reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

tak, od 6 do 16 dc. Biore od jakichś 3 miesięcy, odkąd zmieniłam gina

Tak mi gin zalecił, ze acard i wiesiołek 6-16 dc, a etruzil 3-5 dc
Aha ja Wiesiołek biorę już dzisiaj 29dc bo nie wiem kiedy była owu a testy owu też cały czas negatywne. Ale stawiam że testy felerne tak sobie to tłumacze [emoji23]

reklama
Ja Acard 75 w staraniach brałam cały czas. Nie przetrwałam. ;) tak samo brałam Oeparol (wiesiolek), bo na monitoringu sprawdzilysmy z Panią dr że mi nie blokuje owulacji. Pamiętam że czułam się po nim super.🤗 wszystko nawilzone, humor mi się poprawił. Jakoś tak lepiej po nim było. 😊 ale widocznie co lekarz to inaczej.

Ja brałam i w ciąży też biorę acard 75, 1 dziennie
Czesc ;) a bralas z jakis powodow ? U mnie wyszla trombofilia i 1 ciaze bralam acard plus heparyna, ale 2 1 ciaze nie wiedzialam i poronienia byly. W 3 ciazy te leki pomogly. Teraz jestem w 4 i zaczelam od acardu zastrzyki odstawilam ze wzgledu na uczulenie, slyszalam ze wlasnie acard tez pomaga niektore dziewczyny biora tylko acard. Jak to u ciebie bylo ? ;)

To i ja Wam pokaże mojego siniaczka po zastrzyku z heparyny. A zupełnie się go nie spodziewałam bo igła weszła gładko :p po kilku godzinach coś czułam ze mnie boli i jest zgrubienie ale nje mialam jak sprawdzić będąc na mieście a po powrocie do domu szok ;p pocieszam się że już mi zostało kilka tygodni z zastrzykami bo dały mi w kośc...

Załączniki

• IMG_20200630_220532.jpg
    IMG_20200630_220532.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 77
Hej dziewczyny czy ktoras z was brala acard i heparyne ? Mi wyszla trombofilia 2 ciaze 1 - poronienia. W 3 bralam ten zestaw lekow i bylo ok . Treaz jestem w 4 i zaczelam brac to samo- z tym ze odstawilam heparyne bo mam uczulenie jakies, i sam acard biore. Miala ktoras z was podobny przypadek ? moze sam acard wystarczy ;/

Ja Acard 75 w staraniach brałam cały czas. Nie przetrwałam. ;) tak samo brałam Oeparol (wiesiolek), bo na monitoringu sprawdzilysmy z Panią dr że mi nie blokuje owulacji. Pamiętam że czułam się po nim super.🤗 wszystko nawilzone, humor mi się poprawił. Jakoś tak lepiej po nim było. 😊 ale widocznie co lekarz to inaczej.
Czemu nie przetrwałas? :)

Hej dziewczyny czy ktoras z was brala acard i heparyne ? Mi wyszla trombofilia 2 ciaze 1 - poronienia. W 3 bralam ten zestaw lekow i bylo ok . Treaz jestem w 4 i zaczelam brac to samo- z tym ze odstawilam heparyne bo mam uczulenie jakies, i sam acard biore. Miala ktoras z was podobny przypadek ? moze sam acard wystarczy ;/
Ja w 3 ciąży brałam acard i heparynę, ale okazała się biochemiczna

@mohaaa ciekawe, a czemu tak Ci zalecił? Ogólnie bierze się cały czas ewentualnie na czas @ jak są obfite odstawić. Acard niby pomaga a zagnieżdżeniu zarodka.

Czesc ;) a bralas z jakis powodow ? U mnie wyszla trombofilia i 1 ciaze bralam acard plus heparyna, ale 2 1 ciaze nie wiedzialam i poronienia byly. W 3 ciazy te leki pomogly. Teraz jestem w 4 i zaczelam od acardu zastrzyki odstawilam ze wzgledu na uczulenie, slyszalam ze wlasnie acard tez pomaga niektore dziewczyny biora tylko acard. Jak to u ciebie bylo ? ;)
ja biore bardziej zapobiegawczo po poronieniach.

reklama
Do góry