reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@nnat. Ja również polecam swansona. Na mnie dobrze działa kwaf foliowy z Wit B12 w formie metylowej Zobacz załącznik 1007816

@gigi_ cześć kochana. Na razie starania zawieszone. Prostujemy sprawy zdrowotne u męża bo ma problem z kręgosłupem. Pisałam kilka postów wcześniej o tym. A co u Ciebie?

Dziękuję za wszelkie odpowiedzi i powiem szczerze, że nie wiedziałam o tym że żelazo wchłania się lepiej z Wit c od jutra dorzucę jeszcze to :)

Ale ten chyba nie jest metylowany

reklama
U mnie były dwa poronienia zatrzymane, zero plamien. W drugiej ciąży na usg obraz był od początku dziwny. Pęcherzyk żółtkowy był większy od zarodka. Obstawiam niewydolność ciałka żółtego a to jest spowodowane właśnie niskim progesteronem. W trzeciej ciąży trafiłam na lekarza który kazał badac poziom progesteronu i być może właśnie to sprawiło że wiki śpi teraz obok mnie. Spadek progesteronu około 7tc i to o połowę (z 30 na 15). Od razu zwiększył dawkę luteiny plus zastrzyki z progesteronu dostałam. I też nie miałam w tej ciąży żadnych objawów. Tak na prawdę najważniejsze to trafić na dobrego lekarza który pokieruje i w ciąży będzie się opiekował ;) luteiny nie przekreślaj z góry ;)
Czy miałaś jakieś objawy niskiego progesteronu wcześniej, przed ciąża? Bo ja od 4/5 lat na tydzień przed każda miesiączka mam plamienia. No i myśle, ze to może być spowodowane niedoborem progesteronu. Za tydzień idę go zbadać
[/QUOTE]
A poziom progesteronu w jakims konkretnym dniu cyklu się bada?

A DHA zażywacie? Jakiej firmy?
W ciąży na początku używałam mumomega, potem omega med pregna dha( z alg) a teraz w tym ladeevicie mam dha. Najlepsze jest to z alg, bo nie ma tego syfu co jest w dha z ryb. I najtaniej można je kupić w rossmanie. Jak masz kartę rossnę to zawsze jakiś procent więcej jeszcze jest. Ale różnica około 10 zl wychodzi także jak to odkrylam to już tylko rossman

Czy miałaś jakieś objawy niskiego progesteronu wcześniej, przed ciąża? Bo ja od 4/5 lat na tydzień przed każda miesiączka mam plamienia. No i myśle, ze to może być spowodowane niedoborem progesteronu. Za tydzień idę go zbadać
A poziom progesteronu w jakims konkretnym dniu cyklu się bada?
[/QUOTE]

Ktoś mi tu kiedyś napisał, ze 7 dni po owu

Ja właśnie wracam od gina. Nadal mam rozjechany cykl :( tsh 1,94, wiec zwiększył mi dawkę do 50mg. Tym razem zapisał letrox, bo euthyroxu już ponoć nie można dostać. Pytałam o sprawdzenie progesteronu, ale powiedział, ze z racji tego, ze cykl rozjechany, to nie ma sensu teraz sprawdzać. Z uwagi na podwyższona prolaktyne, dostałam tez dostinex. Ktoś to brał? Podobno pomaga na wyregulowanie cyklu i ma zapobiec plamieniom tez.

Ale ten chyba nie jest metylowany

Masz rację kurcze zły kupiłam. Nie doczytalam,a prosiłam o metylowy... Jest też z tej serii metylowy tylko ja źle spojrzałam. Nie mam pudełka żeby zrobić zdj.
Dziękuję za zwrócenie na to uwagi :)

Jeśli któraś z Was nie bierze metylowego kwasu foliowego chętnie oddam. Mam nie otwarte pudełko jeszcze :)

Ostatnia edycja:
W ciąży na początku używałam mumomega, potem omega med pregna dha( z alg) a teraz w tym ladeevicie mam dha. Najlepsze jest to z alg, bo nie ma tego syfu co jest w dha z ryb. I najtaniej można je kupić w rossmanie. Jak masz kartę rossnę to zawsze jakiś procent więcej jeszcze jest. Ale różnica około 10 zl wychodzi także jak to odkrylam to już tylko rossman
Ten Optima czy pregna? Ja brałam MamaDHA. Narazie skończę to co mam kupione ale chciałabym zmienić.

Załączniki

• Screenshot_20190808-222137.jpg
    Screenshot_20190808-222137.jpg
    148,8 KB · Wyświetleń: 56
  • Screenshot_20190808-222358.jpg
    Screenshot_20190808-222358.jpg
    152 KB · Wyświetleń: 57
Masz rację kurcze zły kupiłam. Nie doczytalam,a prosiłam o metylowy... Jest też z tej serii metylowy tylko ja źle spojrzałam. Nie mam pudełka żeby zrobić zdj.
Dziękuję za zwrócenie na to uwagi :)

Jeśli któraś z Was nie bierze metylowego kwasu foliowego chętnie oddam. Mam nie otwarte pudełko jeszcze :)

Zwróciłam uwagę bo właśnie folic Acid to zwykły . Na moim napisane jest metylowany

reklama
Do góry