reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Pietruszka29 Niby za wysokie, ale udało ci się zajść w ciąże mimo to.. a czy tarczyca na poziomie 3 może prowadzić do zatrzymania serduszka ? Nie znam się ale kurczę wiele kobiet ma pewnie wyższe, nie badają tego nawet i rodzą zdrowe dzieciaczki... (poczytałam trochę przez weekend)
Ja się głównie martwię tym ze po prostu nie dojdzie do zagnieżdżenia przy takiej tarczycy:(
Idę dziś do lekarki rodzinnej z wynikami, zobaczę co mi powie. Jest kobieta, wiec liczę na to ze bardziej zrozumie. Ale tak czy siak do endokrynologa muszę się umówić:oops:

Taki poziom tsh nie ma raczej większego wpływu na rozwój ciąży. Jakbyś miała tsh 10 to wtedy tak, ale 3.13 wg mojej wiedzy nie jest niebezpieczne

@coco07 wydaje mi się, że tarczyca na takim poziomie raczej nie powinna mieć wpływu na zagnierzdzenia i rozwój zarodka.

@Kikyo pięknie widać dwie kreski :) trzymam kciuki za dobry wynik bety :)

Ja jestem już po @ i czas wziąć się do roboty
Kochana, no to owocnych starań życzę :)

reklama
@coco07 Ja mialam tsh ok. 2,9, gdy zaszlam w ciaze. Podobno to za wysokie, aby sie starac. W I trym. ciazy TSH wynosilo 3,13, bylo za wysoki, ale za nim zdazylam umieic sie di endokrynologa serce dziecka przesralo bic. Teraz 2 miesiace po zabiegu wynosilo 2,48, jestem pod kontrola endokrynologa. Poki spada, mam nie brac zadnych lekow.
Ja zanim zaszłam w ciąże miałam unormowana tarczyce na poziomie tsh 0.9 a jak badałam będąc gdzieś w 8 tc. to wynosiła już 3,8. Dostałam leki euthyrox 100, ale już 2 tygodnie później serce przestało bić. Dziewczyny pisały mi, że ich lekarze mówili, że tak małe skoki raczej nie przyczyniają się do poronienia. Mnie inna lekarka, ale nie endokrynolog zwróciła uwagę, że to mogło być przyczyną. Więc co lekarz to coś innego słyszę. Od jednej endokrynolog słyszałam, że powinno być w granicach do 2,5. W klinice zbijali mi do 1 - 1,5. Nie idzie na dążyć za tym wszystkim. Może warto inne też badania zrobić. Miałaś kontrolowane też ft3 ft4 anty-tpo, anty-tg?

Dziewczyny, a jakie jest Wasze zdanie na temat żelu Conceive Plus przy staraniach? Czy któraś z Was używała może?
Ja używałam [emoji6] Głównie z powodu suchości. Kupiłam 75ml. Jestem bardzo zadowolona. W pierwsza ciążę zaszłam za 4 owulacja, a teraz za 3. Nie wiem czy to zasługa żelu, ale dla mnie był sporym ułatwieniem. Konsultowałam też z ginekolog czy na pewno bezpieczny i potwierdziła, ze jest ok i mogę stosować.

@coco07 wydaje mi się, że tarczyca na takim poziomie raczej nie powinna mieć wpływu na zagnierzdzenia i rozwój zarodka.

@Kikyo pięknie widać dwie kreski :) trzymam kciuki za dobry wynik bety :)

Ja jestem już po @ i czas wziąć się do roboty

No właśnie ja tego nie ogarniam.. dlaczego wiec niby utarło się ze przed staraniami tsh powinno być poniżej 2 skoro to nie ma wpływu na zajście w ciąże i na jej utrzymanie. Kiedyś lekarz mówił mi ze z tarczyca jest tak ze jednej kobiecie 3 to będzie już za dużo i trzeba zbić a u drugiej to jest norma i w niczym nie przeszkadza i nie powinno się z nią nic robić...
I to prawda jak zwykle, co lekarz to inna opinia ...

@Kikyo Gratuluje drugiej kreseczki :D I życzę ładnego przyrostu bety ❤️

Dziewczyny, a jakie jest Wasze zdanie na temat żelu Conceive Plus przy staraniach? Czy któraś z Was używała może?
Używałam w sumie od początku starań, a zaszlam po 7 miesiącach. Nie wiem czy on miał wpływ, ale w cyklu w którym zaszlam też to zaaplikowalam. Ja akurat miałam aplikatory

Ja uzywalam i zaszlam,ale moze to byly inne czynniki tez.teraz tez bede chociaz mam pewne glupie obawy,bo tak sobie mysle ze najsilniejszy plemnik powinnien przetrwac a ten zel im pomaga,i moze one nie sa takie silne same z siebie i nie powinny dojsc do komorki na zasadzie naturalnej selekcji...nie wiem moze przez to ze poronilam mam takie obawy

Co do ovarinu to brałam go długo i faktycznie cykle lepsze były , przestałam brać po ostatnim poronieniu . Ale od tego cyklu zaczynam znów łykać bo coś z moimi cyklami się dzieje ze plamie przed okresem

reklama
Do góry