reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Zapisuje po cichu w notatniku jakie badania wykonać na początek ( ale też nie chcialabym dać się zwariować z ich ilością) . Nie mam zadnych stwierdzonych chorob i dolegliwości. A ta krzepliwość to jak się sprawdza ? Dziekuje za mile slowa :-* nie pomyslalabym ze po przeczytaniu slow "bedzie dobrze " pojawi sie usmiech na mojej twarzy :-)
@dzooana88 przykro mi, ze tu trafilas. Ja stracilam synka w 23tc, teraz zaczynam starania o kolejne dziecko, boje sie jak kazda... u mnie minely 3 miesiace, raz jest lepiej raz gorzej, ale dziewczyny tu bardzo wspieraja . Musi byc w koncu dobrze i u Ciebie pewnie tez bedzie. Dla niektorych droga do macierzyństwa niestety jest pos gorke, ale staram sie wierzyc, ze da siw ja przejsc. Przytulam:*

Badania to te podstawowe warto zrobic, plus pakiet tarczycowy (tsh ft4 ft3 antytg antytpo) no i zrobilabym trombofilie wrodzona (to tez na ta krzepliwosc a chyba jedno z najtanszych bo masz kilka mutacji w pakiecie ) ja robilam jeszcze homocysteine b12 kwas foliowy wit D

@ivvonka, zycze sily na kazdy dzien i cierpliwości. A mala jest taka dzielna i silna po Tobie, wiec wybroni sie z tych wszystkich dolegliwosci do konca i zrobi Wam prezent swiateczny swoimi wynikami ;)
Wierze w to ! ;*

@martakratka , ale ten czas zasuwa ! ;) zdrowka i wszystkiego dobrego na tej ostatniej prostej ! ;*

reklama
@Dzoana88 witaj wśród nas. Przykro mi że ciebie też to spotkało. Zostań tu z nami, tu zawsze możesz liczyć na wsparcie, rady i dobre słowo. Ja straciłam dwie ciąże. Wczoraj minęło1,5 roku od pierwszej straty. Od drugiej prawie rok. Na twoim miejscu zrobiłabym badania na trombofilie (testdna.pl - pakiet badań 6 mutacji) często się okazuje że potrzebna jest w ciąży heparyna żeby nie zrobił się zakrzep. Ja żałuję że nie posłuchałam dziewczyn tu i nie zrobiłam badań po pierwszej stracie, bo może dziś tuliłabym swoje maleństwo..
Tak czy inaczej, daj sobie czas na przeżycie straty a uwierz mi ze przyjdą siły na walkę o kolejną ciążę ;) trzymam za ciebie kciuki, będzie dobrze :)

@dzooana88 przykro mi, ze tu trafilas. Ja stracilam synka w 23tc, teraz zaczynam starania o kolejne dziecko, boje sie jak kazda... u mnie minely 3 miesiace, raz jest lepiej raz gorzej, ale dziewczyny tu bardzo wspieraja . Musi byc w koncu dobrze i u Ciebie pewnie tez bedzie. Dla niektorych droga do macierzyństwa niestety jest pos gorke, ale staram sie wierzyc, ze da siw ja przejsc. Przytulam:*

Badania to te podstawowe warto zrobic, plus pakiet tarczycowy (tsh ft4 ft3 antytg antytpo) no i zrobilabym trombofilie wrodzona (to tez na ta krzepliwosc a chyba jedno z najtanszych bo masz kilka mutacji w pakiecie ) ja robilam jeszcze homocysteine b12 kwas foliowy wit D

@ivvonka, zycze sily na kazdy dzien i cierpliwości. A mala jest taka dzielna i silna po Tobie, wiec wybroni sie z tych wszystkich dolegliwosci do konca i zrobi Wam prezent swiateczny swoimi wynikami ;)
Wierze w to ! ;*

@martakratka , ale ten czas zasuwa ! ;) zdrowka i wszystkiego dobrego na tej ostatniej prostej ! ;*
Nie dziękuję... Jakos tak ostatnio sie martwię... Brzuch mi mało co urósł, dzidziorek malo aktywny ostatnio... albo sobie cos wkrecam... Wizyte mam dopiero za tydzien woec stres dodatkowy...

Dziękuję Wam za słowa otuchy oraz za cenne wskazowki :-)
06.10 mam wizyte kontrolna. Nie wytrzymam 6 tyg aby dowiedziec sie czy wszystko sie dobrze zagoilo (zalecenie poszpitalne) dlatego umowilam sie na przyszla sobote. Dowiem sie tez przy okazji jak moj gin podejdzie do tego co mnie spotkalo. Wariant 1 " prosze sie nie martwic to sie zdarza. Nic zlego sie nie dzieje" czy tez wariant 2 - trzeba robic wyniki. Nie ukrywam ze mocno sie zawiode w przypadku 1 ...

Nie dziękuję... Jakos tak ostatnio sie martwię... Brzuch mi mało co urósł, dzidziorek malo aktywny ostatnio... albo sobie cos wkrecam... Wizyte mam dopiero za tydzien woec stres dodatkowy...
Pochwal sie brzuszkiem i nie marudz !
U niektórych tez nie widac a dzieciaki maja sie calkiem dobrze. Moze sie troche rozleniwil ten Twój dzidziorek , zjedz cos slodkiego moze sie pobudzi ;)
A jak sie denerwujesz to moze wczesniejsza wizyta ?

06.10 mam wizyte kontrolna. Nie wytrzymam 6 tyg aby dowiedziec sie czy wszystko sie dobrze zagoilo (zalecenie poszpitalne) dlatego umowilam sie na przyszla sobote. Dowiem sie tez przy okazji jak moj gin podejdzie do tego co mnie spotkalo. Wariant 1 " prosze sie nie martwic to sie zdarza. Nic zlego sie nie dzieje" czy tez wariant 2 - trzeba robic wyniki. Nie ukrywam ze mocno sie zawiode w przypadku 1 ...
Jeżeli to pierwsza strata to najprawdopodobniej usłyszy nr 1, ja do tej pory bije się z myślami czy robić badania czy nie, ale z drugiej strony może warto wydać to 300 zł i zrobić tą trombofilie i MTHFR...

Jest niestety duża szansa że usłyszysz opcje nr 1. Ale wtedy i tak warto zrobić kilka badań i zawsze można zmienić gina. Jak powiesz skąd jesteś to może któraś dziewczyna poleci ci kogoś fajnego z twojej okolicy ;)

Dzwoniłam do laboratorium w mojej okolicy, którzy pobierają te próbki do tych badań na trombofilie i Pani mi powiedziała 380 zł więc chyba rzeczywiście nie ma sensu przepłacać skoro mówicie, że to pobranie jest "łatwe", a jakaś wersja Premium, że wynik jest w 5 dni roboczych i konsultacja genetyka 440 zł bodajże ;)

reklama
Dzwoniłam do laboratorium w mojej okolicy, którzy pobierają te próbki do tych badań na trombofilie i Pani mi powiedziała 380 zł więc chyba rzeczywiście nie ma sensu przepłacać skoro mówicie, że to pobranie jest "łatwe", a jakaś wersja Premium, że wynik jest w 5 dni roboczych i konsultacja genetyka 440 zł bodajże ;)

To jest bardzo łatwe ;)

Do góry