reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
maggie nie przejmuj się innymi najważniejsza jesteś Ty i nie czekaj bo nie ma na co im dłużej się czeka tym bardziej ogarnia nas strach znam to na własnym przykładzie po poronieniu odrazu chciałam mieć dzidzię ale zaczęłam zwlekać i teraz boję się panicznie tzn. chciałabym bardzo ale ten koszmarny strach.. wcześniej go nie było.
I nie przrjmuj sie jakąś "babą" szkoda nerwów

ania ja również jeszcze raz ogromnie gratuluję.jeszcze trochę i nabiarzesz wprawy we wszystkim co robisz a potem to sama przyjem,ność.

dziewczyny świetne macie pieski ja też bym chciała ale narazie nie mamy wrunków mieszkamy w bloku, może kiedyś.mi się marzy owczarek niemeicki albo labrador

Daga ! Dobrze że sie odezwałaś , tęskniłyśmy za toba, a ja tęskniłam strasznie za twoim kiciusiem z obrazeczka jest taki słodki ! :-D Czekam z niecierpliwością na twoje rozwiązanie jedna z moich duchowych przwodniczek tuli już bejbiczka do piersi teraz twoja kolej , mam nadzieję że za kilka miesięcy i ja się do was przyłącze :tak:
gratulacje z okazji cycuszków hi hi :eek::tak:
Joanno ! Ależ z ciebie piękna kobieta....:cool2:
Aniu ! Mam nadzieję że klikniesz do nas czasem ? :tak:
Maggie ! Jak tam staranka ? Mam nadzieję że w toku ...:-D
Gabi ! Opuszczasz się kochana :no: Gdzie znowu jesteś ???
Aga ! czekamy na wieści z " przeglądu podwozia ":tak:

Pozostałe laseczki serdecznie pozdrawiam ! :-D

Dzień doberek:-)

Dziś mijają 2 tyg od zabiegu, a ja mam wrażenie jakbym miała owulację, wczoraj kłucie w lewym jajniku i lekkie pobolewanie pleców, dziś sporo śluzu i co najważniejsze, w parę dni o wszystkim prawie codziennie "coś" mi wyłaziło na twarzy, a od wczoraj jak ręką odjął - zaczęło znikac i skóra zrobiła taka delikatna:tak:. Więc może za dwa tygodnie wpadnie ktos na gościnne występy:laugh2:

Dlaczegotak - jak kaszel? uspokoił się?

Aniu - teraz to pełnia szczęścia:-)

POzdrawiam cieplutko wszystkie babeczki

Hej Babeczki;
Dziękuję Wam wszystkim za piękne słowa :-)
Jak zawsze Jesteście bardzo miłe :-)
ja dzisiaj tylko przelotem... mam kartar :angry: co prawda nie jest duży - ale sam fakt, że jest.. :-(
Ładuję sobie w nocha wodę morską,że hej..
a jutro idę do gina na przegląd ;-)
Ściskam Was mocno i trzymam kciuki za starające się :-)

Kochane, czy robiłyście po poronieniu badania na poziom hormonów? Zawsze miałam problemy z @, przez wiele lat biorę hormony na podwyższenie ich. Mówiłam gin o tym. nie zasugerował mi tych badań. A ja - nie wiem dlaczego?!- sama na to nie wpadłam!! Teraz sobie to wyrzucam Powinnam być mądrzejsza od lekarzy bo to ja mam być mamą.Brałam duphaston ale widocznie
tak było za mało progesteronu. W poprzednich ciążach-2 :))))- nie miałam problemów i to chyba uśpiło moją czujność.

Cześć dziewczyny!:-D
Synek daje mi jak na razie w nocy spać.
Patrzy na mnie tymi pięknymi oczkami jak pięć złoty i tak pięknie pachnie, że aż ciężko się powstrzymać od tulenia.:happy: Ma taką super delikatną skórkę i jest taki rozkoszny.:biggrin2: Czasem się wzruszam i płaczę ze szczęścia, że mam tak cudownego, zdrowego synka.:biggrin2: Jestem Bogu za to nieskończenie wdzięczna.

Straciłam kolejne kg, aż dwa! :laugh2:

Maggie2412 - wielkie dzięki!:-) To Ty taka sama beksa jak i ja...:-p:-D
Skoro lekarka nie jest ginekologiem, to jaką ma specjalizację...?:confused: Nie podawaj się kochana, każda z nas miewa gorsze dni. Pogoń te choróbsko!
izulka15 - Witaj! Ja nie robiłam takiego testu.
JoannA25 - co za śliczne zdjęcie Asiu! Wow!:happy: Napisz koniecznie, jak było na wizycie. No i kuruj się!:yes:
Dlaczegotak - będę się starać pisać, jak najczęściej.:wink: No i może pochwalisz się nowymi spodniami... :tak:wklej fajną fotkę!
berbel, jeżyk, muffy, tolka23 - dziękuję!:-)
jeżyk - jak zdrówko? Angina minęła?:confused:
daga.p. - wspaniałe wieści!:-D Mam nadzieję, że będziesz karmić w takim razie piersią...?
Aga1108 - niestety nie pamiętam, jak długo odczuwałam zmęczenie. Z pewnością musi minąć trochę czasu, by wrócić do formy.:sorry:
post_ptaszyna - gratuluję pierwszych ruchów!:-D Wspaniałe uczucie!
Gabi - o jej!:huh: Co się dzieje z Twoim wzrokiem?:oo: Nie da się temu zapobiec, leczyć? Na pewno da się coś zrobić!:yes: Serdecznie dziękuję za jakże trafne życzenia!:happy:
Cyprysiowa - cieszę się z Twojego lepszego samopoczucia! Oby tak dalej!:yes:
ena - jak minęła wizyta i co u Ciebie nowego? :confused::-)

Dziękuję Wam wszystkim jeszcze raz!:wink:

reklama
Hej babeczki.

Wczorajsza doba "skórczbyków" to wg połoznej przygotowanie do wielkiego dnia... heheeheh... a ja już się zastanawiałam czy chłopa do szpitala nieciągnąć.

Berbel - dziękuję za gratulacje:-)

Dlaczegotak - spoko - oko. Już niedługo będziemy dyskutować o kolorach kupek i kolkach dziecięcych.:laugh2:

JoannA - w "Mamo to ja" napisali, że na katar w ciąży można stosować: Sterimar, Euphorbium, Xylometazolin lub Nasivin. Powiem szczerze, że dane maja lekko przestarzałe bo w aptece jak zechcesz kupić Xylometazolin to dadzą Xylorin a niewiem czy skład się niczym nieróżni.

Maggie - co to jest, że państwowo każdy człowiekowi łaskę robi??? Myślałam, że tylko u nas ale dobrze wiedzieć, że niemieszkamy w totalnie beznadziejnym kraju i wszędzie jest lepiej.:-p

Izulka15 - współczuję straty maleństwa...Po pierwszym poronieniu to jak Cię gdziekolwiek skierują na jakiekolwiek badania to masz szczęście. Wiekszość lekarzy, że tak powiem "olewa" sprawę traktując śmierć maleństwa jako "selekcję naturalną". Albo powiedzą co możesz sobie ewentualnie zrobić - oczywiście prywatnie. Wszystkie badania które myśmy robiły były prywatnie robione, bez skierowania (albo wiekszość z nas tak robiła). Info o tym co robić i co mogło być przyczyną śmierci fasolki w większości przypadków pochodziło od innych dziewczyn będących w takiej samej sytuacji.

ania - wspaniale, że maluszek taki słodziutki jest i że daje pospać mamusi... Gratuluje utraty kg.

Pozdrawiam serdecznie

Do góry