reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@martakratka, @Paulinax u mnie tak jak na suwaku 36+3 i mnóstwo usg za mną. W poniedziałek już chyba ostatnie lub przedostatnie w Instytucie Matki i Dziecka, we wtorek drugie konsylium lekarskie i decyzja o tym, czy cesarka pod koniec sierpnia czy naturalnie 5 września. Ułożenie jest główkowe, więc punkt dla matki natury, ale jeśli te boczne komory główki okażą się zbyt powiększone to bezdyskusyjnie cesarka. Dla mnie obojętne, byleby się szczęśliwie córcia wydostała, bo jej, że tak powiem już więcej przygód nie potrzeba.;)

Ostatnia edycja:
reklama
@martakratka, @Paulinax u mnie tak jak na suwaku 36+3 i mnóstwo usg za mną. W poniedziałek już chyba ostatnie lub przedostanie w Instytucie Matki i Dziecka, we wtorek drugie konsylium lekarskie i decyzja o tym, czy cesarka pod koniec sierpnia czy naturalnie 5 września. Ułożenie jest główkowe, więc punkt dla matki natury, ale jeśli te boczne komory główki okażą się zbyt powiększone to bezdyskusyjnie cesarka. Dla mnie obojętne, byleby się szczęśliwie córcia wydostała, bo jej, że tak powiem już więcej przygód nie potrzeba.;)
Ale extra :) dla mnie też nie ma znaczenia czy cesakra czy naturalnie byle mieć Mała całą i zdrowa :) Bardzo się ciszę, że już tak blisko masz do spotkania z córeczką :))

@andziaa1712 tak, jest ANA1 ANA2 ANA3 ty masz zrobione ana1 lub2 nie pamietam, albo oba ale jesli cos wyjdzie warto zrobic ana3 masz wtedy liste przeciwcial i co jest aktywne, to daje juz ogromna wiedze czy to cos powaznego czy nie. Ja bym zrobila bez wahania. Ja mam wszystkie zakrzepowe ujemne a i tak przyjmuje zastrzyki z clexane, to sie czesto uaktywnia w ciazy i jest bardzo niebezpieczne, tworza sie zakrzepy i one odcinaja doplyw pozywienia i dzidzi niestety odchodzi. Ja bym nie bagatelizowala niskiego wyniku, ja mam ujemny a mimo to biore leki. A masz jakiegos dobrego gina? A powiem Ci ze nie slyszalam zeby ana blokowalo owu. Ja mialam caly czas ok

@andziaa1712 tak, jest ANA1 ANA2 ANA3 ty masz zrobione ana1 lub2 nie pamietam, albo oba ale jesli cos wyjdzie warto zrobic ana3 masz wtedy liste przeciwcial i co jest aktywne, to daje juz ogromna wiedze czy to cos powaznego czy nie. Ja bym zrobila bez wahania. Ja mam wszystkie zakrzepowe ujemne a i tak przyjmuje zastrzyki z clexane, to sie czesto uaktywnia w ciazy i jest bardzo niebezpieczne, tworza sie zakrzepy i one odcinaja doplyw pozywienia i dzidzi niestety odchodzi. Ja bym nie bagatelizowala niskiego wyniku, ja mam ujemny a mimo to biore leki. A masz jakiegos dobrego gina? A powiem Ci ze nie slyszalam zeby ana blokowalo owu. Ja mialam caly czas ok

Mysle ze ANA 1 to wynik świadczący o samej obecności przeciwciał, kolejny ANA 2 to typ i miano.....a ten profil który miałam wykonany i wyszedł ujemny to chyba nie będzie ANA 3 bo z tego co piszesz to zupełnie coś innego, ja ciąże straciłam w sierpniu tamtego roku(8 tydz) obumarcie płodu :( ale tak jak wspomniałam, od początku ciazy miałam takie wrażenie jakby organizm za wszelka cenę chciał wyrzucić „coś” z siebie. :( towarzyszący ciągły ból podbrzusza do samego końca.... :( coś strasznego..... na Polnej w Poznaniu powiedzieli mi wtedy ze przy drugiej ciazy powinnam brać sterydy.... tylko wtedy jeszcze nie wiedziałam o tych wszystkich przeciecialach i wogole. Człowiek wtedy nie myślał nawet o tym tylko o samej stracie :( ja jeżdżę do prof. Sajdaka

@martakratka, @Paulinax u mnie tak jak na suwaku 36+3 i mnóstwo usg za mną. W poniedziałek już chyba ostatnie lub przedostatnie w Instytucie Matki i Dziecka, we wtorek drugie konsylium lekarskie i decyzja o tym, czy cesarka pod koniec sierpnia czy naturalnie 5 września. Ułożenie jest główkowe, więc punkt dla matki natury, ale jeśli te boczne komory główki okażą się zbyt powiększone to bezdyskusyjnie cesarka. Dla mnie obojętne, byleby się szczęśliwie córcia wydostała, bo jej, że tak powiem już więcej przygód nie potrzeba.;)
O kurcze, to juz tyle... Ja na tel nie widzę suwaczkow... ale mnie szokło... Trzymam kciuki zeby wszystko poszło sprawnie i bezboleśnie. No i oczywiscie daj znac jak bedziesz po wizycie.

@ivvonka o rany, jeszcze chwila i będziesz tulic corcie. Ale fajnie :)

A u mnie dziewczyny 4+3 tc, objawow mam sporo, szybko się zaczely. Jeszcze przed pozytywnym testem. Jestem umowiona na pierwsze usg za 2 tygodnie, chyba zniose jajo do tego czasu.
Z lekow dostalam progesteron Besins, nawet nie wiedzialam, ze cos takiego jest.

@ivvonka o rany, jeszcze chwila i będziesz tulic corcie. Ale fajnie :)

A u mnie dziewczyny 4+3 tc, objawow mam sporo, szybko się zaczely. Jeszcze przed pozytywnym testem. Jestem umowiona na pierwsze usg za 2 tygodnie, chyba zniose jajo do tego czasu.
Z lekow dostalam progesteron Besins, nawet nie wiedzialam, ze cos takiego jest.
Pati zleci szybko, zobaczysz :) ale się cieszę z Twojego szczęścia :) Teraz dbaj o siebie i duuuuzzzooo odpoczywaj :)

@patuśka super gratki:* @andziaa1712 ja stracilam pierwsza ciaze we wrzesniu 2017 robilam dosc sporo badan ale glownie pod katem chorob tkanki lacznej, jesli nie korzystasz z aplikacji tylko ze zwyklej strony w przegladarce, przekręc tel poziomo i pod moim postem wyswietli sie stopka a tam info co badalam, ale tuz przed ciaza mialam jeszcze sporo badan zrobionych i nie zaktualizowalam, ale to tez na przeciwciala roznych chorob

reklama
Do góry