reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Nie chcę czekać aż samo się zacznie, bo narazie nic na to nie wskazuje.

Byłam wczoraj u swojego lekarza nawet nie mógł określić czy słyszy serce dziecka czy to pulsuje moja aorta. Nie zauważył ciąży blizniaczej i kazał w poniedziałek przyjść do niego na oddział na. Lepsze usg. Ale po nie przespanej nocy postanowił skonsultować z innym lekarzem. I to on pokazał mi 2 zarodki, brak serca. Nie mam skierowania do szpitala a nie chcę czekać do poniedziałku. Jeśli pójdę jutro rano na IP i powiem, że boli mnie podbrzusze i jestem w ciąży to wezmą mnie na oddział? Co mam powiedzieć?

Tak 2 zarodki widziałam
Nie wiem jak oni podejda do tego bez skierowania, ale w zasadzie wiesz jaka jest diagnoza i co Cie czeka, takze powinni przyjac Cie jak pojedziesz i powiesz jak jest i ze poobolewa Cie brzuch. Bedziesz miala to za soba...

reklama
Dziwne trochę że nie dostałaś skierowania no ale możesz pójść jutro do szpitala i powiedzieć jaka jest diagnoza jeśli chcesz szybko to przejść. Pewnie masz jakiś opis usg?
Jeden kazał przyjść w poniedziałek do siebie na oddział sprawdzić jeszcze raz ciążę, a ten dzisiaj co potwierdził powiedział co mnie czeka i że mam zgłosić się do szpitala

Dziwne trochę że nie dostałaś skierowania no ale możesz pójść jutro do szpitala i powiedzieć jaka jest diagnoza jeśli chcesz szybko to przejść. Pewnie masz jakiś opis usg?
Mam to dzisiejsze ale lekarz mówił, żebym nie pokazywała tego w szpitalu (tam pracuje mój ginekolog co nie widział ani bliźniąt ani pewny bicia serca nie był) bo wie jakie realia są i jak podejdą do tego.
Mysle, ze może pójdę na oddział do mojego lekarza i powiem, że miałam być w poniedziałek ale stres mam, nie mogę spać i boli mnie podbrzusze, co myślicie?

Mam to dzisiejsze ale lekarz mówił, żebym nie pokazywała tego w szpitalu (tam pracuje mój ginekolog co nie widział ani bliźniąt ani pewny bicia serca nie był) bo wie jakie realia są i jak podejdą do tego.
Mysle, ze może pójdę na oddział do mojego lekarza i powiem, że miałam być w poniedziałek ale stres mam, nie mogę spać i boli mnie podbrzusze, co myślicie?
Idź na izbę, powiedz że masz plamienia, wtedy cię przyjmą i zrobią USG.
Pamiętaj, że masz wybór co do rodzaju poronienia.

Albo idź do jeszcze jakiegoś lekarza z dobrym sprzętem i jak się potwierdzi to poproś o skierowanie do szpitala.

Dobry pomysl, jesli znajdziesz na jutro jakiegos lekarza, bedziesz miala usg od razu i pewnosc i poprosisz o skierowanie i nie bedziesz w szpitalu juz sie prosila o przyjecie.
Byłam dziś u właśnie z najlepszym sprzętem i jako jedynym z csrtifikatem fo prenatalnych. W pełni profesjonalista. Widziałam brak akcji, niestety...

reklama
Idź do niego na oddział i walcz o swoje!

Do góry