reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Lu_cy badana miałam w styczniu i była w normie. Lekarz nie kazał robić badań. Zrobił usg powiedział że endometrium nie może się odbudować i stąd te plamienie. Dał mi clarzole i powiedział że plamienie ustapi na dniach przy tabletkach. Nie chciałem w tym miesiącu stymulacji ale wszystko dobrze się potoczyło. Wzięłam tabletki plamienie się skończyło i kazał w niedziele wziąść zastrzyk akurat w dniu wyjazdu do męża.
Caly tydzień był intensywny ale nie nastawiam się na ciążę. Nawet o tym staram się nie myśleć. Tylko ile właśnie trzeba czekać? Bo nie wiem kiedy mam się spodziewać m
@Takaja123 co tam u ciebie kochana jak twoje starania? Udało się już czy jeszcze ? Opowiadaj co tam słychać ?

reklama
Dziewczyny, to ten kwas foliowy, który polecacie? :)
Screenshot_20190808_120557_com.android.chrome.jpeg

@Lu_cy badana miałam w styczniu i była w normie. Lekarz nie kazał robić badań. Zrobił usg powiedział że endometrium nie może się odbudować i stąd te plamienie. Dał mi clarzole i powiedział że plamienie ustapi na dniach przy tabletkach. Nie chciałem w tym miesiącu stymulacji ale wszystko dobrze się potoczyło. Wzięłam tabletki plamienie się skończyło i kazał w niedziele wziąść zastrzyk akurat w dniu wyjazdu do męża.
Caly tydzień był intensywny ale nie nastawiam się na ciążę. Nawet o tym staram się nie myśleć. Tylko ile właśnie trzeba czekać? Bo nie wiem kiedy mam się spodziewać m
@Takaja123 co tam u ciebie kochana jak twoje starania? Udało się już czy jeszcze ? Opowiadaj co tam słychać ?
Szkoda że nie masz męża na codzień to ułatwiłoby napewno starania. A w poprzednie ciąże szybko zachodziłaś?

reklama
@kb.karola90 @kasiula222 cześć Dziewczyny. :) bardzo mi miło, że o mnie pamiętacie. U mnie bez zmian. Mąż jutro już kończy rehabilitację. Jest lepiej, głowa go nie boli ale teraz mięśnie dokuczaja. Nie potrzebnie ganialam go do urologa bo uwaga po zabiegach wróciło wszystko do normy. Wkurzam się sama na siebie bo słuchałam teściowej, że to na pewno odzwierzeca choroba wszystko sie zgadza i oczywiście zmusiłam go do badań no i wszystko ok. Teraz mi gada, że do neurologa bo to na pewno głowa on musi się przebadac itp itd i powiedziałam w końcu dość bo jest dorosły i wie co go boli i co mu pomaga więc już spiecie z rana miałam z teściową. Liczę, że te zabiegi pomogą. Rehsbilitantka mówi, że nawet 2ty mogs potrwac bóle zanim zabiegi przyniosą efekt więc na razie czekam. Co do starań to nie wiem kiedy wrócimy na razie musimy ogarnąć inne sprawy. U mnie cykl wrócił do normy więc chociaż z tym mam spokój.

A co tam u Was słychać? @kasiula222 jsk się czujesz Kochana? @kb.karola90 jak tam Twój mały przystojniaczek? :)
Ściskam Was ❤️❤️❤️

Dziewczyny jesteście skarbnica wiedzy podpowiedźcie mi proszę co jeszcze jest dobre na anemie w tej chwili mąż bierze zelazo, kwaf foliowy z Wit B12, tabletki z buraka i magnez z Wit B6 czy coś jeszcze polecacie? Oczywiście wiem, że dieta odpowiednia też wskazana i to też stosujemy :)
Ja polecam wątróbke i kaszankę. Wszelkie właśnie takie produkty ;)

Czy miałaś jakieś objawy niskiego progesteronu wcześniej, przed ciąża? Bo ja od 4/5 lat na tydzień przed każda miesiączka mam plamienia. No i myśle, ze to może być spowodowane niedoborem progesteronu. Za tydzień idę go zbadać

Nie miałam wcześniej żadnych problemów z progesteronem. Przynajmniej objawów brak. @ były okej, plamien nie było.

Do góry