reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Właśnie wiem, że za duże. Ale wcześniej miałam po dawce 25 zawsze koło 2. Napisałam do mojego lekarza i zobaczymy co odpisze wieczorem. Martwię się.

@maeria ja byłam jakoś tydzień po, ale ja miałam poronienie farmakologiczne bez zabiegu.

Spokojnie, nie denerwuj się. Do wieczora nic złego się nie stanie. Tsh w takim stężeniu nic zlego nie zrobi przez jeden dzień ;) także spokojnie. Poczekaj co Ci lekarz odpisze

reklama
To normalne że dziś tak często mnie podbrzusze pobolewa? [emoji17]
Trochę się stresuje

U mnie to samo. Dziś mam dość mocne kłucie nad spojeniem łonowym po środku brzucha. Nasila się gdy siedzę długo zgięta lub wstanę nagle to mocniej zakuje. Kilka dni temu pachwiny i prawa strona bolały. Ostatnio miałam podobnie tylko jeszcze mocniej i lekarz mówił, że na początku ciąży mogą takie bóle wystąpić.

@roki_1991 @młoda1994 wiem dziewczyny, że powinnam wciąż to na spokojnie. Cierpliwie poczekam na wiadomość od lekarza. Dzięki!

Umówiłam się w środę wieczorem na 1 wizytę, bo za dużo nerwów żeby czekać dłużej.

U mnie to samo. Dziś mam dość mocne kłucie nad spojeniem łonowym po środku brzucha. Nasila się gdy siedzę długo zgięta lub wstanę nagle to mocniej zakuje. Kilka dni temu pachwiny i prawa strona bolały. Ostatnio miałam podobnie tylko jeszcze mocniej i lekarz mówił, że na początku ciąży mogą takie bóle wystąpić.

@roki_1991 @młoda1994 wiem dziewczyny, że powinnam wciąż to na spokojnie. Cierpliwie poczekam na wiadomość od lekarza. Dzięki!

Umówiłam się w środę wieczorem na 1 wizytę, bo za dużo nerwów żeby czekać dłużej.
Ja co chwilę mam coś innego [emoji23] raz kłuje, raz boli, raz brzuch jak balon [emoji23][emoji23]

Właśnie wiem, że za duże. Ale wcześniej miałam po dawce 25 zawsze koło 2. Napisałam do mojego lekarza i zobaczymy co odpisze wieczorem. Martwię się.

@maeria ja byłam jakoś tydzień po, ale ja miałam poronienie farmakologiczne bez zabiegu.
Na spokojnie. ;) poza ciaza zawsze brałam 50/75, wtedy TSH normowalo mi aie na poziomie 1.5 do 2. Jak tylko zachodzilam w ciaze to wynik skakal do 3-4. Wtedy mi zwiekszali dawkę lub mialam już z koja endokrynolog ugadane ze sama sobie zwieksze. Bo zmam swoj organizm... pytalam 3 endokrynologow o to czy takie skoki szlodza. Wszyscy byli zgodni ze to za wysokie TSH. Ale kilka dni nie powinno zrojic różnicy. Ja bym na twoim miejscu wziela jutro rano dwie tabletki i poszla normlanie na wizyye. Ja ginekolog powie ci ze nie bylo takiej potrzeby to znaczy ze sie nie zna ;) ale naprawdę jeden dzien nic nie zmieni. Zalecenia sa aby robić tsh co miesiąc A mi sie to wydawało okrutne bo w tym czasie dawka moglabyc za niska. Zawsze sobie badalam co 2 tygosnie i manewrowalam dawka. ;)
Jak masz jutro wizyte to super.
Ja we wszystkich 3 ciazach zawsze kialam skok TSH. Zawsze. Zwykle ktos kto juz się leczy ro w ciazy musi miec zwiększona dawke. Trzeba uwazac tylko na rafykalne ruchy. Bo mi przepisali 100 w ciąży i przeskoczyłem z niej z 50 od razu. I wpadlam prawie w nadczynnosc przez to. ;)
Czyli podsumowując. Wynik jest wysoki ale niw tragiczny. Mamaginekolog o tym pisala. Trezba zainferweniowac ale na spokojnie. ;)

@Charlotte21 dzięki za Twoją odpowiedź :) Skontaktowałam się z lekarzem i kazal brać do wizyty 2 tabletki. Czyli dawkę 50. Jutro jeszcze się dopytam co ile mam kontrolować itp.
Oby tylko jutro na USG wszystko było tam gdzie powinno.

Tak się zastanawiam co z tym L4. Od którego tygodnia ciąży poszlyscie na L4?
Boje się iść od razu, bo wszystko jeszcze jest możliwe a z drugiej strony martwię się ta epidemia. Nie mam możliwości pracy zdalnej i spotykam się z dużą ilością osób w pracy.

@Charlotte21 dzięki za Twoją odpowiedź :) Skontaktowałam się z lekarzem i kazal brać do wizyty 2 tabletki. Czyli dawkę 50. Jutro jeszcze się dopytam co ile mam kontrolować itp.

Boje się iść od razu, bo wszystko jeszcze jest możliwe a z drugiej strony martwię się ta epidemia. Nie mam możliwości pracy zdalnej i spotykam się z dużą ilością osób w pracy.
Ja poszłam odrazu. Po poprzednich stratach nie chciałam ryzykować [emoji2368]

Lepiej nie ryzykować. Lepiej isc na L4. Wiem ze wszystko jest mozliwe. Ale trzymajmy sie pozytywnej wersji ;) jedyny problem z tym l4 teraz Ze mi przynajmniej juz nie jest wyplacany w terminie. :/ przez tak duzo liczbe skladanych wnioskow o zapomogę na opoeke na dzieci praz odraczanie 3 miesiące dla przedsiębiorstw, sama bedac na l4 i mając firmę mam juz bardzo duże opóźnienia wypłata z ZUS....a ich nie pospieszyny ;)

Ja byłam od 5 tygodnia. W sumie w pracy od zrobienia testu byłam 2 dni, bolał mnie brzuch i strasznie mnie to stresowało. Poza tym pracuje w laboratorium, więc nie za bardzo miałam jak się ukryć żeby nie gadali (mam takie miłe starsze Panie które wszędzie szukają sensacji)[emoji2356]

reklama
Do góry