reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Nie chcę czekać aż samo się zacznie, bo narazie nic na to nie wskazuje.

Byłam wczoraj u swojego lekarza nawet nie mógł określić czy słyszy serce dziecka czy to pulsuje moja aorta. Nie zauważył ciąży blizniaczej i kazał w poniedziałek przyjść do niego na oddział na. Lepsze usg. Ale po nie przespanej nocy postanowił skonsultować z innym lekarzem. I to on pokazał mi 2 zarodki, brak serca. Nie mam skierowania do szpitala a nie chcę czekać do poniedziałku. Jeśli pójdę jutro rano na IP i powiem, że boli mnie podbrzusze i jestem w ciąży to wezmą mnie na oddział? Co mam powiedzieć?

Tak 2 zarodki widziałam
Nie wiem jak oni podejda do tego bez skierowania, ale w zasadzie wiesz jaka jest diagnoza i co Cie czeka, takze powinni przyjac Cie jak pojedziesz i powiesz jak jest i ze poobolewa Cie brzuch. Bedziesz miala to za soba...

reklama
Dziwne trochę że nie dostałaś skierowania no ale możesz pójść jutro do szpitala i powiedzieć jaka jest diagnoza jeśli chcesz szybko to przejść. Pewnie masz jakiś opis usg?
Jeden kazał przyjść w poniedziałek do siebie na oddział sprawdzić jeszcze raz ciążę, a ten dzisiaj co potwierdził powiedział co mnie czeka i że mam zgłosić się do szpitala

Dziwne trochę że nie dostałaś skierowania no ale możesz pójść jutro do szpitala i powiedzieć jaka jest diagnoza jeśli chcesz szybko to przejść. Pewnie masz jakiś opis usg?
Mam to dzisiejsze ale lekarz mówił, żebym nie pokazywała tego w szpitalu (tam pracuje mój ginekolog co nie widział ani bliźniąt ani pewny bicia serca nie był) bo wie jakie realia są i jak podejdą do tego.
Mysle, ze może pójdę na oddział do mojego lekarza i powiem, że miałam być w poniedziałek ale stres mam, nie mogę spać i boli mnie podbrzusze, co myślicie?

Mam to dzisiejsze ale lekarz mówił, żebym nie pokazywała tego w szpitalu (tam pracuje mój ginekolog co nie widział ani bliźniąt ani pewny bicia serca nie był) bo wie jakie realia są i jak podejdą do tego.
Mysle, ze może pójdę na oddział do mojego lekarza i powiem, że miałam być w poniedziałek ale stres mam, nie mogę spać i boli mnie podbrzusze, co myślicie?
Idź na izbę, powiedz że masz plamienia, wtedy cię przyjmą i zrobią USG.
Pamiętaj, że masz wybór co do rodzaju poronienia.

Albo idź do jeszcze jakiegoś lekarza z dobrym sprzętem i jak się potwierdzi to poproś o skierowanie do szpitala.

Dobry pomysl, jesli znajdziesz na jutro jakiegos lekarza, bedziesz miala usg od razu i pewnosc i poprosisz o skierowanie i nie bedziesz w szpitalu juz sie prosila o przyjecie.
Byłam dziś u właśnie z najlepszym sprzętem i jako jedynym z csrtifikatem fo prenatalnych. W pełni profesjonalista. Widziałam brak akcji, niestety...

reklama
Idź do niego na oddział i walcz o swoje!

Do góry