tabletkach macica sama się oczyscila to po 12 godzinach bez badania usg żeby sprawdzić co i jak wzięli mnie na zabieg.
Po jakim czasie mogłaś się starać znowu?

Może tak być że nagle wyleci Ci jajo płodowe albo dwa i będzie po wszystkim. Niestety ja się sama nie oczyściłam i po dobie zrobili mi łyżeczkowanie.
No najlepiej.
Plamienia mam od piątku w nocy, cała sobota jedynie na. Papierze a wczoraj wieczorem już więcej i w nocy na podpasce było. Ale narazie czysta krew bez skrzepów

reklama
Ja teraz dostałam krwawienia jak w okres z tym, że bardzo bolało i bardzo zle się czułam. Potem wylecialo sporo skrzepów. Tak na prawdę tylko jeden dzień było tak. Od czwartku mam tylko krwawienia niewielkie.
Jak w środę uda mi się dostać do mojej na USG to sprawdzimy czy się oczyscilo.
Poprzednie dwa razy sama się oczyściłam więc liczę że teraz też tak będzie. Ale trochę mnie martwi że tak w sumie mało krwawie, poza tym jednym dniem.

Do góry