Współczuje! U mnie u rodziców i teściów też pierwsza wnuczka
szał po prostu. Najgorzej z moim tata, nawet mnie po brzuchu dotykał! (tak nawiasem mówiąc, nie wiem czemu ludzie myślą, że bedąc w ciąży to nagle ich zdaniem nie jest twój brzuch, jakby się straciło do niego prawo), sąsiadka to damo i kilka koleżanek. Dzielnie to znoszę, bo widzę w ich oczach radość i euforię na mój widok... ehhh...
Powiem szczerze, że też siętrochę cieszę i mam nadzieję, że nadal będzie zakaz porodów rodzinnych. Nie będzie mowy o tym, że będę musiała wypraszać jak będę chciała nakarmić, albo nie daj Boże będe musiała pierś wyciągać przy naj
U mnie infekcja byla przyczyna skracania szyjki. 3 dni przez infelcje moczowa lezalam w szpitalu. Poszlo mi juz na miedniczki nerkowe. W 5 dni z szyjki 3.5 cm.do 2 cm. Bali sie i podali mi sterydy na rozwój pluc.
Większa część lobiet w ciąży przechodzi infekcje bezobjawowo, dlateho tak wazne jest badanie sie. Ja na wizycie miałam sprawdzane ph pochwy bo tez mialam uplawy. Dostalam 3 dni globulki (takie duże żółte) i mimo tego po 5 dniach miał silne zapalenie pęcherza. Bolalo bardzo w dole brzucha, brzuch sie przez to spinal i powodowal skurcze. Wszystko sie działo pomimo brania antybiotyku.
Kiedy ostatnio badalas moc? Cos cie szczypie? Cos piecze? Boli w brzuchu? Może warto na swoja teke zrobić CRP i mocz? Mi w posiewie wszystko wyszlo ok, a miałam.bardzo leukocyty ppdwyzszone cp tez wyszło w morfologii.
U mnie w koncu pomoglo leżenie w szpitaly i 3 kroplowki z magnezu i antybiottk.