reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej.
Nie wiem czy pamiętacie moja historię, mało się tu udzielam ale postanowiłam napisać. Dziś dostałam krwawienia, silnych boli i w pracy prawie zasłabłam. Myślę że zaczęło się poronienie - to już trzecie w tym roku. Święta będą wyjątkowo ciezkie😢 niby byłam na to gotowa bo wiedziałam że beta spada ale boli bardzo ....
Czy żeby zrobić te badania ANA, ASA i komórki NK muszę odczekać jakiś czas, kiedy mogę zrobić to najszybciej ?

reklama
Hej.
Nie wiem czy pamiętacie moja historię, mało się tu udzielam ale postanowiłam napisać. Dziś dostałam krwawienia, silnych boli i w pracy prawie zasłabłam. Myślę że zaczęło się poronienie - to już trzecie w tym roku. Święta będą wyjątkowo ciezkie😢 niby byłam na to gotowa bo wiedziałam że beta spada ale boli bardzo ....
Czy żeby zrobić te badania ANA, ASA i komórki NK muszę odczekać jakiś czas, kiedy mogę zrobić to najszybciej ?
Akurat nie pomogę bo nie znam się . Ale ściskam mocno🥺 wiem co czujesz!!!! Wszystko będzie dobrze !!!!!!

Hej.
Współczuję ci kochana i powiem tylko, że jestem w tej samej sytuacji. Czekam na poronienie ale kiedy się zacznie nie wiem. Beta wczoraj 17000 więc pewnie musi jeszcze spaść.
Co do badań jestem zielona w tym temacie ale dziewczyny pewnie pomogą

Współczuję ci kochana i powiem tylko, że jestem w tej samej sytuacji. Czekam na poronienie ale kiedy się zacznie nie wiem. Beta wczoraj 17000 więc pewnie musi jeszcze spaść.
Co do badań jestem zielona w tym temacie ale dziewczyny pewnie pomogą
Czytałam kochana Twoja historię :( szczerze mówiąc łudziłam się że jednak będzie dobre zakończenie ....
Sciskam mocno ❤️

Hej.

Przykro mi. Możesz robić od razu niektóre nawet wskazane do 6 tyg po poronieniu więc jak masz możliwość to rób badania.

@roki_1991 To wszystko zależy jaką mają laboratoria granice wykrywalności i oznaczalnosci. Jeśli najmniejsze stężenie jakie mogą wykryć jest 2.3 to zawsze jeśli wyjdzie poniżej nie mogą podać dokładnie tego wyniku. To jest kwestia procedury analitycznej i sprzętu jaki posiada laboratorium.

Ostatnia edycja:
@roki_1991 To wszystko zależy jaką mają laboratoria granice wykrywalności i oznaczalnosci. Jeśli najmniejsze stężenie jakie mogą wykryć jest 2.3 to zawsze jeśli wyjdzie poniżej nie mogą podać dokładnie tego wyniku. To jest kwestia procedury analitycznej i sprzętu jaki posiada laboratorium.
Wiem i dlatego właśnie też to napisałam. Wynik <2.30 Może być najniższym jaki mogą otrzymać, A i tak nie wskazuje to na ciążę. Dlatego chciałam wytłumaczyć koleżance że beta może być 0 po prostu ;)

U mnie dalej nic się nie zaczęło, a trochę narobiłam się przy szykowaniu, bo w sumie dopiero dziś zaczęłam wcześniej nie miałam głowy...
Dostałam na email wszystkie wytyczne jak zabezpieczyć płody i wysłać do labo. Pani mi ładnie powiedziała jak zacznie się w domu co zrobić. Złota kobieta
A że to bliźniaki jednojajowe to zapłacę za 1 tylko. 😘

O tez bym tak chciała 😾 myślałam ze na święta będzie prezent a tu dupa. Poczekam dziękuje wam za odpowiedzi ale i tak słabo to widzę .. pewnie nic nie ma
Piję razem z Tobą, z tym że ja winko. Też myślałam, że będę miała świąteczny prezent zwłaszcza, że na teście coś jakby majaczyło. Hehe jak zwykle bobo test psikusa mi sprawił, jeszcze tego samego dnia przyszła @ ...
Także teraz relaks, a w środę wizyta u ginki. Niech coś wreszcie ze mną zrobi, bo przez ostatnie dwa lata zdawałam się na ślepy los, bez żadnych wspomagaczy, ale niestety nie zaskoczyło.

reklama
Piję razem z Tobą, z tym że ja winko. Też myślałam, że będę miała świąteczny prezent zwłaszcza, że na teście coś jakby majaczyło. Hehe jak zwykle bobo test psikusa mi sprawił, jeszcze tego samego dnia przyszła @ ...
Także teraz relaks, a w środę wizyta u ginki. Niech coś wreszcie ze mną zrobi, bo przez ostatnie dwa lata zdawałam się na ślepy los, bez żadnych wspomagaczy, ale niestety nie zaskoczyło.
Szkoda gadać.. i jeszcze przeglądasz fb i insta i same zostanę mama jestem w ciąży HELP me!!!!!

Do góry