reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Chciałam się was coś zapytać. Jak byłyście w ciąży lekarz wam wspomniał aby nie robić paznokci żelowych lub rzes ? Są jakieś przeciwskazania? W tamtym roku jak się dowiedziałam to ściągnęłam. A w tym roku się zastanawiam.
Robiłam żele całą ciążę [emoji846] nie ma się co obawiać. Ściągnęłam przed porodem. Z farbowaniem włosów czekałam do 12 tygodnia

reklama
enej trzeba zrobic przynajmniej 3 miesiace po poronieniu
tak badanie nazywa sie komorki NK ja robilam fenotyp komorek NK wtedy pokazuje jeszcze jak aktywne sa te komorki .
Ja komórki nk wraz z aktywnością robiłam wcześniej ;/ wiem że nie powinno się robić do 6 tygodni po poronieniu jak np. Zespół antyfosfolipidpwy. Ale dr Janosz zrobiła mi po drugiej miesiączce po poronieniu chyba. Aż zerkne w teczkę swoją.

Kurczę teraz się zestresowałam po tym co napisałaś. Faktycznie chyba trzeba będzie to sprawdzić
Myślę że warto zrobić krzywe, ja zrobiłam tak naprawdę jak poczytałam troszkę te forum bo ogólnie nie miałam żadnych objawów, clglukoza na czczo zawsze dobra, jestem też szczupła więc nie było w sumie powodu ale jednak zrobiłam i cieszę się bo wiem na czym stoję. U mnie skacze mocno insulina. po godzinie i dwóch jeszcze rośnie zamiast spadać . Nasz doktor jak zobaczył wynik od razu dał mi leki na to i tak naprawdę nie muszę nawet chodzić do innego lekarza po recepty ;)

Chciałam się was coś zapytać. Jak byłyście w ciąży lekarz wam wspomniał aby nie robić paznokci żelowych lub rzes ? Są jakieś przeciwskazania? W tamtym roku jak się dowiedziałam to ściągnęłam. A w tym roku się zastanawiam.
Właśnie pytałam o to dr Janosz. No założyłam sobie rzęsy. A raczej przedluzalam przed ciaza. A teraz chciałam dorobić i nie zalecają. Lepiej dmuchać na zimne. ;) smutno mi było bo to duża wygoda ale zrezygnowałam

Ja paznokcie żelowe zdjęłam , 2 miesiące przed planowanym porodem ,a teraz żałuję bo żelem chociaż bym dziecka nie podrapała ;)

Dziewczyny ja tylko zastanawiam się co IO ma do poronień? Bo moja diabetolog powiedziała, że to nie mogło mieć wpływu na utratę ciąży. Z tego co wiem, to zwiększa ryzyko cukrzycy ciążowej ale żeby coś więcej?

W zeszłym roku byłam w poradni patologi ciąży po pustym jaju . Lekarz który ma specjalizacje tez zapytał mnie o IO. A ze pare miesiący wcześniej miałam badanie glukozy i insuliny ale bez obciążenia to powiedziała ze wyniki mam ok i to nie IO. Dziwne właśnie

@młoda1994 Bardzo, bardzo mi przykro, ze znowu Cię to spotkało [emoji17][emoji22] dziewczyny bardzo dobrze tu radzą, idź do specjalisty, bo tylko on ci chyba może pomoc po tylu stratach [emoji17] Trzymaj się [emoji173]️

@Rumuneska Gratuluje super wiadomości! [emoji173]️ niech dzidzia rosnie zdrowo! [emoji5]

@nnat. Super już dzidziuś! [emoji173]️ Tobie również gratuluje i trzymam kciuki żeby było tak już do końca![emoji7]

@gigi_ Super wieści i za was tez trzymam kciuki [emoji110][emoji110][emoji173]️

@justyndziuk Gratuluję ślicznej córeczki! [emoji173]️ zdrówka dla was! [emoji5]

reklama
Ja robiłam. Z tym, że z rzęs zrezygnowałam, bo tak jak przed ciąża trzymały się po 3tyg.. Tak w ciąży odpadaly po 3 dniach...

Do góry