reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Bardzo dziękuję Ci za cenne informacje. A co to znaczy cała dawka ? 500 ml 20 %? Mi immunolog zaleciła 100 ml 20 %. Czy to się miesza z solą fizjologiczną czy już jest w tej kroplowce ? Brałaś aż do rozwiązania?

Niestety mam problem ze zdobyciem intralipidu bo ktoś by mi bez problemu podłączył. Immunolog chciał mi zapisać ale w systemie wyskoczył kod LZ czyli nie można tego leku zapisać na receptę. To lek tylko do obrotu w lecznictwie zamkniętym czyli szpitale i kliniki. Wiesz jak dziewczyny które podłączyły w domu zdobywały lek ? Muszę coś wykombinować. Zwłaszcza że w klinice w Bydgoszczy koszt na stronie to aż 800 zł. W poniedziałek zrobię jeszcze rozeznanie.
A nie przechodziłas covida?

reklama
Bardzo dziękuję Ci za cenne informacje. A co to znaczy cała dawka ? 500 ml 20 %? Mi immunolog zaleciła 100 ml 20 %. Czy to się miesza z solą fizjologiczną czy już jest w tej kroplowce ? Brałaś aż do rozwiązania?

Niestety mam problem ze zdobyciem intralipidu bo ktoś by mi bez problemu podłączył. Immunolog chciał mi zapisać ale w systemie wyskoczył kod LZ czyli nie można tego leku zapisać na receptę. To lek tylko do obrotu w lecznictwie zamkniętym czyli szpitale i kliniki. Wiesz jak dziewczyny które podłączyły w domu zdobywały lek ? Muszę coś wykombinować. Zwłaszcza że w klinice w Bydgoszczy koszt na stronie to aż 800 zł. W poniedziałek zrobię jeszcze rozeznanie.
200 ml to cala dawka. Na nia sklada sie 2x100 ml intralipid i 2x500 ml soli fizjologicznej. Roznie podają 🤔 ja mkala wtedy 4 butelki. Wiem ze niektóre dziewczyny mialy łączone w jedną kroplówke.
Koszt 800 zł to zdecydowanie za dużo. Zdecydowanie. ! Jeszcze za jedną dawkę to juz kosmos. 😱😱
Niestety nie wiem jak robily. Ja się lekarki mojej zapytałam czy mogę wziąć sama w domu o vzy by mi wypisała wtedy receptę. Powiedziala ze jeżeli chce to wypisze ale prosila abym przynajmniej jedna pieresza dawkę wziela e klinice aby zobaczyć czy nie wyskormczy jakas alergia. No i później ja miałam skoki ciśnienia przy soli fizjologicznej. 😅
Ja brala do od pozytywnego testu do stycznia. Wiec bedzie jakies 25 tc. Sprawdzę później dokladnie w książeczce. Bo podobno to jest istotne aby brsc odpowiednią dlugosc. Z tym ze co lekarz to inaczej. Prowsdizla mnie dr Janosz i ona juz chciala przestać z wlewami. Poprosilam o jeszcze polowke. Bo sie balam i chcialam mojego "psychologa w kroplowce". Zgodizla sie. Bo wlewy potem nie działają. Daje się jej do momentu przejęcia funkcji łożyska. Tak cos mi po głowie chodzi. 🤔🤔 a potem już nie orzyjomwala Bo miala rodzic za 2 miesiece i poszlam do jej męża. I mimo że już skończyłam intrslipid to on dsl mi jeszcze dwie dawki. 🤣 dr Janosz robila doktorat tez woec jej bardziej ufałam do względem nowości medycznych. Ale zgodziłam się. 🙄 sterydy tez jakos po połówkowych schodziłam.
Dziwne ze nie mają w sprzedaży. Wiem ze normalnie dziewczyny w aptekach zamawiały jak mialy receptę.

Nie. W dodatku jak zapytałam immunologa czy jak zrobię test czy może jednak przechorowałam to czy wtedy mi poda sterydy to powiedziała że nie. Że wirus mutuje i coraz częściej obserwują ponowne zachorowanie.
Kurde to co z kobietami, które naprawdę potrzebują sterydów żeby utrzymać ciążę? Mi mój gin ma dać coś.

A mi nic o soli fizjologicznej nie mówiła. Sam intralipid i tyle. Może to w luxmedzie jakiś problem w systemie z wystawieniem na receptę. Sprawdzę w ramach poz. Coś muszę pokombinować. Dziękuję niezmiennie na cenne informacje.
200 ml to cala dawka. Na nia sklada sie 2x100 ml intralipid i 2x500 ml soli fizjologicznej. Roznie podają [emoji848] ja mkala wtedy 4 butelki. Wiem ze niektóre dziewczyny mialy łączone w jedną kroplówke.
Koszt 800 zł to zdecydowanie za dużo. Zdecydowanie. ! Jeszcze za jedną dawkę to juz kosmos. [emoji33][emoji33]
Niestety nie wiem jak robily. Ja się lekarki mojej zapytałam czy mogę wziąć sama w domu o vzy by mi wypisała wtedy receptę. Powiedziala ze jeżeli chce to wypisze ale prosila abym przynajmniej jedna pieresza dawkę wziela e klinice aby zobaczyć czy nie wyskormczy jakas alergia. No i później ja miałam skoki ciśnienia przy soli fizjologicznej. [emoji28]
Ja brala do od pozytywnego testu do stycznia. Wiec bedzie jakies 25 tc. Sprawdzę później dokladnie w książeczce. Bo podobno to jest istotne aby brsc odpowiednią dlugosc. Z tym ze co lekarz to inaczej. Prowsdizla mnie dr Janosz i ona juz chciala przestać z wlewami. Poprosilam o jeszcze polowke. Bo sie balam i chcialam mojego "psychologa w kroplowce". Zgodizla sie. Bo wlewy potem nie działają. Daje się jej do momentu przejęcia funkcji łożyska. Tak cos mi po głowie chodzi. [emoji848][emoji848] a potem już nie orzyjomwala Bo miala rodzic za 2 miesiece i poszlam do jej męża. I mimo że już skończyłam intrslipid to on dsl mi jeszcze dwie dawki. [emoji1787] dr Janosz robila doktorat tez woec jej bardziej ufałam do względem nowości medycznych. Ale zgodziłam się. [emoji849] sterydy tez jakos po połówkowych schodziłam.
Dziwne ze nie mają w sprzedaży. Wiem ze normalnie dziewczyny w aptekach zamawiały jak mialy receptę.

Przecież są też kobiety no z choroba crohna, czy wrzodziejącego jelita i tam często stosuje się sterydy j są w ciąży. No a z drugiej strony, to lekarz musi wybrać mniejsze zło i patrzy na to inaczej niż my. Ja się boje już bez tych leków próbować nawet....

Kurde to co z kobietami, które naprawdę potrzebują sterydów żeby utrzymać ciążę? Mi mój gin ma dać coś.
Ja bez problemu dostałam od mojej gin steryd teraz w ciąży. Fakt że mam niską dawkę bo tylko 5mg, ale na szczęście nie miała problemu żeby mi wypisać. Także myślę że zależy od lekarza. Ale dla mnie głupota nie dac sterydu ze względu na covid, bo ten wirus zostanie z nami już na zawsze, więc nie wiem jaki oni mają na o plan....

Dziewczyny ja nadal w domu, od wczoraj zaczęło się lekkie plamienia. Narazie nic nie boli. Jutro stawić mam się na oddział. Czy jeśli zaczęłam krwawić dostanę tabletki?

reklama
Dziewczyny ja nadal w domu, od wczoraj zaczęło się lekkie plamienia. Narazie nic nie boli. Jutro stawić mam się na oddział. Czy jeśli zaczęłam krwawić dostanę tabletki?
Zależy wszystko od szpitala. U mnie w szpitalu nie dają tabletek, tylko od razu robią zabieg. Także nie wiadomo na co masz się nastawić tak na prawde

Do góry