reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Nie bój się, trzymamy kciuki! :*Nie pomogę nic w temacie dyskomfortu... [emoji17] Ale powiem że ja posluchalabym jednak serca.... [emoji3590][emoji8]
Tylko już dwa razy poronilam. W zeszłym roku w czerwcu i w tym w maju. I dlatego się boję. Mam umowę zlecenie i dopiero we wrześniu dostanę o pracę. Ale serce cały czas naciska. Kasa, kasą - znajdzie się.

reklama
Tak w wypisie jest informacja o podaniu imunoglobiny
Czyli chyba nie dostałam bo nie kojarzę żeby coś takiego było tam napisane ..
Może faktycznie jest tu potrzebna interwencja i diagnostyka endokrynologiczna?? Dobrze pamiętam, że u Ciebie lekko podwyższone TSH bywa?? Może tarczyca robi Ci jakiegoś "psikusa".. To nie jest normalne, żeby 50 dni nie było @ i jeszcze się nic nie zapowiada na to... Mam nadzieję, że luteina pomoże... :)
Nie wiem jak Wy, ale ja na psychologa reaguje złościa, mam uraz po psychologu w szpitalu... Myślę też, że każda kobieta przy podjęciu starań też będzie się zastanawiać nad tym czy wszystko pójdzie ok, czy się uda, czy dziecko będzie zdrowe, czy to dobry czas, a co jeśli nie..
Przynajmniej ja tak mam już od jakiegoś czasu... [emoji2356] W sumie to od kiedy wiedziałam że w lipcu dostajemy zielone światło, to moje zamartwiania zaczęły się już miesiąc wcześniej...

A jak się czujesz? :)
Ogólnie czuje się dobrze ;) Dziękuje..;) Kilka razy mnie mdliło, ale nigdy do stanu wymiotów ...Teraz tylko został ból piersi ... mam nadzieje ze tak zostanie i szybko zleci ☺️
To badanie na trombofile robilyscie z kurierem do domu z test dna czy w jakieś placówce?
Ja robiłam z testdna

Tylko już dwa razy poronilam. W zeszłym roku w czerwcu i w tym w maju. I dlatego się boję. Mam umowę zlecenie i dopiero we wrześniu dostanę o pracę. Ale serce cały czas naciska. Kasa, kasą - znajdzie się.
Wiem Kochana, dużo przejrzałam i czytałam zanim się pierwszy raz tutaj odezwałam. Ale też wiem, że jestem bardziej emocjonalna osoba niż rozsądna. Zawsze kieruje się sercem... Chyba że dasz sobie chwilę jeszcze na odpoczynek, a po wrześniu zaczniesz działać?? Ja tak miałam zwlekać do marca przyszłego roku, bo umowa na czas nieokreślony, bo to i tamto, ale jednak nie chce zwlekać... I tak bardzo długo czekaliśmy... Mimo że nieświadomie..
Czyli chyba nie dostałam bo nie kojarzę żeby coś takiego było tam napisane ..

Ogólnie czuje się dobrze ;) Dziękuje..;) Kilka razy mnie mdliło, ale nigdy do stanu wymiotów ...Teraz tylko został ból piersi ... mam nadzieje ze tak zostanie i szybko zleci [emoji3526]

Ja robiłam z testdna
Cieszę się bardzo, oby było tak dalej [emoji3590] jakoś Twoja historia wybitnie siedzi mi w serduszku [emoji6] chyba mamy dość podobne charaktery... [emoji12]

To badanie na trombofile robilyscie z kurierem do domu z test dna czy w jakieś placówce?
Ja robiłam w labo w diagnostyce. Zastanawiałam się nad ta opcja z kurierem, ale wyobraziłam sobie, ze coś mogą namieszać albo kurier zgubi moja „przesyłkę” i w końcu stanęło na labo. Za 3 badania wyszło 700, ale dostałam 5% zniżki na kartę :D przez internet byłoby o polowe taniej, ale jakoś czułam się bezpieczniej robiąc to labo, a akurat pieniądze to najmniejszy problem. Wyniki miałam jakoś po mniej niż 2 tyg.

Ja zamawiałam przez czata na stronie (albo przez telefon, nie pamiętam ;) ) TestDNA wizytę w placówce partnerskiej i tam mi pielęgniarka zrobiła wymaz, ona też zajęła się kurierem - do mnie należało zrobić przelew i przyjść do punktu pobrań.

reklama
Wiem Kochana, dużo przejrzałam i czytałam zanim się pierwszy raz tutaj odezwałam. Ale też wiem, że jestem bardziej emocjonalna osoba niż rozsądna. Zawsze kieruje się sercem... Chyba że dasz sobie chwilę jeszcze na odpoczynek, a po wrześniu zaczniesz działać?? Ja tak miałam zwlekać do marca przyszłego roku, bo umowa na czas nieokreślony, bo to i tamto, ale jednak nie chce zwlekać... I tak bardzo długo czekaliśmy...

Mimo że nieświadomie.. Cieszę się bardzo, oby było tak dalej

emoji3590.png
jakoś Twoja historia wybitnie siedzi mi w serduszku
emoji6.png
chyba mamy dość podobne charaktery
Wiem Kochana, dużo przejrzałam i czytałam zanim się pierwszy raz tutaj odezwałam. Ale też wiem, że jestem bardziej emocjonalna osoba niż rozsądna. Zawsze kieruje się sercem... Chyba że dasz sobie chwilę jeszcze na odpoczynek, a po wrześniu zaczniesz działać?? Ja tak miałam zwlekać do marca przyszłego roku, bo umowa na czas nieokreślony, bo to i tamto, ale jednak nie chce zwlekać... I tak bardzo długo czekaliśmy... Mimo że nieświadomie.. Cieszę się bardzo, oby było tak dalej [emoji3590] jakoś Twoja historia wybitnie siedzi mi w serduszku [emoji6] chyba mamy dość podobne charaktery... [emoji12]
Właśnie mogę we wrześniu lub dopiero w marcu. Na luty mamy zarezerwowana wycieczkę. Ale mąż już nie chce bez leków i ogólnie tak już chyba stracił nadzieję

Do góry