reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Aniu! Zaczynam od Ciebie, tradycyjnie. Chyba temu Twojemu Michasiowi za dobrze w tym Twoim brzusiu. Suwaczek tez Ci widze wyznaczyl nowy termin;-). Trzymam kciukasy, zeby szybciutko i bezbolesnie!!!!

Aga1108 witam na forum, ogromnie Ci wspolczuje i przytulam. Trzymaj sie kochana.

GABI! ZDROWKA!!!!! Dopiero teraz przeczytalam ile musialas sie biedactwo nacierpiec zanim mialas zbieg. Jestes bardzo dzielna

Ena, przytulam mocno, nie poddawaj sie. Przeciez i dla nas sloneczko musi kiedys zaswiecic.:tak:

MUFFY To swietnie, ze wyniki OK. Fajnie byloby byc pod stala opieka porzadnego lekarza.... Ale tu podobnie jak w Angli, ciaze prowadzi polozna, a poronienie jest dzielem natury...:wściekła/y: Selekcja natulna, psia mac.
Ide we srode do powazanej specjalistki (chyba najdrozsza przychodnia w Finlandii). Bylam u niej raz i zrobila na mnie bardzo dobre wrazenie...
Tolka! Witam, znam Twoja historie bo przeczytalam sumiennie caly watek:-D. Ze wzruszeniem czytalam o pierwszych Twoich tygodniach, potem o dwoch kreseczkach i teraz patrze na Twoj suwaczek :-). Super!
Daga. Dobrze, ze czopeczek nie zaszkodzil i z Dzidzia jest OK. Mam nadziej, ze tak przegroda to nic powaznego. Trzymam kciuki.

Cyprysiowa! Badz dzielna. Jestem z Toba.

Joasiu! Gratulujewynikow i syneczka! Masz juz imie?

Ptaszynka, Dlaczegotak, e_mama, Jezyk, Ewulka, Agula, pozdrowionka :happy2:. Jak kogos pominelam to przepraszam :zawstydzona/y:. Ale przeciez wiecie, ze wszystkim dobrze zycze.Trzymajcie sie kobietki cieplo i nie dajcie smutkom.

reklama
Wiecie co zaczyna mnie już wszystko wkurzać ! Miną 10 tc, nie ukrywam że miałam nadzieje że i te nieprzyjemne objawy zaczną ustępować a tu guzik ! mdli mnie dalej , piersi bolą tak samo a nawet mocniej, brzuch z dnia na dzień większy, nie mam sie w co ubrać!!! :shocked2:
A do tego ten cholerny kaszel, nie czuje sie juz przeziebiona ale ten kaszel ciągle o sobie przypomina, chyba go oleje i bede udawała że go nie ma :confused:
Od kilku dni siedze w domu i czuje sie juz jak odludek! Oznajmiłam dziś mężowi, że jutro jak nie będzie padać musi zabrać mnie na spacer bo oszaleje w tych 4 ścianach!!!:eek:

Pozdrawiam Was wszystkie trzymajcie się !!!

Aga 1108, Cyprysiowa świetnie was rozumiemy dziewczyny !!!

Cyprysiowa pewnie zauważyłaś mnie na sierpniówkach 2008? Głównie jednak siedzę tutaj, niestety tez przechodziłam przez to piekło ( w sierpniu 2007) tutaj znajdziesz rewelacyjne dziewczyny , dla których bycie w ciąży to nie tylko rozmyślania jaki wózek kupić ... DLA NAS TO PRAWDZIWY CUD !!!
z drugiej strony strasznie mi smutno , że musiałaś do nas dołączyc ...:sad: Musisz wiedzieć że zawsze możesz na nas liczyć, odpowiemy na wszystkie twoje pytania, o leczeniu , badaniach itd ... pytaj śmiało ! Ściskam Was mocno dziewczyny !!!

witajcie :-)

Joasiu - masz racje z tym czekaiem :tak: nio ale takie to nasze życie ;-)gratulacje syneczka :-D

Gabi - zdróweczka kochana :-)

Ena - przytulam Cię bardzo mocno do serduszka

post_ptaszynka - czujemy się bardzo dobrze :-) Patryś coraz bardziej rozrabia :tak: kilogramy rosną i brzuszek też ;-) nio a tak to po staremu :happy2:

Cyprysiowa i Aga1108 - bardzo Mi przykro z Waszego powodu :-( szkoda że akurat tutaj musiałyśmy się poznać :confused: tak będzie długo bolało ale płaczcie ile możecie bo to pomaga :tak:i w jakiś sposób ulży Wam

Aniu - ale nie chodziło Mi o poronienie bo Moja mama też nie poroniła :no: tylko chodzi o sam poród :-)

Maggie - i tak samo będzie i u Ciebie :-) tego Ci życzę z całego serduszka :tak:

Dlaczegotak - nie martw się :-) i jeśli mogę tak powiedzieć to ciesz się tymi objawami bo w końcu jesteś w ciąży :-p:tak::tak:

pozdrawiam wszystkie dziewczyny których nie wymieniłam :-)

Dzieki jesczze raz za te słowa.
Mam pytanie. Nie mam żadnych plamień, bóli brzucha itp. ale dzis wydaje mi sie jakby wydzielało sie wiecej śluzu niż ostatnio. (biały) Mniej wiecej taka ilość jak na poczatku ciązy. Czy to moze miec zwiazek z sytuacja?

Niestety nie potrafie ci odpowiedzieć na to pytanie... ja trafiłam do szpitala z plamieniami , bólem brzucha i pleców. To dziwne , że nie masz żadnych objawów ? Ja poronilam w 5 tc tak więc śluzu było dużo, był biały a potem rózowy , czerwony ...:wściekła/y:

Nie miałam nigdy plamień zadnych a bóle brzucha to tylko takie sporadyczne pobolewania jak na @, tak samo w pierwszej ciazy mnie bolał i lekarz nie kazał się martwić.

Witam Was dziewczyny.....zapewne nikt mnie tu nie pamieta, bo baaaaaardzo długo tu nie zaglądalam....a widze ze masa nowych dziewczyn na tym watku :-( - z powodu czego bardzo bardzo mi przykro :-( Niezbyt to mile ze poznajemy sie akurat na tym watku, no ale coz.....
Doskonale Was rozumiem, bo 1,5 roku temu przechodzilam przez to samo........wiem jakie to trudne, ale gleboko wierze, ze niedlugo kazda z Was bedzie czerpac radosc z macierzynstwa. Trzymajcie se kochane :tak:

Pytałam lekarza ile mamy czekac z druga ciaza, powiedział ze 3 mies. jak sie spytałam co by sie stalo gdyby przytrafiloby sie szybciej powiedzial ze w sumie nic ale zawsze mowia zeby w razie czego czekac. Co myslicie gdyby "zdarzylo sie" szybciej?
CYPRYSIOWA - ja jestem przykladem tego, ze mozna "szybciej".....Zaszlam w ciaze 3 tygodnie po poronieniu :zawstydzona/y:, tak wiec nie mialam nawet 1 normalnego cyklu.......I od poczatku bylo z dzidzia wszystko ok...Kuba teraz ma 9 miesiecy i ma sie super :tak: Mi tez mowili ze trzeba odczekac.....a potem jak zaszlam w ciaze to zbieralam niezle cięgi od lekarzy.....1 potraktowal mnie tak jakbym byla nienormalna :sorry2:Taka tylko roznica, ze u mnie nie bylo zabiegu tylko poronienie samoistne, wiec nie bylo zadnej ingerencji w organizm......Jesli Ty bedziesz miala zabieg, to chyba lepiej troszke odczekac. Trzymaj sie mocno.

Cyprysiowa,ja chodziłam długo z"ciążą obumarłą" (co za nazwa),nic mnie nie bolało,nie plamiłam,nie krwawiłam,fizycznie czułam się bardzo dobrze:wściekła/y:

reklama
Do góry