reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Martha86 mój syn kończy w tym roku 9lat, ginka wypomniała mi mój wiek (32 wiosny), że to mogło być przyczyną poronienia.

@młoda1994 wreszcie trafiłaś na sensownego gina. Trzymam kciuki.
Tyle lat zmarnowanych i szukania. Ale lepiej teraz niż wcale. Dobrze że za pasem dopiero skończę 25 lat i jeszcze mam sporo czasu (bynajmniej tak mi się wydaje)

Kciuki się przydadzą dziękuję Kochana.

A co u Ciebie słychać? Jak u Ciebie się mają sprawy?

reklama
Chce tu polecic Wam Miositogyn, który dostałam na wyrównanie cyklu. Działa cuda, miałam bardzo obfity śluz plodny i dziś mam 29dc i przyszła @, a cykle miałam 35-36 dniowe także faktycznie działa i to po pierwszym cyklu stosowania. Jak któraś z Was boryka się z nieregularnym cyklem to polecam :)

Mam pytanie do Was czy któraś z Was miała cienkie edometrium w14dc? Chodziłam na monitoring i w14dc zawsze edometrium było cienkie to pewnie przez te długie cykle i owulka zawsze była w22-23dc. Czy jest szansa, że jeśli teraz cykle będą krótsze to edometrium będzie grubsze w tych dc czy już taki mój urok i wtedy progesteron niezbędny na wypadek ciąży? Może głupie pytanie ale Wy jesteście skarbnica wiedzy to może coś podpowiecie :)

Ostatnia edycja:
Kochana jak tam u Was? Jak się czujesz? Jak Maluszki? :)
Maluszki dobrze, byka dziś położna : Staś waży już 3300g A Amelka 2740 ;)
M ma wolne, więc korzystamy , spacerujemy, siedzimy na ogródku no i uczymy się siebie. Czas szybko ucieka
W czwartek będą mieć 4tyg [emoji7]

@Dzoanna88 @Takaja123
Byliśmy ostatnio na sesji ! :) no więc są stopki... ale cos nie dziala i jie koge wrzuicc foty :(
A więcej na zamkniętym wrzucę, ale nie wiem czy jesteście tam :(
A co u Was ?

Jutro mamy iść bioderek więc proszę o kciuki... [emoji45]

@Oczekujaca123 waga super jak na bliźniaki :) faktycznie czas leci jak już 4tyg za Wami. Ale super i cieszę się że już możecie być wszyscy razem :) ja niestety nie jestem. Czasem może być problem ze wrzuceniem zdj jak plik jest za duży, można przyciąć ja zawsze miałam tutaj ten problem :)

U mnie bez zmian. Jest szansa, że w lipcu wrócimy do starań. 27.06 wizyta kontrolna więc też proszę o kciuki :)
Ja już zaciskam swoje i daj znać jak wizyta ❤️

Maluszki dobrze, byka dziś położna : Staś waży już 3300g A Amelka 2740 ;)
M ma wolne, więc korzystamy , spacerujemy, siedzimy na ogródku no i uczymy się siebie. Czas szybko ucieka
W czwartek będą mieć 4tyg [emoji7]

@Dzoanna88 @Takaja123
Byliśmy ostatnio na sesji ! :) no więc są stopki... ale cos nie dziala i jie koge wrzuicc foty :(
A więcej na zamkniętym wrzucę, ale nie wiem czy jesteście tam :(
A co u Was ?

Jutro mamy iść bioderek więc proszę o kciuki... [emoji45]

Wow już 4tyg??? Ale mi to zlecialo! U nas w czwartek będą równe 2 miesiące :) ale te twoje dzieci to błyskawicznie osiągnęły 4tyg ;) na bioderkach na pewno wszystko będzie dobrze :)

Chce tu polecic Wam Miositogyn, który dostałam na wyrównanie cyklu. Działa cuda, miałam bardzo obfity śluz plodny i dziś mam 29dc i przyszła @, a cykle miałam 35-36 dniowe także faktycznie działa i to po pierwszym cyklu stosowania. Jak któraś z Was boryka się z nieregularnym cyklem to polecam :)

Mam pytanie do Was czy któraś z Was miała cienkie edometrium w14dc? Chodziłam na monitoring i w14dc zawsze edometrium było cienkie to pewnie przez te długie cykle i owulka zawsze była w22-23dc. Czy jest szansa, że jeśli teraz cykle będą krótsze to edometrium będzie grubsze w tych dc czy już taki mój urok i wtedy progesteron niezbędny na wypadek ciąży? Może głupie pytanie ale Wy jesteście skarbnica wiedzy to może coś podpowiecie :)
Ja kupiłam inofem. Będę testować

@Takaja123 trzymam kciuki ;* zdjęcie przycielam i nadal nic :(

@roki1991 no mega szybko leci... u Ciebie też , dopiero pamiętam jak pisalysmy o ciąży i komolikacjach A tu już jesteśmy na pełnych obrotach ! ;)

Mam pytanie do dziewczyn po porodzie... W czwartek będzie 4 tyg Ja nadal trochę plamie do tego pojawił sie śluz taki ciągnący... jakby plodny... czy to możliwe?!?!

@Oczekujaca123 To już 4 tygodniowe kabanoski ?! Wow ! A jeszcze niedawno bylas na początku swojej drogi w dwupaku, jakby to było wczoraj. Super że dzieci nabierają wagi, a za bioderka trzymam kciuki x2 będzie dobrze [emoji4] Ja dziś mam pierwsza wizytę, na 17.30, stresuje się, dziś 6+3, jak tylko o tym mysle to serce mi wali, dobrze że jestem w pracy to do 15.30 czas zleci A potem tylko 2h.
03.06 badalam progesteron i wynosił 31,73 A normy 11-44,3 I poszlam wczoraj znowu sprawdzić i wynosił 18,97 normy te same. Wiem że progesteron zmienia się skokowo i nie powinno się w ten sposób badać tylko wyciągać średnią z wielu pomiarów w ciągu dnia Ale podpowiedzcie czy ogólnie nie powinien być wyższy ten progesteron ? Chodzi mi o to że zmalał sporo A powinien chyba wzrastać z wiekiem ciąży? Czy zle mysle. Brzuch odpukac nie boli i plamien odpukac nie ma, luteiny nie dostałam w związku z tym.

@Oczekujaca123 To już 4 tygodniowe kabanoski ?! Wow ! A jeszcze niedawno bylas na początku swojej drogi w dwupaku, jakby to było wczoraj. Super że dzieci nabierają wagi, a za bioderka trzymam kciuki x2 będzie dobrze [emoji4] Ja dziś mam pierwsza wizytę, na 17.30, stresuje się, dziś 6+3, jak tylko o tym mysle to serce mi wali, dobrze że jestem w pracy to do 15.30 czas zleci A potem tylko 2h.
03.06 badalam progesteron i wynosił 31,73 A normy 11-44,3 I poszlam wczoraj znowu sprawdzić i wynosił 18,97 normy te same. Wiem że progesteron zmienia się skokowo i nie powinno się w ten sposób badać tylko wyciągać średnią z wielu pomiarów w ciągu dnia Ale podpowiedzcie czy ogólnie nie powinien być wyższy ten progesteron ? Chodzi mi o to że zmalał sporo A powinien chyba wzrastać z wiekiem ciąży? Czy zle mysle. Brzuch odpukac nie boli i plamien odpukac nie ma, luteiny nie dostałam w związku z tym.
Ja też mam dziś wizytę o 11 na szczęście wcześnie i wszystko się okaże czy dzieciątko dalej żyje ...Dziś 8+2 wcześniej już było na tej wizycie po wszystkim ;(( Z tym sercem to ja mam coś na poważnie i dobrze że mam gina bo myślałam że pojadę na IP w nocy bo mam takie napady silnego bicia serca i nie chciało się tak szybko uspokoić jak wcześniej to już się zdarzało tętno wywala do góry i ciśnienie trochę też .. a po chwili się uspokaja .. pewnie stres przed wizytą robi swoje i w tej ciąży mi się tak robi ..:(
Dziewczyny poproszę o modlitwę

reklama
Ja też mam dziś wizytę o 11 na szczęście wcześnie i wszystko się okaże czy dzieciątko dalej żyje ...Dziś 8+2 wcześniej już było na tej wizycie po wszystkim ;(( Z tym sercem to ja mam coś na poważnie i dobrze że mam gina bo myślałam że pojadę na IP w nocy bo mam takie napady silnego bicia serca i nie chciało się tak szybko uspokoić jak wcześniej to już się zdarzało tętno wywala do góry i ciśnienie trochę też .. a po chwili się uspokaja .. pewnie stres przed wizytą robi swoje i w tej ciąży mi się tak robi ..:(
Dziewczyny poproszę o modlitwę
Kochana nie stresuj się tak bo przecież to też szkodzi twojej fasolce, zobaczysz będzie wszystko dobrze [emoji8][emoji8] usłyszysz serduszko to troszkę się uspokoisz [emoji8] też mam stres no mam nie powiem, tyle że to moja pierwsza wizyta i wogole nie wiem na czym stoję i do tego ide do innego gina jak będzie ok z przepisaniem heparyny i jakby dał mi luteine to z checia u niego zostanę.

Do góry