reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Hej, byłam dziś u innego gina. Piotr Mielcarek - ginekolog, naprotechnolog, adiunkt na UM, Powiedział, ze Piątkowski się u niego uczył :O
Zrobił mi usg, wszystko wyglada super, polipa nie widzi, ale jego zdaniem może być mięśniak. Generalnie polecił żebyśmy się starali. Z jego doświadczenia wynika, ze ciąża biochemiczna jest „przygotowaniem” do normalnej, zdrowej ciąży. Mam cienkie endo, ale kazał brać do 16 dc wiesiołka i acard 75. Poza tym falvit, cynk i dał mi receptę na folacid 5mg. Jego zdaniem mam trochę wysoka homocysteine i większa dawka kwasu może pomoc. Pojechałam do apteki i dowiedziałam się, ze nigdzie w Trojmiescie tego nie ma i nie da się zamówić. Babka w aptece powiedziała, ze to taka sama dawka jak w zwykłym kwasie... A przecież w zwykłym jest 0,4mg, a w tym 5mg, czyli 12 razy więcej... generalnie lekarz wydaje się super, jest za naturalnym planowaniem ciąży, powiedział, ze histeroskopii by na razie nie robił. Jego żona 2 razy poroniła, a potem urodziła 3 córki i rozmawiał ze mną jak to sam powiedział jak z córka.
Wiesz co nie musisz brać takiej wielkiej dawki. Wystarczy 800 metylu + b12 metylowana

Hej, byłam dziś u innego gina. Piotr Mielcarek - ginekolog, naprotechnolog, adiunkt na UM, Powiedział, ze Piątkowski się u niego uczył :O
Zrobił mi usg, wszystko wyglada super, polipa nie widzi, ale jego zdaniem może być mięśniak. Generalnie polecił żebyśmy się starali. Z jego doświadczenia wynika, ze ciąża biochemiczna jest „przygotowaniem” do normalnej, zdrowej ciąży. Mam cienkie endo, ale kazał brać do 16 dc wiesiołka i acard 75. Poza tym falvit, cynk i dał mi receptę na folacid 5mg. Jego zdaniem mam trochę wysoka homocysteine i większa dawka kwasu może pomoc. Pojechałam do apteki i dowiedziałam się, ze nigdzie w Trojmiescie tego nie ma i nie da się zamówić. Babka w aptece powiedziała, ze to taka sama dawka jak w zwykłym kwasie... A przecież w zwykłym jest 0,4mg, a w tym 5mg, czyli 12 razy więcej... generalnie lekarz wydaje się super, jest za naturalnym planowaniem ciąży, powiedział, ze histeroskopii by na razie nie robił. Jego żona 2 razy poroniła, a potem urodziła 3 córki i rozmawiał ze mną jak to sam powiedział jak z córka.

Wszystko fajnie, ale mam tylko jedno drobne ale..... Ty masz mthfr czy nie?? Bo jeśli tak, to ładowanie w siebie ZWYKLEGO kwasu foliowego i to w dawce 5mg raczej Ci homocysteiny nie zbije, a wręcz przeciwnie.... ja wiem że są zdania że zwykły kwas foliowy i tak musi być, nawet jeśli bierzesz foliany, ale to trzeba sprawdzić poziom kwasu foliowego i zobaczy jak reaguje konkretny organizm. (U mnie sam metyl podniosl homocysteine, zadziałał dopiero prenatal który ma dwie formy). No i ważne właśnie jako masz poziom kwasu... sprawdź to może przed wykupienie recepty? A tak poza tym to dobrze że wyszłaś pozytywnie nastawiona :)

Wszystko fajnie, ale mam tylko jedno drobne ale..... Ty masz mthfr czy nie?? Bo jeśli tak, to ładowanie w siebie ZWYKLEGO kwasu foliowego i to w dawce 5mg raczej Ci homocysteiny nie zbije, a wręcz przeciwnie.... ja wiem że są zdania że zwykły kwas foliowy i tak musi być, nawet jeśli bierzesz foliany, ale to trzeba sprawdzić poziom kwasu foliowego i zobaczy jak reaguje konkretny organizm. (U mnie sam metyl podniosl homocysteine, zadziałał dopiero prenatal który ma dwie formy). No i ważne właśnie jako masz poziom kwasu... sprawdź to może przed wykupienie recepty? A tak poza tym to dobrze że wyszłaś pozytywnie nastawiona :)
Nie mam mutacji

Okej, to zmienia postać rzeczy. Kurde, do tej pory kojarzę tu tylko 1 dziewczynę bez jakiejkolwiek mutacji z trombofili ;)
Hehe :) właśnie tez tak sobie pare razy myślałam, ze chyba jestem tu jedyna jeśli o to chodzi :)

@mohaaa Jak wejdziesz na strone ktomalek - to możesz sobie sprawdzić gdzie jest dostępny. Jeśli dobrze kojarzę, to ty z Trójmiasta jesteś - pokazuje tam np. aptekę Gemini Gdańsk, Subisława 30

Tak :) ja właśnie chciałam prosić znajoma żeby mi w Straszynie kupiła, bo tez pokazuje, ze tam maja, ale wysłałam zapytanie do apteki i nie odpowiadają. Wiec chyba jutro to samo zrobię z ta na Subislawa. Dzięki :)

reklama
Hehe :) właśnie tez tak sobie pare razy myślałam, ze chyba jestem tu jedyna jeśli o to chodzi :)

Tak :) ja właśnie chciałam prosić znajoma żeby mi w Straszynie kupiła, bo tez pokazuje, ze tam maja, ale wysłałam zapytanie do apteki i nie odpowiadają. Wiec chyba jutro to samo zrobię z ta na Subislawa. Dzięki :)

A jak masz lek na receptę to na doz.pl możesz kupić lek i odebrać w wybranej aptece za okazaniem recepty 😊 jak się zamawia przez neta u nich do apteki to jest najtaniej na rynku chyba. Sprawdzi w na dzieciowych szczepionkach, Rotarix ma kosmiczne ceny w aptekach a u nich jest znośnie. Taki tip dla mamusiek, bo szczepionki nieźle potrafią dać po kieszeni 😩 a u nas już wznowili.

Do góry