reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Moim zdaniem 400 mg tez by wystarczyło ;) Ja mam właśnie ta 400 biorę od samego początku kiedy dostałam wyniki mutacji mthfr, czyli tez już w trakcie starań;)
A co do badań, tez myśle ze to co chcesz zbadać, do podstawowych nie należą.
Ja dorastałam skierowanie na homocysteine od mojego gina, ale tylko na postawie wskazania od genetyka, bo tam mam napisane ze zalecane sprawdzanie poziomy homocysteiny raz na pół roku. I na tej właśnie podstawie dostaje skierowania..
Więc będę musiała na własną rękę. Sprawdzę jak to wyglada u mnie w mieście.

reklama
Dał mi taką samą dawkę ;p w sumie byłam u niego jakieś 6tygodni od wzięcia pierwszej ćwiartki tabletki i mówił że jest ok ale mam dalej brać :) jaki miałaś poziom prolaktyny?
Hahaha nieźle. Ostatni wynik mam taki. Za 4 tyg powtórzę, to będzie po 1 całej tabletce.
5A667943-303A-4A97-93CA-00F6C6F86851.jpeg

Dziewczyny, kupilam acard, ale ma fajne tabletki, serduszka. Juz od dzisiaj biorę. Przy okazji może pomoże na te moje bóle nóg... Kupiłam też kwas foliowy metylowany Swanson, zacznę brać, jak tylko zobaczę dwie kreski :) do tego czasu wykorzystam folik.Zobacz załącznik 1008135
Ten kupiłam! [emoji16][emoji16] Ja już od dziś zmieniam, specjalnie jeszcze witaminę dziś nie brałam, żeby zacząć JUŻ [emoji16]
Chociaż za acard na własną rękę podziwiam, sama bym się chyba tak nie odwazyla [emoji12] wole wszystkie takie leki z lekarzem skonsultować [emoji6]
Rodzinny nie da Ci skierowania na homocysteinę i kwas foliowy. Wg mnie mogłabyś łykać jednego dnia folik, drugiego Swanson.
A mogę zapytać dlaczego tak na zmianę? Z czystej ciekawości?? :)

@coco07 a Ty jak tam? :) kiedy teraz wizyta? :)

Ten kupiłam! [emoji16][emoji16] Ja już od dziś zmieniam, specjalnie jeszcze witaminę dziś nie brałam, żeby zacząć JUŻ [emoji16]
Chociaż za acard na własną rękę podziwiam, sama bym się chyba tak nie odwazyla [emoji12] wole wszystkie takie leki z lekarzem skonsultować [emoji6]
A mogę zapytać dlaczego tak na zmianę? Z czystej ciekawości?? :)

@coco07 a Ty jak tam? :) kiedy teraz wizyta? :)
Ja od dziecka mam bóle nóg, więc mi acard może nawet pomóc a na pewno nie zaszkodzi.
Super, działamy :D Pewnie dlatego na zmianę, bo w razie problemów z przyswajaniem, ten metylowany będzie ładnie się wchłanial :)

Nie chcesz tego skonsultować??? :)
Wiesz sama, jacy są lekarze... Ale za tydzień idę do rodzinnego, to poproszę o skierowanie do naczyniowca i może hematologa. Na pewno nie zaszkodzi, zobacz jak dużo dziewczyn bierze profilaktycznie... właśnie po stracie...trzeba po prostu w odpowiednim momencie odstawić i oczywiście jak test pokaże II kreski, to będę konsultowala z ginekologiem wszystko co przyjmuje.
Musze napisać, ze suplementy, dieta i ruch mega mi poprawiły samopoczucie, dodtały sił, mam naprawdę dużo energii i fajne nastawienie. Wcześniej nerwy o wszystko... teraz łatwiej mi wyluzowac :)

A mogę zapytać dlaczego tak na zmianę? Z czystej ciekawości??
Jakoś ma to dla mnie większy sens niż przesiadanie się z Foliku na metylowany dopiero w ciąży. Bo jaka jest motywacja? Że właściwie Folik na @Wiatraki dobrze działa, ale jak już będzie w ciąży, to będzie brać bardziej ekskluzywny preparat? Jeśli już wierzymy w to, że naszemu organizmowi warto jest dostarczać formę zmetylowaną, to robimy też w okresie przedciążowym (i w okresie karmienia piersią). Zrozumiałam, że @Wiatraki nie chce wyrzucać Foliku, więc pomyślałam, że przeplatanka jest alternatywnym wyjściem z sytuacji na zasadzie, że oba preparaty będą miały szansę pomóc ;)

reklama
Jakoś ma to dla mnie większy sens niż przesiadanie się z Foliku na metylowany dopiero w ciąży. Bo jaka jest motywacja? Że właściwie Folik na @Wiatraki dobrze działa, ale jak już będzie w ciąży, to będzie brać bardziej ekskluzywny preparat? Jeśli już wierzymy w to, że naszemu organizmowi warto jest dostarczać formę zmetylowaną, to robimy też w okresie przedciążowym (i w okresie karmienia piersią). Zrozumiałam, że @Wiatraki nie chce wyrzucać Foliku, więc pomyślałam, że przeplatanka jest alternatywnym wyjściem z sytuacji na zasadzie, że oba preparaty będą miały szansę pomóc ;)
Tak, to ma sens:)

Do góry