Ja jestem trochę innego zdania. Ja bym akurat poczekała w twoim przypadku ale jak coś to ppszla tez do innego lekarza. Moze byc super lekarz ale ciaza młodsza a sprzed do d...
Oppwoem Ci jak u mnie bylo w drugiej ciazy(poronionej po byla wada gebetyczna, ale to nie o tym dzisiaj).
Beta ladnie przyrastała. Poszlam na nfz bo juz kupę kasy na wszystko poszło a chcialam tylko potwierdzić ciaze. Bylam unginekologa i u mnie pęcherzyk mial juz kolo 2 cm i powiedział że nie widac zarodka a przy takiej wielkości powinien juz byc. Poporsilam aby przekręcił monitor w moją stronę. Był tym zaskoczony ze chcialam widzieć. Uparłam się i pokazał. I po pierwszym poronieniu wiedzislsm jak wyglądać ma zarodek. I mi coś "mignelo " na USG. Powiedxoslm mu ze cos chyba widxislal w opowiedzi wywnioskował ze jakby się dopatrzeć to moze cos tam by zauważył ale nic tutaj bie ma. Stwierdził że puste jajo płodowe. Wrocilam załamana do domu. Poczytałam u mamyginekllog ,ze faktycznie powyżej 2 cm jak jest pusto to mówimy ze w większości juz nic się nienwydarzy. Ale i tak mi nie dawało spokoju to ze "wodzialam". Umowilam sie do lekarza na usg prywatbie na drugi dzień. Lepszy, w sumie najnowszy sprzęt. Przeżył i od razu bhlo wodac ciałko żółte. Powiedział że jest tez bijące serduszko ale niestety bije dosyc wolno. (Ja juz czułam zr cos będzie i tak nie tak). Powiedział że owszem bijącego serca mógł nie widzieć lellkarza seszlego dnia bo mogło go jeszcze nie byc, ale musiało być wodac ciało żółte.
Potem mialam sorawdzac postępy plvo tydzien. Akurat u mnie nie było dobrych rokowań, poszlam do innego ginekologa na usg. Pare uliczek dalej niż od pierwszego. I ten od razu wiedzial wszystko. Powiedzial ze nie moze złapać bicia serca. Niby na ekranie bylo widac ale za wolno.
![Expressionless face :expressionless: 😑](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f611.png)
taka smutna historia. Ale chcialam zobrazować ze vo lekarz i sprzęt to inna bajka. Nawet w mojej 3 ciazy lekarz który mnie prowadził przyjmując w klinice mniej wodzisl niz u siebie w najnowszym sprzęcie.
![Grinning squinting face :laughing: 😆](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f606.png)
takze glowa do gory. A następnym razem pytaj co to jego zdaniem znaczy ze cos mu nie gra.