reklama
mohaaa
Fanka BB :)
Ja byłam prywatnie i płaciłam 200 zł. Nie mogłam doszukać się żadnej informacji czy przyjmuje jakoś inaczejCześć, dziewczyny czy orientujecie się czy Dr. Suchanek przyjmuje teraz tylko prywatnie? Jak tak to jaka cena wizyty badań tak miej więcej? Czy nadal na skierowanie w Akademii w Gdańsku?
monika1708
Mi każdy lekarz mówił że nie mam pco...Tak. Dokładnie tak jak piszesz. Badania robiłam w konkretnych dniach cyklu. I na podstawie tych badań nic nie wyszło, wszystko w normie. Nic oprócz długich cyklów, drobnopecherzykowej budowy jajników nie wskazuje na pco. Później skupiliśmy się z lekarka na ciąży a jak to się już szczęśliwie uda to będziemy się zajmować tymi długimi cyklami.
To co u Ciebie wyszło?
Poszłam do kliniki porobilam badania i jednak mam.. Stąd moje długie cykle i problemy z zajściem.
Zajść na stymulacji się udało ale nie utrzymałam więc musimy zrobić mutacje i kariotypy..
Hej dziewczyny ma któraś z was policystyczny jajnik ostatnio mi to stwierdził lekarz na podstawie usg. Co z tym robić? Wiem że gorzej jest zajść w ciążę ale szanse są duże bo drugi jest ok.
U mnie też na podstawie USG stwierdzono policystyczne jajniki. Badania hormonalne tego nie wykazały. Dostałam Inofem i Castagnus. Castagnus po kilku miesiącach odstawiłam bo nie skrocil mi cykli, tylko PMS był znacznie mocniejszy. Inofem pije cały czas. Po nim znacznie mocniej czuje pracę jajników i mam więcej śluzu płodnego. Ale jajniki cały czas wyglądają tak samo.
Mi każdy lekarz mówił że nie mam pco...
Poszłam do kliniki porobilam badania i jednak mam.. Stąd moje długie cykle i problemy z zajściem.
Zajść na stymulacji się udało ale nie utrzymałam więc musimy zrobić mutacje i kariotypy..
A jakie badania robiłaś na pco? U mnie cykle po okolo 60 dni, nieregularne. U mnie też udało się tylko na stymulacji ale niestety krótko trwało, bo zarodek zatrzymał się w 7t3d.
monika1708
Ja robiłam hormony, amh...A jakie badania robiłaś na pco? U mnie cykle po okolo 60 dni, nieregularne. U mnie też udało się tylko na stymulacji ale niestety krótko trwało, bo zarodek zatrzymał się w 7t3d.
Ale na usg było widać pęcherzyki policystyczne czy jak to się mówi. No i z wywiadu też wyszło.. A i jeszcze robiłam krzywa cukrową i insulinowa, bo to często idzie w parze
Ja robiłam hormony, amh...
Ale na usg było widać pęcherzyki policystyczne czy jak to się mówi. No i z wywiadu też wyszło.. A i jeszcze robiłam krzywa cukrową i insulinowa, bo to często idzie w parze
Ja robiłam wszystkie podstawowe hormony + testosteron, SHBG, insulina, 17-OH progesteron, glukoza i na podstawie tego lekarz wykluczył pco. Krzywej cukrowej i insulinowej nie robiłam.
monika1708
Hmm no to nie wiem, ja dopiero się zapoznaje z tym tematem. Tyle że już wiem że naturalnie raczej nie zajde w ciążę [emoji2368]Ja robiłam wszystkie podstawowe hormony + testosteron, SHBG, insulina, 17-OH progesteron, glukoza i na podstawie tego lekarz wykluczył pco. Krzywej cukrowej i insulinowej nie robiłam.
MalyGosc
Ja już w szpitalu. Przy przyjęciu coś jeczaly że to normalne, ale już na oddziale lekarka mówiła że dobrze ze przyjechałam.
I co tam u Was? Jak się czujesz?
reklama
Sandra094
Wczoraj dostałam coś na wymioty to było dobrze teraz narazie Jeszcze nic nie dostałam. Byłam na jednym usg. Jest spory krwiak.
I co tam u Was? Jak się czujesz?