reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dobry lekarz, któremu możesz zaufać to podstawa. Napewno Wami dobrze pokieruje.
Co do wyników nasienia to my już długa drogę przeszliśmy poprawiając je u mojego męża i ciągle nie są najlepsze. Oby i Twojego były lepsze. Trzymam kciuki
W zeszłym roku u urologa wyszły kiepskie na 1ml tylko około 3mln plemników i wolno poruszające się. Znowu zaczął zażywać witaminy na poprawę nasienia ja też biorę spory Arsenal bo wit z grupy B w formie metylowanej, wit d3, ovulomed max, olej z wiesiołka w kapsułkach, acard, berberyne, magnez i probiotyki polecone od dietetyczki teraz wdrazylam jeszcze dietę wpycham więcej wody w siebie.

Mam nadzieję że uda się zajść w ciążę jeszcze w tym roku a jak nie to może do końca 2021 się uda.

@Paula919191 woow cudowne zdjęcie. Wyglądasz kwitnąco 🥰🥰🥰
Jakoś tak inaczej sobie Ciebie wyobrażałam jako brunetkę, nie wiem czemu 😁🤭

@młoda1994 cieszę się, że tak ruszyłaś do przodu z tym wszystkim. Trochę szkoda, że jednak ta lekarka nie zna całej prawdy może znalazłaby przyczynę 🤔 oby wszystko się ułożyło i żeby spełniło się Twoje marzenie o macierzyństwie. ❤️

@Paula919191 woow cudowne zdjęcie. Wyglądasz kwitnąco [emoji3059][emoji3059][emoji3059]
Jakoś tak inaczej sobie Ciebie wyobrażałam jako brunetkę, nie wiem czemu [emoji16][emoji2960]

@młoda1994 cieszę się, że tak ruszyłaś do przodu z tym wszystkim. Trochę szkoda, że jednak ta lekarka nie zna całej prawdy może znalazłaby przyczynę [emoji848] oby wszystko się ułożyło i żeby spełniło się Twoje marzenie o macierzyństwie. [emoji3590]
Będzie sprawdzać wszystko od początku i to jest najlepsze wyjście. Będziemy przebadani od stóp do głów i jak tylko wyjdą jakieś odchylenia od norm to będzie to "naprawiać".

Nie żałuję że nie pow całej prawdy o epilepsji też nie wie.

W zeszłym roku u urologa wyszły kiepskie na 1ml tylko około 3mln plemników i wolno poruszające się. Znowu zaczął zażywać witaminy na poprawę nasienia ja też biorę spory Arsenal bo wit z grupy B w formie metylowanej, wit d3, ovulomed max, olej z wiesiołka w kapsułkach, acard, berberyne, magnez i probiotyki polecone od dietetyczki teraz wdrazylam jeszcze dietę wpycham więcej wody w siebie.

Mam nadzieję że uda się zajść w ciążę jeszcze w tym roku a jak nie to może do końca 2021 się uda.
No u nas nie dość że mało, to jeszcze słabe i wysoka fragmentacja... Takze walczymy z nimi już dosyć długo. Też łykamy mnóstwo witamin.
Kilka dni temu oglądałam bardzo ciekawy Webinar z urologiem Dr Wolskim (jeden z najlepszych urologów w PL) na temat nasienia /poprawy nasienia itp. Można go jeszcze zobaczyć na YT jeśli sie nie mylę. Jeśli chcesz mogę poszukać i podesłać Ci link.

No u nas nie dość że mało, to jeszcze słabe i wysoka fragmentacja... Takze walczymy z nimi już dosyć długo. Też łykamy mnóstwo witamin.
Kilka dni temu oglądałam bardzo ciekawy Webinar z urologiem Dr Wolskim (jeden z najlepszych urologów w PL) na temat nasienia /poprawy nasienia itp. Można go jeszcze zobaczyć na YT jeśli sie nie mylę. Jeśli chcesz mogę poszukać i podesłać Ci link.
Gdybyś mogła wrzucić link to byłoby super, też byłabym wdzięczna. 🙃

@młoda1994 skoro nie masz ataków to można powiedzieć, że nie masz 😉
Skoro uważasz, że tak jest lepiej to dobrze nie neguje tego 😉 jesteś w dobrych rękach i nawet jak zajdziesz to będziesz pod opieką i to najważniejsze 😉 kiedy kolejna wizyta? Już nie pamiętam te badania zrobiłaś już czy będziesz robić? 😁🤭 Nie ogarniam ostatni 😅

@młoda1994 skoro nie masz ataków to można powiedzieć, że nie masz [emoji6]
Skoro uważasz, że tak jest lepiej to dobrze nie neguje tego [emoji6] jesteś w dobrych rękach i nawet jak zajdziesz to będziesz pod opieką i to najważniejsze [emoji6] kiedy kolejna wizyta? Już nie pamiętam te badania zrobiłaś już czy będziesz robić? [emoji16][emoji2960] Nie ogarniam ostatni [emoji28]
Wolałam nie ryzykować sytuacja z przed roku że znowu mnie oleją jak usłyszą moja historie.

Badania zrobione wyniki będą za 10 dni. Kolejna wizyta i badanie nasienia 15.06 i wtedy powie co dalej. Jeśli u meza wyjdą źle badania to zajmie się najpierw nim i dla porównania w lipcu powtórzyć nasienie i zobaczyć czy będzie się sporo różniło czy będa mniej więcej takie same parametry nasienia.

Najprawdopodobniej będą zrobione też badania na krzepliwość krwi ale nie jestem pewna bo w ankiecie zaznaczyłam że nie miałam robionego takiego badania.

reklama
Będę wdzięczna za wrzucenie linku[emoji4]

Do góry