reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

I niestety muszę przyznać, że strasznie mnie kusi, żeby już zacząć się starać nawet przed tym pierwszym okresem 😓 ale wiem że nie powinnam.

reklama
A ile trwało u Ciebie krwawienie? Ja niestety krwawiłam po zabiegu 2 tyg 😔 z tym że pierwsze trwało 5 dni i było bardziej krwawe, następne przyszło równo tydzień po zabiegu i było bardziej brązowo/ciemne i trwało tydzień. Czy jest szansa że to drugie krwawienie to był okres?
Ja miałam bardzo podobnie. Po zabiegu 5 dni delikatnie krwawiłam, potem 10 dni przerwy i następnie 12 dni plamienie brązowe i do teraz nic. Też się nad tym zastanawiałam, ale myślę, że to nie był okres. Teraz też tak dziwnie czuję macicę i jajniki. Inaczej trochę niż czuję przed okresem. Nie umiem tego nazwać, nie boli mnie ale czuję macicę.

Dziękuję kochana. Co u was? Widziałam ostatnio zdjęcie Wiki wstawiłaś. Masz przepiękna córeczkę już taka duża panna.

Wszystkie wasze szkraby są przecudowne. Wielkie gratulacje.
A dziękuję :) no Wiki rósnie, czas mega szybko leci, ani nie wiem kiedy A zaraz będzie rok.... niestety dołączają teraz mocno zęby, dziś 38t temp więc może być ciężka noc, szczególnie że jeszcze nie udało się uspac.... także no :p

A ile trwało u Ciebie krwawienie? Ja niestety krwawiłam po zabiegu 2 tyg 😔 z tym że pierwsze trwało 5 dni i było bardziej krwawe, następne przyszło równo tydzień po zabiegu i było bardziej brązowo/ciemne i trwało tydzień. Czy jest szansa że to drugie krwawienie to był okres?
Tydzień po zabiegu to na pewno nie @ tylko dalej się organizm oczyszczal. No bo na logikę, podczas @ zluszcza się endometrium, które tworzy się cały cykl. To ono nie miało czasu się zluszczyc, odbudować i znowu być grube żeby się zluszczyc w trakcie "miesiaczki" po 12 dniach ;)

A dziękuję :) no Wiki rósnie, czas mega szybko leci, ani nie wiem kiedy A zaraz będzie rok.... niestety dołączają teraz mocno zęby, dziś 38t temp więc może być ciężka noc, szczególnie że jeszcze nie udało się uspac.... także no [emoji14]

Tydzień po zabiegu to na pewno nie @ tylko dalej się organizm oczyszczal. No bo na logikę, podczas @ zluszcza się endometrium, które tworzy się cały cykl. To ono nie miało czasu się zluszczyc, odbudować i znowu być grube żeby się zluszczyc w trakcie "miesiaczki" po 12 dniach ;)
Za szybko czas leci by się na cieszyć takim maluszkiem. Ale też super że widzisz jak malutka rośnie wszystko się dzieje przy Tobie. A ząbkowanie to chyba najgorsze co może być jeśli jest to bolesne i z temperatura. Ale życzę by szybko przeszło.

@młoda1994 ja chyba nawet miałam 3x2 przepisaną, bo wiem że dwa opakowania wykupiłam i wszystko poszło. Z tym, że brałam tą pod język luteinę.
No to faktycznie dużo tego lykalas. Ja też brałam ta pod językowo ale gin karze mi ją łykać bo smak jest nie dobry i nigdy nie odważyłam się chociaż jednej tabletki włożyć pod język i sprawdzić sama smak tej tabletki. Luteine mam jeszcze z Pl bo tu w DE nie ma. Wiem że są inne progesteronu i duphaston. Ale na wywołanie okresu zawsze wolę luteine bo przy luteinie może przyjść okres w trakcie zażywania a inne trzeba wziąć serię i odczekać na miesiączkę.

No to faktycznie dużo tego lykalas. Ja też brałam ta pod językowo ale gin karze mi ją łykać bo smak jest nie dobry i nigdy nie odważyłam się chociaż jednej tabletki włożyć pod język i sprawdzić sama smak tej tabletki. Luteine mam jeszcze z Pl bo tu w DE nie ma. Wiem że są inne progesteronu i duphaston. Ale na wywołanie okresu zawsze wolę luteine bo przy luteinie może przyjść okres w trakcie zażywania a inne trzeba wziąć serię i odczekać na miesiączkę.

Kochana, ale ja nie wiem czy ta luteine lykana działa tak jak trzeba. Bo to właśnie rozpuszzajac się pod językiem ona się wchłania....

Kochana, ale ja nie wiem czy ta luteine lykana działa tak jak trzeba. Bo to właśnie rozpuszzajac się pod językiem ona się wchłania....
Chyba się wchłania bo jak dostawałam miesiączkę max po 3 tabletkach to chyba odpowiednio działa. Chociaż szczerze mówiąc dużo koleżanek w Pl bierze luteine na wywołanie lub na podtrzymanie i lyakaja nie dawaja pod język. Ja wyszłam z założenia że jeśli okres przychodził max po 3 tabletkach łykając je to znaczy że działa czy się mylę?

Ja krwawilam i plamilam na przemian 17 dni. Od żywej krwi, która leciała ciurkiem po brązowe lub różowe plamienia. Ja też myślałam, że to już okres wrócił kiedy po kilkudniowym plamienie wróciło krwawienie identyczne jak przy każdym normalnym cyklu ale jak ostatniego dnia wyleciał ze mnie 10 cm skrzep to wiedziałam, że to organizm się jeszcze oczyszczał. Po tym wszystko ustalo. Teraz czekam na normalną miesiączkę.

reklama
Ja miałam bardzo podobnie. Po zabiegu 5 dni delikatnie krwawiłam, potem 10 dni przerwy i następnie 12 dni plamienie brązowe i do teraz nic. Też się nad tym zastanawiałam, ale myślę, że to nie był okres. Teraz też tak dziwnie czuję macicę i jajniki. Inaczej trochę niż czuję przed okresem. Nie umiem tego nazwać, nie boli mnie ale czuję macicę.

Ja mam to samo teraz. Czuje macicę, jajniki i pachwiny. Tak jak piszesz, nie jest to takie jak przy okresie. U mnie jest 26 dni po.

Do góry