reklama
maeria
Fanka BB :)
W wypisie mam miesiąc, ale czytałam, że badania po poronieniu należy wykonać do 6 tygodni po. Teraz nie wiadomo jak będzie rozwijać się sytuacja zwiazana z epidemia i nie chcę odkładać tego na ostatnia chwilę. 16.04 to będzie dokładnie 21 dni po.@maeria Ja miałam mieć wizytę po pierwszej @, a jakby się nie pojawiła do 6 tygodni - to wtedy przyjść. Myślę, że możesz pójść 16 - a lekarz nie poinformował Cię o tym kiedy przyjść na kontrolę?
@maeria Ale te 6 tygodni nie dotyczy kontrolnego USG. Do 6 tygodni warto wykonać badania immunologiczne, ale te nie będę refundowane po 1 poronieniu. Musisz je wykonać na własny koszt.
1. Badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego – przeciwciała antykardiolipidowe – IgG, IgM
2. Antykoagulant tocznia
3. ANA
4. anty-TPO
5. anty-TG
6. Przeciwciała przeciwko antygenom łożyska
Jeśli coś pominęłam, to może zaraz dziewczyny uzupełnią.
1. Badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego – przeciwciała antykardiolipidowe – IgG, IgM
2. Antykoagulant tocznia
3. ANA
4. anty-TPO
5. anty-TG
6. Przeciwciała przeciwko antygenom łożyska
Jeśli coś pominęłam, to może zaraz dziewczyny uzupełnią.
annkow111
Ja myślę ze dobry. Lekarz sprawdzi czy wszystko ładnie się wyczyścilo. Ja byłam nawet 2 tygodnie po stracie tylko ze ja miałem samoistne bez zabieguKiedy powinnam pójść najlepiej do lekarza? Zabieg miałam 26.03. Póki co zapisałam się na 16.04, myślicie, że to dobry termin?
Myślę że ten wynik jest duży jak na 1 trymestr ciąży. Ja bym brała 2 tabletki ale to ja. Może inne dziewczyny ci doradza. Chyba że masz możliwość zadzwonienia do swojego gin to spróbuj zadzwonić i się zapytać. Lekarz napewno doradzi tak żeby było dobrze.
Właśnie wiem, że za duże. Ale wcześniej miałam po dawce 25 zawsze koło 2. Napisałam do mojego lekarza i zobaczymy co odpisze wieczorem. Martwię się.
@maeria ja byłam jakoś tydzień po, ale ja miałam poronienie farmakologiczne bez zabiegu.
monika1708
To normalne że dziś tak często mnie podbrzusze pobolewa? [emoji17]
Trochę się stresuje
Trochę się stresuje
młoda1994
Rozumiem że się martwisz ale spróbuj zająć czymś głowę. Zamartwianie w niczym ci nie pomoże a może tylko zaszkodzić. Najważniejsze że napisałaś do lekarza i jak tylko znajdzie chwilę to się odezwie.Właśnie wiem, że za duże. Ale wcześniej miałam po dawce 25 zawsze koło 2. Napisałam do mojego lekarza i zobaczymy co odpisze wieczorem. Martwię się.
@maeria ja byłam jakoś tydzień po, ale ja miałam poronienie farmakologiczne bez zabiegu.
W ciąży tsh przeważnie skacze taka już natura. Najwyraźniej w ciąży będziesz potrzebowała większej dawki leków. Wszystko będzie dobrze nie martw się choć wcale to łatwe nie jest [emoji3059]
młoda1994
Może jesteś w okolicach miesiączki? Może wtedy boleć? Plamien/krwawień nie ma?To normalne że dziś tak często mnie podbrzusze pobolewa? [emoji17]
Trochę się stresuje
monika1708
Termin miesiączki był tydzień temu w piątek [emoji23]Może jesteś w okolicach miesiączki? Może wtedy boleć? Plamien/krwawień nie ma?
Nie ma plamien [emoji2368]
reklama
młoda1994
Aha. To myślę że taki ból może być normalny wszystko się rozciąga. Ale może inne dziewczyny ci podpowiedzą. Najważniejsze że plamien /krwawień nie ma.Termin miesiączki był tydzień temu w piątek [emoji23]
Nie ma plamien [emoji2368]