reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@maeria Ja miałam mieć wizytę po pierwszej @, a jakby się nie pojawiła do 6 tygodni - to wtedy przyjść. Myślę, że możesz pójść 16 - a lekarz nie poinformował Cię o tym kiedy przyjść na kontrolę?

reklama
@maeria Ja miałam mieć wizytę po pierwszej @, a jakby się nie pojawiła do 6 tygodni - to wtedy przyjść. Myślę, że możesz pójść 16 - a lekarz nie poinformował Cię o tym kiedy przyjść na kontrolę?
W wypisie mam miesiąc, ale czytałam, że badania po poronieniu należy wykonać do 6 tygodni po. Teraz nie wiadomo jak będzie rozwijać się sytuacja zwiazana z epidemia i nie chcę odkładać tego na ostatnia chwilę. 16.04 to będzie dokładnie 21 dni po.

@maeria Ale te 6 tygodni nie dotyczy kontrolnego USG. Do 6 tygodni warto wykonać badania immunologiczne, ale te nie będę refundowane po 1 poronieniu. Musisz je wykonać na własny koszt.
1. Badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego – przeciwciała antykardiolipidowe – IgG, IgM
2. Antykoagulant tocznia
3. ANA
4. anty-TPO
5. anty-TG
6. Przeciwciała przeciwko antygenom łożyska
Jeśli coś pominęłam, to może zaraz dziewczyny uzupełnią.

Myślę że ten wynik jest duży jak na 1 trymestr ciąży. Ja bym brała 2 tabletki ale to ja. Może inne dziewczyny ci doradza. Chyba że masz możliwość zadzwonienia do swojego gin to spróbuj zadzwonić i się zapytać. Lekarz napewno doradzi tak żeby było dobrze.

Właśnie wiem, że za duże. Ale wcześniej miałam po dawce 25 zawsze koło 2. Napisałam do mojego lekarza i zobaczymy co odpisze wieczorem. Martwię się.

@maeria ja byłam jakoś tydzień po, ale ja miałam poronienie farmakologiczne bez zabiegu.

Właśnie wiem, że za duże. Ale wcześniej miałam po dawce 25 zawsze koło 2. Napisałam do mojego lekarza i zobaczymy co odpisze wieczorem. Martwię się.

@maeria ja byłam jakoś tydzień po, ale ja miałam poronienie farmakologiczne bez zabiegu.
Rozumiem że się martwisz ale spróbuj zająć czymś głowę. Zamartwianie w niczym ci nie pomoże a może tylko zaszkodzić. Najważniejsze że napisałaś do lekarza i jak tylko znajdzie chwilę to się odezwie.
W ciąży tsh przeważnie skacze taka już natura. Najwyraźniej w ciąży będziesz potrzebowała większej dawki leków. Wszystko będzie dobrze nie martw się choć wcale to łatwe nie jest [emoji3059]

reklama
Do góry