reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dzis o 2 odeszly mi wody wiec proszę o modlitwę i trzymanie kciuków, w obojetnej kolejności... Poki co, skurczy zero... Ale zwalniam dzis brzuszek - która chętna???
Dzis o 2 odeszly mi wody wiec proszę o modlitwę i trzymanie kciuków, w obojetnej kolejności... Poki co, skurczy zero... Ale zwalniam dzis brzuszek - która chętna???
Trzymam kciuki ! Wszystko będzie dobrze ! A na brzuszek jestem chętna choćby od zaraz :)

reklama
Zobaczymy co powie jak pojadę 18 grudnia. Też chce sobie załatwić genetyka na NFZ i akurat długo nie trzeba czekać. Więc załatwię dwóch lekarzy w jeden dzień. Idę do genetyka niech objaśni mi trochę te wyniki i czemu tak to jest.

Tylko te robiłam w ciągu 6 tygodni od poronienia
- przeciwciala antykardiolipinowe IgM i IgG
- przeciw ciała p. jądrowe (ANA) immunoblot
- p/c. Beta-2-glikoproteinie 1 w kl. IgG i IgM (łącznie) met. Elisa
- antykloaglutan toczniowy
I zrobilam też z testdna.pl badanie na trombofilie wrodzona to są genetyczne i je możesz nawet teraz zrobić bo bez różnicy.
Ale tutaj ty nie masz okresu więc zrobilam bym prolaktyne, tsh, progesteron bo coś tutaj może nie grać
No właśnie najpierw niech okres się ogarnie [emoji23]

Tylko te robiłam w ciągu 6 tygodni od poronienia
- przeciwciala antykardiolipinowe IgM i IgG
- przeciw ciała p. jądrowe (ANA) immunoblot
- p/c. Beta-2-glikoproteinie 1 w kl. IgG i IgM (łącznie) met. Elisa
- antykloaglutan toczniowy
I zrobilam też z testdna.pl badanie na trombofilie wrodzona to są genetyczne i je możesz nawet teraz zrobić bo bez różnicy.
Ale tutaj ty nie masz okresu więc zrobilam bym prolaktyne, tsh, progesteron bo coś tutaj może nie grać
Na testdna jest.kilka pakietów i właśnie nie wiem..

Dziewczyny, ruchów jeszcze nie czuje, albo nie wiem że to to. Dlatego boję się wizyty... Na majówkach wszystkie już czują ruchy, a u mnie cisza....
Ruchami się nie martw, każdy odczuwa inaczej, zależy od umiejscowienia łożyska i że tak powiem tluszczyku na brzuchu :)

A teraz tak bylo walkowane już tutaj o witaminach oprócz penetral uno są jakieś inne ? I coś konkretnego powiem brać
Ja biorę Pregna Start, ale jak wyszły Ci trombofilie to chyba tak jak dziewczyny piszą powinnaś brać te metylowane?

Nie miałyśmy okazji się poznać ale dodatkowe kciuki zawsze się przydadzą. Powodzenia!

@Ela93 ważna jest też historia chorób w rodzinie czy np występują żylaki, miażdżyca. Możesz w rodzinie dopytać ja dopytywalam o wszystko i moja babcia miała zakrzepice żył.

@Takaja123 muszę popytać czekam na wizytę do internisty bo musi mi dac skierowanie. I odrazu załatwiam badania kontrolne. Wiem że kiedyś ktoś pisał że na podstawie wyników z trombofili dostało się skierowanie na kariotypy

reklama
Do góry