reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@kasiula222 to normalne po takich przejściach... Ty masz dwójkę dzieci, więc wiesz ze masz szansę je mieć. Ja mam tylko dwa aniołki i tym bardziej nie potrafię się cieszyć, bo jest mega stres. Ale dobrze mieć kogoś na takim samym etapie.. Kto będzie rozumiał :) planujesz robić betę??
@muza_ton kochana gratuluję Ci bardzo jeszcze raz :* :*

Dziewczyny nie mogę uwierzyć wczoraj nie było nic na teście a dziś ....Zobacz załącznik 892960
Ale extra gratulacje :)
No to wiemy kto przyjmuje mój brzuszek. Gratulacje @kasiula222 . Jasiu urodził się dziś o godz 12; waga 4080g 57cm. A teraz będziemy odpoczywać.
Oto moje piękności
Zobacz załącznik 892971

Lekko nie było. Od wczoraj od 17 ale urodził się dziś naturalnie i jestem przeszczęśliwa. Teraz będziemy spać :-) bo aż fiklam z osłabienia po wyjściu z toalety 2h temu.
Gtatulacje [emoji173] [emoji4] ale przystojniak :)

@ivvonka co tam u Was ??

Dziewczyny nie mogę uwierzyć wczoraj nie było nic na teście a dziś ....Zobacz załącznik 892960
Je je jeeee Kasia ale sie cieszę!!! Jaka gruba kreska! Gratulacje :) tym razem musi byc wszystko dobrze
No to wiemy kto przyjmuje mój brzuszek. Gratulacje @kasiula222 . Jasiu urodził się dziś o godz 12; waga 4080g 57cm. A teraz będziemy odpoczywać.
Gratulacje dzielna mamusiu! Duzy kawaler
A ja słyszałam że jak jest cienkie endometrium to nie dobrze ...jedna dziewczyna tu pisała że m cienkie i gin nie kazał się starać
Tak tak to ja pisalam
gratuluje wszystkim mamom
ja dziś byłam u lekarza tydzień po poronieniu, bardzo się bałam, ale szczęśliwie wyglada na to, że po zabiegu wszystko jest dobrze, ze względu na wywiad (mama miała poronienie i zakrzepicę) sama zaproponowała badania w kierunku trombofili, jutro jadę na krew
zapytałam też o to kiedy możemy znów się starać - chciałabym jak najszybciej, mówiła, że najlepiej po drugiej miesiączce, ale mówiła że jest też po pierwszej miesiączce szansa, ale śluzówka może być za cienka - co myślicie? poczekać miesiąc czy próbować? może macie jakieś doświadczenia
pocieszyła mnie że statystycznie po jednym poronieniu kobieta ma tyle samo szans co przy pierwszej ciąży, później dopiero statystyki lecą
tak bardzo chciałabym znowu móc być w ciąży :(
To ja sie wypowiem, bo niedawno byłam w takiej sytuacji. Śluzowke tuz przed pierwszym okresem po lyzeczkowaniu mialam 5 mm, przed drugim okresem 6.5 mm. Czyli malo. Absolutne minimum to 8 mm a lepiej nawet 10 zeby sie ladnie zagniezdzilo.
Po drugim okresie pomimo ze lekarz odradzal, staralismy sie i wyszlo od razu. Odbudowe śluzówki mozna wspomoc, na mnie jak widac zadzialalo. Kieliszek dobrego wytrawnego wina dziennie az do owu i jak nawiecej migdalow i orzechow. Powodzenia w staraniach ;)
@kasiula222 to normalne po takich przejściach... Ty masz dwójkę dzieci, więc wiesz ze masz szansę je mieć. Ja mam tylko dwa aniołki i tym bardziej nie potrafię się cieszyć, bo jest mega stres. Ale dobrze mieć kogoś na takim samym etapie.. Kto będzie rozumiał :) planujesz robić betę??
@muza_ton kochana gratuluję Ci bardzo jeszcze raz :* :*
Mam takie same odczucia jak Ty. U mnie dopiero 7 tydzień. Moze jesli dotrwam do 12 to nabiore optymizmu.

Je je jeeee Kasia ale sie cieszę!!! Jaka gruba kreska! Gratulacje :) tym razem musi byc wszystko dobrzeGratulacje dzielna mamusiu! Duzy kawalerTak tak to ja pisalamTo ja sie wypowiem, bo niedawno byłam w takiej sytuacji. Śluzowke tuz przed pierwszym okresem po lyzeczkowaniu mialam 5 mm, przed drugim okresem 6.5 mm. Czyli malo. Absolutne minimum to 8 mm a lepiej nawet 10 zeby sie ladnie zagniezdzilo.
Po drugim okresie pomimo ze lekarz odradzal, staralismy sie i wyszlo od razu. Odbudowe śluzówki mozna wspomoc, na mnie jak widac zadzialalo. Kieliszek dobrego wytrawnego wina dziennie az do owu i jak nawiecej migdalow i orzechow. Powodzenia w staraniach ;)Mam takie same odczucia jak Ty. U mnie dopiero 7 tydzień. Moze jesli dotrwam do 12 to nabiore optymizmu.
Patuska dzięki ale nie wierzę jeszcze i boje się cieszyć ...wogule się nie spodziewałam to cud ...A wczoraj nie było kreski wcale ..Coś mnie tknęło i zrobilam test po południu . tak Pati faktycznie to ty pisałaś że masz cienkie endometrium...
Roki nie planuję robić bety w żadnej ciąży nie robiłam bo to stres dodatkowy ...a teraz nam ich nie będzie brakować z naszą psychika .

Trzymam za Was kciuki dziewczyny ;*
Ja dzis dostalam wyniki z wymazow na ureo myko chlamydie i hpv wszystko ujemne. Wiec chociaz tyle dobrych wiesci.
Bylam te u immunologa w zwiazku z mutacjami, kazala trzymac sie zaleceń ginekologa co do dawki heparyny i acardu. W pazdzierniku zrobi mi badania na zepsol antyfosfolioidowy mowila zeby poczekac na Nfz bo dzis bylam prywatnie, a skoro i tak heparyna zalecona to czy zespol bedzie czy nie to i tak jestem zabezpieczona. Jakos tak sie pozytywniej czuje po tej wizycie. :)
Zapytalam ja tez o ten wplyw TK brzucha i miednicy na starania w kolejnym miesiacu powiedziala, ze wg niej to nie ma wplywu. Mialoby wplyw gdybym byla w ciazy. No wiec choc tyle.. :)

Ja dzis dostalam wyniki z wymazow na ureo myko chlamydie i hpv wszystko ujemne. Wiec chociaz tyle dobrych wiesci.
Bylam te u immunologa w zwiazku z mutacjami, kazala trzymac sie zaleceń ginekologa co do dawki heparyny i acardu. W pazdzierniku zrobi mi badania na zepsol antyfosfolioidowy mowila zeby poczekac na Nfz bo dzis bylam prywatnie, a skoro i tak heparyna zalecona to czy zespol bedzie czy nie to i tak jestem zabezpieczona. Jakos tak sie pozytywniej czuje po tej wizycie. :)
Zapytalam ja tez o ten wplyw TK brzucha i miednicy na starania w kolejnym miesiacu powiedziala, ze wg niej to nie ma wplywu. Mialoby wplyw gdybym byla w ciazy. No wiec choc tyle.. :)
Oczekująca masz już chyba dobrego lekarza zobaczysz kochana zaraz ty te kreski zobaczysz

Super że same dobre wieści :) to od kiedy zaczynasz starania? Czy jeszcze się nie zdecydowalas

reklama
Znajoma po naturalnym poronieniu po 1@ miała grube endometrium i lekarz zabronił jej starań dopóki nie unormuje się wszystko..więc lepiej to sprawdzić

Już się urodził?!? Suuuper;) Gratulacje dla Was :** No i mnóstwo zdrówka dla Ciebie i Jasia :*

kochana a co to znaczy te grube Endometrium? Cos złego ? ;(

Do góry