reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Tak właśnie sobie spojrzałam na swoje paznokcie i przyszła mi taka myśl do głowy. Czy wy w ciąży miałyście robione paznokcie? Nie chodzi mi o szkodliwość lakierów czy coś takiego tylko o to czy w razie gdybym trafiła do szpitala to czy nie lepiej mieć paznokcie bez lakieru? W ostatnich ciążach tak wychodziło że akurat nie miałam zrobionych jak trafiałam do szpitala. Zobacz załącznik 1083442

U nas w szpitalu wisi informacja że do planowych zabiegów mają być niepomalowane paznokcie. Ale ja osobiście miałam hybrydy bo robiłam zawsze, a tunporonienie i od razu zabieg, wszystko niespodziewanie, nikt się nie czepiał paznokci. Anestezjolog spokojnie dal sobie radę, także myślę że nie masz się czym przejmować :)

reklama
Tak właśnie sobie spojrzałam na swoje paznokcie i przyszła mi taka myśl do głowy. Czy wy w ciąży miałyście robione paznokcie? Nie chodzi mi o szkodliwość lakierów czy coś takiego tylko o to czy w razie gdybym trafiła do szpitala to czy nie lepiej mieć paznokcie bez lakieru? W ostatnich ciążach tak wychodziło że akurat nie miałam zrobionych jak trafiałam do szpitala. Zobacz załącznik 1083442
Robiłam całą ciążę, nawet na cesarkę pojechałam ze zrobionymi [emoji4] Wcześniej pytałam się lekarza i powiedział że można. Pulsykometr bez problemu działał. Ale miałam tylko frenchowym kolorem zrobione i nie żele, tylko zawsze mam swoje naturalne [emoji4][emoji4]
No to ja tez się chwale moja księżniczka [emoji7][emoji173]️
Wczoraj skończyłyśmy miesiąc [emoji177]
Zobacz załącznik 1083459
Słodzinka [emoji7] [emoji7] [emoji7] I faktycznie widać że ładnie przybiera [emoji16]

@Sandra094 z bajek polecam w głowie się nie mieści! Najlepsza bajka na świecie 😊 Z seriali to tez z netflixa dom z papieru i stranger things . A co do paznokci to ja przestałam robic mimo ze u mnie w szpitalu nie było zakazu ale podobno w niektorych szpitalach zabraniają

Stranger things cały obejrzałam już ;) a początek domu z papieru jakiś mnie nie przekonał ale może powinnam zobaczyć dalej ;)
@Sandra094 z bajek polecam w głowie się nie mieści! Najlepsza bajka na świecie [emoji4] Z seriali to tez z netflixa dom z papieru i stranger things . A co do paznokci to ja przestałam robic mimo ze u mnie w szpitalu nie było zakazu ale podobno w niektorych szpitalach zabraniają

Ja prawie 6 lat temu do porodu miałam bardzo długie własne paznokcie i nie podrapałam córki :) każdy się dziwił że przy dziecku mi nie przeszkadzają ;)
Ja robiłam do 6 miesiąca, potem zdjęłam bo bałam się że podrapię małego Ale super [emoji3526][emoji3526][emoji7][emoji7] słodkości

Cześć, dziewczyny czy orientujecie się czy Dr. Suchanek przyjmuje teraz tylko prywatnie? Jak tak to jaka cena wizyty badań tak miej więcej? Czy nadal na skierowanie w Akademii w Gdańsku?

U nas córka jest podobno moja kopia A syn kopia męża [emoji14]
Cudna [emoji7]
Zobaczysz ile razy jeszcze Cie zachwyci [emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590]A tak w ogóle dziewczyny! Wasze maluchy są podobne bardziej do was, czy do Mezow? [emoji16]
Śmiejemy się z moim ostatnio że co się dziecko nie rodzi w naszym otoczeniu, zawsze do taty podobne [emoji16][emoji16]Wierć dziurę w brzuchu ile się da [emoji16]Ja też takie kupiłam :) zadowolona jesteś z takiego rozwiązania? :)

reklama
Jeżeli P/c p. Kardiolipinie klasy IgG i IgM wyszły negatywne czyli jest ok?
IgG mam <2 (<20 wynik negatywny),
IgM mam 5.7 (<13 wynik negatywny).
TSH 1.7 i anty TPO 0.5
Wyniki okej. Ale do całej diagnostyki zespołu antyfosfolipidowego trzeba jeszcze resztę przeciwciał. Tsh i antyTpo też okej :)

Do góry