reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@dorotkasz bardzo możliwe, że to owu. Ja po poronieniu czekałam na @ ponad 6 tygodni. Ale nikt nie powiedział, że musisz mieć owulację. Ja dość długo po poronieniu miałam cykle zupełnie bezowulacyjne. Także spokojnie czekaj na pierwszą @ i zobaczysz co będzie dalej.

@młoda1994 miło czytać posty z takimi informacjami. Mocno trzymam za Was kciuki. A skoro nie zabezpieczaliście się to zrób betę jeśli masz tam u siebie możliwość.
Mi ostatnio też wyszły przed @ mega blada druga kreska, po dwóch dniach beta 0,28, a dzień później w terminie przyszła @. Albo test ześwirował albo była ciąża biochemiczna. Ale nie chcę nawet tak myśleć. Wolę wierzyć, że test był felerny, bo już nieraz tak miałam. A już szczególnie w tych bobo testach. Ludzie tak je chwalą, a mnie już z pięć razy w życiu oszukał (za małolaty też 🤭).

reklama
No teraz jak tak piszesz to ja tą prawdopodobną ciążę bralabym pod uwagę ;p ale jak mówisz że testy nie to może beta? Chociaż nie wiem jak temu Was w Niemczech to wygląda pewnie pisalas ale nie pamiętam [emoji14]
U nas narazie wszystko idzie w dobrym kierunku ale fajnie by było jakby jeszcze nas więcej dołączyło brzuchatych więc liczę na to że i do Ciebie los się teraz uśmiechnął w końcu [emoji16]
Właśnie u nas w DE z beta to nie ma opcji. Wiesz co poczekam do soboty jak nie będzie miesiączki to z rana w niedzielę zrobię test jak będzie negatywny to zacznę brać 3x1 luteine przez 7 dni i jak nie dostanę odczekam 10 dni i jeśli w ciągu tych 17 dni nie będzie miesiączki to zarejestruje się do gin najwyżej. A przeważnie jak wywoływałam okres luteina a nie było ciąży to max wzięłam 3 tabletki i następnego rana wstałam z miesiączka.

Napewno będzie więcej brzuchatych już dużo was tu urodziło także brzuszki się zwolniły.

@dorotkasz bardzo możliwe, że to owu. Ja po poronieniu czekałam na @ ponad 6 tygodni. Ale nikt nie powiedział, że musisz mieć owulację. Ja dość długo po poronieniu miałam cykle zupełnie bezowulacyjne. Także spokojnie czekaj na pierwszą @ i zobaczysz co będzie dalej.

@młoda1994 miło czytać posty z takimi informacjami. Mocno trzymam za Was kciuki. A skoro nie zabezpieczaliście się to zrób betę jeśli masz tam u siebie możliwość.
Mi ostatnio też wyszły przed @ mega blada druga kreska, po dwóch dniach beta 0,28, a dzień później w terminie przyszła @. Albo test ześwirował albo była ciąża biochemiczna. Ale nie chcę nawet tak myśleć. Wolę wierzyć, że test był felerny, bo już nieraz tak miałam. A już szczególnie w tych bobo testach. Ludzie tak je chwalą, a mnie już z pięć razy w życiu oszukał (za małolaty też [emoji2960]).
Właśnie nie mam możliwości bety tu zrobić. U mnie to zawsze była ciąża możliwa bo nigdy żeśmy się nie zabezpieczali. Ale zdziwiło mnie to bo 4 cykle były ok a tu nagle spóźnienie. A żadnych stresów nerwów nie mam. Mam tu spokojne życie jestem zabiegana od poniedziałku do soboty a w niedziele moja głowa paruje i nie myśli o niczym.

A co u Ciebie słychać?
Przepraszam że tak pytam każda z osobna ale nie pamiętam nicków a przede wszystkim nie czytałam was na bieżąco.

Właśnie u nas w DE z beta to nie ma opcji. Wiesz co poczekam do soboty jak nie będzie miesiączki to z rana w niedzielę zrobię test jak będzie negatywny to zacznę brać 3x1 luteine przez 7 dni i jak nie dostanę odczekam 10 dni i jeśli w ciągu tych 17 dni nie będzie miesiączki to zarejestruje się do gin najwyżej. A przeważnie jak wywoływałam okres luteina a nie było ciąży to max wzięłam 3 tabletki i następnego rana wstałam z miesiączka.

Napewno będzie więcej brzuchatych już dużo was tu urodziło także brzuszki się zwolniły.
Kochana to mój organizm na luteinę lepiej reaguje niż mój. W wakacje jak nie miałam dwa miesiące @ i dostałam luteinę, to brałam ją chyba 7dni i dopiero 3dni oo tym jak skończyłam brać te końskie dawki luteiny przyszła @. Wisiało już nade mną widmo szpitala, bo gonią nie wiedziała jak mi pomóc.

Kochana to mój organizm na luteinę lepiej reaguje niż mój. W wakacje jak nie miałam dwa miesiące @ i dostałam luteinę, to brałam ją chyba 7dni i dopiero 3dni oo tym jak skończyłam brać te końskie dawki luteiny przyszła @. Wisiało już nade mną widmo szpitala, bo gonią nie wiedziała jak mi pomóc.
Tak było kiedyś a teraz już dawno luteiny nie brałam ale mam nadzieję że w tej kwestii się nic nie zmieniło i że wezmę max 3 tabletki i miesiączka będzie rano następnego dnia. A czy jest możliwość że owu się tak przesunęła jeśli faktycznie była lub ma być w tym cyklu? Chyba pozostało czekać chic nigdy nie miałam problemu z cierpliwością.

Tak było kiedyś a teraz już dawno luteiny nie brałam ale mam nadzieję że w tej kwestii się nic nie zmieniło i że wezmę max 3 tabletki i miesiączka będzie rano następnego dnia. A czy jest możliwość że owu się tak przesunęła jeśli faktycznie była lub ma być w tym cyklu? Chyba pozostało czekać chic nigdy nie miałam problemu z cierpliwością.
Sprawdzałam właśnie kalendarz to tą luteinę brałam wtedy bite 10dni i dopiero trzy dni po odstawieniu przyszła @.
Wiesz jakie są cykle u Ciebie, zarówno owu się mogła przesunąć, jak i możesz mieć zupełnie bezowulacyjny cykl albo jesteś w ciąży.

Sprawdzałam właśnie kalendarz to tą luteinę brałam wtedy bite 10dni i dopiero trzy dni po odstawieniu przyszła @.
Wiesz jakie są cykle u Ciebie, zarówno owu się mogła przesunąć, jak i możesz mieć zupełnie bezowulacyjny cykl albo jesteś w ciąży.
Napewno wszystko się nie bawem wyjaśni. Będę dawać znać.

O no to długo bralas jak 10 dni i bralas 3x1?

Cześć dziewczyny potrzebuje rady. Jestem ponad 4 tyg po łyżeczkowaniu i dalej czekam na pierwszy okres 😔 zawsze miałam dość wyraźne objawy że przyjdzie(wrażliwe piersi i pobolewanie jajników) a teraz objawów tych brak. Jedynie od 2 dni mam wrażenie że jestem taka napuchnięta/wzdęta w okolicach podbrzusza/jajników. Bardziej takie objawy kojarzę z okresem około owulacyjnym. Tylko czy to możliwe że teraz mam owulację? Czy taki mi się wszystko pozmieniało że mogą to być objawy zbliżającej sie @?
Ja dzis mam 40 dc po poronieniu. Też czekam na okres. Po pierwszym poronieniu miałam po 48 dniach. Także trzeba uzbroić się w cierpliwość.

reklama
Ja dzis mam 40 dc po poronieniu. Też czekam na okres. Po pierwszym poronieniu miałam po 48 dniach. Także trzeba uzbroić się w cierpliwość.
A ile trwało u Ciebie krwawienie? Ja niestety krwawiłam po zabiegu 2 tyg 😔 z tym że pierwsze trwało 5 dni i było bardziej krwawe, następne przyszło równo tydzień po zabiegu i było bardziej brązowo/ciemne i trwało tydzień. Czy jest szansa że to drugie krwawienie to był okres?

Do góry