reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Mam zły cukier tylko rano. Teraz jak będę mam w ciąży mam robić krzywą na początku ciąży tj 5-8tc. Ostatnio już mi mówił dr że jak dieta nic nie da to insulina. Więc chyba nie ma sensu robić krzywej skoro staramy się i może się okazać że po 1-2 msc musiałabym robić z nowu.
W ciąży nie dają tabletek na zabicie cukru. Zostaje insulina. Jeśli rano masz cukier powyżej normy to dostaniesz insulinę do wstrzyknięcia przed snem.
Jeśli nie jesteś w ciąży i masz trochę podwyższony cukier to najpierw zaczynasz od znany stylu życia i diety. Dopiero jak to nie pomoże to leki.

reklama
Ja też miałam zły cukier tylko rano. Robiłam krzywą już nie będąc w ciąży i rano podwyższony reszta w normie. Jestem już 5 tygodni na diecie. Mierzę codziennie cukier. Ostatni podwyższony miałam 1,5 tygodnia temu. Teraz mam w normie. Także proponuje zacząć od diety. Ja odstawiłam słodycze, napoje gazowane, kupuję specjalny chleb o niskim IG, nie obzeram się na kolację, czasami poćwicze na orbitku, zmiejsxylam porcję. I to przyniosło efekt.

@M@lly Jak masz zły cukier rano, to spróbuj coś zjeść tuż przed pójściem spać - choćby i o północy. Taki stan może wynikać ze zbyt dużej przerwy między posiłkami. Bo to działa mniej więcej tak, że w nocy poziom cukru spada i jak już za mocno spadnie, to wątroba zaczyna wydzielać glukagon i poziom cukru rośnie. I stąd często pojawia się podwyższony cukier rano.

Hej dziewczyny. Robiłam to AMH. Co myślicie o tym wyniku? Czytałam, ze normy są od 1 do 3. Ale jak patrzę na zakres tutaj, to sama już nie wiem.

F6C1EE70-56A2-49E7-ADF3-64B967600E2A.jpeg

Dziewczyny mam problem. Wyjechałam dziś na święta,jestem u teściów i patrzę że zamiast wziąć cały blister progesteronu to wzięłam ten na wykończeniu w którym są 3tabletki a biorę 2 dziennie. W domu będę dopiero 26 popołudniu więc wychodzi na to że jutro i 25 wezme po jednej tabletce. Nie mam możliwości wrócić po nie bo to pareset km. Myślicie że trzeba panikować?w sumie to ja sama nie panikuje bo myślę sobie że poziom progesteronu badałam w zeszłym tygodniu jak robiłam pierwsza betę i był ładny ale czy jak normalnie biorę dwie a teraz po jednej przed 3dni to coś się zadzieje? Mam taką dziurę w głowie ostatnio,non stop o czymś zapominam, dziś zapomniałam ciast z lodówki na święta dobrze że po przejechaniu 15km sobie przypomniałam to wróciliśmy po nie.
Mi lekarz na początku jak brałam luteinę i zabrakło mi do wizyty na 24h to powiedział że jej poziom utrzymuje się w organizmie i teraz nie pamiętam czy 24 czy 48h [emoji4]

Dziewczyny Wesołych Świąt [emoji4] Dla tych starających się oby spełniło się Wasze największe marzenie, a dla tych już z dzieciaczkami przede wszystkim zdrówka dla nich [emoji4]

Napisz gdzie jesteś to może ktoś z okolicy poratuje. Choć myślę, że przy takich dawkach to nic się nie stanie. Choć ja bym wzięła raczej 1 x dziennie, żeby nie było tak, że nagle jednego dnia nic. Ale to moje zdanie
Dziewczyny mam problem. Wyjechałam dziś na święta,jestem u teściów i patrzę że zamiast wziąć cały blister progesteronu to wzięłam ten na wykończeniu w którym są 3tabletki a biorę 2 dziennie. W domu będę dopiero 26 popołudniu więc wychodzi na to że jutro i 25 wezme po jednej tabletce. Nie mam możliwości wrócić po nie bo to pareset km. Myślicie że trzeba panikować?w sumie to ja sama nie panikuje bo myślę sobie że poziom progesteronu badałam w zeszłym tygodniu jak robiłam pierwsza betę i był ładny ale czy jak normalnie biorę dwie a teraz po jednej przed 3dni to coś się zadzieje? Mam taką dziurę w głowie ostatnio,non stop o czymś zapominam, dziś zapomniałam ciast z lodówki na święta dobrze że po przejechaniu 15km sobie przypomniałam to wróciliśmy po nie.

reklama
Napisz gdzie jesteś to może ktoś z okolicy poratuje. Choć myślę, że przy takich dawkach to nic się nie stanie. Choć ja bym wzięła raczej 1 x dziennie, żeby nie było tak, że nagle jednego dnia nic. Ale to moje zdanie
Tak właśnie zamierzam zrobić ze po 1na dzień :) a jestem na mazurach więc raczej ciężko bo nie widziałam żadnej forumowiczki z Mazur żeby się tu udzielała ;)

Wesołych spokojnych świąt dziewczyny Wam życzę:) ja w te święta wchodzę z nową nadzieją i niespodziewanie ogromnym spokojem jak na początki ciąży :) oby był to dla mnie dobry zwiastun.

Do góry