reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Czy któraś dziewczyna będzie mi mogła poświęcić o pół godziny koło 20.30 chodzi mi o badania. Tak jak lekarz nic mi nie zalecił. Ale nie które mogła bym zrobić aby wiedzieć więc będę miała pytania

@kasiula222 u mnie dokładnie 11 listopada minie 3 tygodnie po poronieniu.
Wiem co dziewczyny czujecie. Czasami się zastanawiam dlaczego właśnie mnie to spotkało. Jeszcze denerwuje mnie jak jestem na mieście i widzę kobiety już koło 40 z brzuchami. A ja taka młoda bo 25 lat i nie mogę donosic ciąży
Dziewczyny, też nie do końca można tak myśleć. Może ta kobieta ok. 40-tki wiele lat starała się o dziecko i dopiero tak późno się udało...:confused: Każda kobieta ma swoją historię i nie można generalizować... :sorry: co nie zmienia faktu, że niektórym przychodzi to zdecydowanie łatwiej niż innym...:confused2:

Ja wiem ze on jest dla mojego bezpieczeństwa i bardzo chciałabym już go mieć a boje się ze pójdę do tego szpitala i okaże się że z jakiegoś powodu nie będą mogli mi go założyć. Kiepsko u mnie psychicznie. Nawet już zastanawiałam się nad psychologiem ale zaraz będę musiała leżeć non stop i nie będę miała jak do niego jeździć. Jak wróciłam z tego szpitala to tak płakałam ze szkoda gadać. I tak jakby tama puściła, teraz płacze codziennie z byle powodu :)
Ja miałam zalecany jedynie oszczędzający tryb życia, ale oczywiście leżałam niemalże plackiem :-p A jeśli chodzi o założenie szwu, to dopytaj czy możesz heparynę i ile przed zabiegiem wziąć, bo przy heparynie niektórych znieczuleń chyba nie mogą... mnie przed cc nie uprzedzono i heparynę dzień wcześniej wzięłam wieczorem a następnego dnia, gdy leżałam już na stole przed cc, anestezjolog powiedział, że nie zrobi mi znieczulenia w kręgosłup, bo za duże ryzyko i musiałam rodzić w znieczuleniu ogólnym :realmad: dla pewności wszelkiej dopytaj jakie znieczulenie i czy heparyna nie wadzi :rolleyes2:

Hej dziewczyny. Chyba moge do Was dołączyć:) w sierpniu mialam ciążę biochemiczną a teraz znów jestem w ciaży. Ciesze się ogromnie ale i strasznie martwie. Pierwsza wizyte mialam 25.10 w 4t5d wedlug ostatniej miesiaczki na usg nic nie bylo jeszcze widac tylko powiekszone endometrium. Ale robilam bete 25.10 bylo 507 a 27 juz 1303 wiec ładnie przyrasta. Objawow poza bolacymi piersiami nie mam. Bralam luteine dopochwowo 3x1 ale w piatek zamienilam na duphaston 3x1 no i od momentu odstawienie luteiny mam taki beżowy zabrudzony śluz...teraz leze odpoczywam i czekam grzecznie na wizyte we wtorek :) mam nadzieje ze teraz nam sie uda :))
Witaj :happy: trzymamy kciuki, żeby ciąża była nudna i przebiegała bezproblemowo ;-) ;)

My wizytujemy w czwartek, wreszcie....:huh:

Dziewczyny, też nie do końca można tak myśleć. Może ta kobieta ok. 40-tki wiele lat starała się o dziecko i dopiero tak późno się udało...:confused: Każda kobieta ma swoją historię i nie można generalizować... :sorry: co nie zmienia faktu, że niektórym przychodzi to zdecydowanie łatwiej niż innym...:confused2:

Ja miałam zalecany jedynie oszczędzający tryb życia, ale oczywiście leżałam niemalże plackiem :-p A jeśli chodzi o założenie szwu, to dopytaj czy możesz heparynę i ile przed zabiegiem wziąć, bo przy heparynie niektórych znieczuleń chyba nie mogą... mnie przed cc nie uprzedzono i heparynę dzień wcześniej wzięłam wieczorem a następnego dnia, gdy leżałam już na stole przed cc, anestezjolog powiedział, że nie zrobi mi znieczulenia w kręgosłup, bo za duże ryzyko i musiałam rodzić w znieczuleniu ogólnym :realmad: dla pewności wszelkiej dopytaj jakie znieczulenie i czy heparyna nie wadzi :rolleyes2:

Witaj :happy: trzymamy kciuki, żeby ciąża była nudna i przebiegała bezproblemowo ;-) ;)

My wizytujemy w czwartek, wreszcie....:huh:
Ale ja nie biorę heparyny ;)

Jestem po usg jamy brzusznej. Wszystko w porządku :-)
Jutro endokrynolog. Może zleci jakieś badania. Wezmę te, co mam, żeby się nie powtarzał :-)

reklama
@Takaja123 mam kilka pakietów które mogę wykonać na własną rękę
Pierwszy pakiet
Link do: e-PAKIET DLA PLANUJĄCYCH CIĄŻĘ - Sklep Diagnostyki
Są tam badania takie jak
- Chlamydia trachomatis IgG
- P/c. p. kardiolipinie w kl. IgG i IgM (łącznie) met. ELISA

- CMV (Cytomegalovirus) IgG
- Różyczka (Rubella virus) IgG
- Toxoplasma gondii IgG

- Kiła (Treponema pallidum), przeciwciała IgG/IgM (to badanie jest tak samo z krwi)
- HBs przeciwciała
- CRP, ilościowo
itp można sobie podejrzeć

Drugi pakiet
Link do: e-PAKIET RYZYKO PORONIEŃ - badanie genetyczne - Sklep Diagnostyki
- Termolabilny wariant MTHFR

- Nadkrzepliwość wrodzona (Czynnik V Leiden+Mutacja 20210 G-A genu protrombiny)
Trzeci pakiet
Link do: e-PAKIET DLA KOBIET W CIĄŻY (INFEKCYJNY) - Sklep Diagnostyki
Badania nie kosztują ale teraz jeszcze takie pytania. Czy warto je zrobić wszystkie ? Czy z któregoś zrezygnować i pojedyncze zrobić bo się badania powtarzają. I jaki czas po poronieniu je zrobić. 11 listopada minie 3 tygodnie.
Mam teraz czas to bym zrobiła trochę badań pomimo że lekarz nie kazał. Bo hormony to podobno nie trzeba tak od razu badać z nimi się nie śpieszę i jak będę pod koniec listopada to wezmę od niego skierowanie.
Proszę o odpowiedź

Do góry