reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć dziewczyny,@Takaja123, dzisiaj jest 28 dzień cyklu, wizyty nie będzie. Dzwoniłam wczoraj do pani ginekolog. Mówiła, że bez sensu byłaby ta wizyta. Mam czekać na @. Z tego cyklu wiem tylko, że pęcherzyk Graafa był. Nie wiem, czy rósł i czy pękł. Niestety nie udało się ustalić wizyty sprawdzającej czy rośnie i następnej czy pękł. W kolejnym cyklu będzie pełny monitoring.
Mam jednak cichą nadzieję, że @ nie przyjdzie :-) Chociaż czuję się tak, jak na nią :-)
Staram się być wyluzowana. Pozdrawiam.
Wiesz ja tez byłam pewna że @ przyjdzie ,a nie przyszła ,masz regularny cykl 28 dni ? to może zrób jutro test ?

reklama
Dziewczyny czy nie sądzicie ze ja biorę za dużo tej luteiny? Kurde tak was czytam i nikt nie bierze tak tyle co ja :o A lekarz mi ja w sumie przepisał na moja prośbę. Nie badał poziomy progesteronu ani nic .. i codziennie biore 6 tabletek, czyli 300 mg.
Wg mnie 300 nie jest dziwne. A bierzesz 6x50 bo podjezykowo?

Dziewczyny czy nie sądzicie ze ja biorę za dużo tej luteiny? Kurde tak was czytam i nikt nie bierze tak tyle co ja :o A lekarz mi ja w sumie przepisał na moja prośbę. Nie badał poziomy progesteronu ani nic .. i codziennie biore 6 tabletek, czyli 300 mg.

Wg mnie nie jest za dużo. Ja brałam więcej - 3x3 po 50mg czyli w sumie 450mg na dzień :)

Też nie sądzę że za dużo. Ja miałam krwiaka, który nie krwawił ani nic, wszystko było w porządku a dostałam 3x2 luteiny. I dopiero w 17tc mi ją zmniejszył, ale dalej biorę 2x2...

@Takaja123 wróciłam dopiero od gin. Pow że wyniki są moje są ok. Powiedział że dobrze że poszłam z mężem do urologa na badania krwi i nasienia. Powiedział że on jako ginekolog nie może przepisać mi metforminy. Usg mi nie zrobił ponieważ gabinet z USG był zajęty ponieważ ciężarna miała USG robione A nie mogłam czekać dłużej. Otrzymałam skierowanie do kliniki leczenia niepłodności i tam się mną dokładnie zajmą. Powiedział że nie będzie zaczynał u mnie regulowania okresów bo to już zrobi klinika. Klinika porobi badania wszystkie i zaczną mnie tam leczyć bo każdy lekarz ma swoje sposoby leczenia. Dodał że jak się uda zajść w ciążę to mogę do niego wrócić on po prowadzi moja ciążę i jeśli będę chciała rodzic to będę mogła w jego szpitalu. I powiedział że mam nie słuchać innych gin bo waga to jest problem ale nie aż taki duży że nie takie zachodzą w ciążę i rodzą dzieci duże i zdrowe.

Ja tez tyle brałam. Czasem jak mnie bolał brzuch to brałam jeszcze więcej. Także że spokojem.

Dzięki dziewczyny ☺️ To może zostawię to jeszcze tak jak jest, skoro i tak nie mogę przedawkować ...

@coco07 a nie miałaś plamien? Możesz napisać do gina czy możesz zmniejszyc dawkę luteiny. Raczej luteina nie zaszkodzi ale fakt bierzesz duża dawkę :)
Nie nie mogę napisać bo obecnie jest ma urlopie :( Miałam troche plamien, to fakt, ale sadze ze było to zagnieżdżanie, a dwa to te plamienia były na prawdę mega słabe jak teraz na spokojnie o tym myśle:rolleyes2:

Wg mnie 300 nie jest dziwne. A bierzesz 6x50 bo podjezykowo?
Tak biorę podjęzykowo, po dwie tabletki rano, po południu i wieczor

reklama
Do góry