reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

No gratulacje jest druga kreska ;) już minął termin okresu .?
Jeszcze nie dziekuje :) okres wypadalby na jutro.
@muza_ton extra ze sie obrocil i extra rada! A co to gbs...? Nie ogarniam sprawy ze spojeniem, takze zycze wszystkiego naj we wszystkim:* a Twoja liste skopiowalam sobie [emoji14] @patuśka smigasz na betke czy robisz tylko testy: )? Jest kreseczka:)
Echh raczej nie, bo u mnie wieczny problem z żyłami. Za to w piątek ide do lekarza po dupka.

Ta senność w pierwszym trymestrze jest naprawdę meczaca ;/

reklama
@Totois30 to badanie wymaz pochwy i odbytu w kierunku paciorkowca. Powinna mieć zrobione to każda ciężarna między 35 a 37tygodniem ciąży. No spojenie boli. Obyś nie musiała wiedzieć co to :-) tak jak i każda z Was bo po co? Ta wiedza jest zbyteczna. Wszystkie macie mieć silne spojenia i już.

@witch84 no w sumie racja. Ale to już u tych kobitek nie będę. Po prostu wezmę a jak nie będzie potrzebna to gdzieś zostanie zakopana na dnie torby.

@patuśka no mnie strasznie spanie łamało. A czemu dopiero w piątek po dupka? Jest test, jest kresek dwie, jest impreza i wyciągamy prochy coraz to nowe heh. Ja to już mniej tego mam ale był czas że obawiałam się że będę lekomanem przez Jasia.

@muza_ton a powiedz mi kochana gin sam od siebie dał Ci skierowanie na to gbs? I on Ci to robil czy polozna? Wlasnie ostatnio o tym myslalam ale lekarz w ogole nie wszedl na temat tych wymazów a znow jak rozmawialam ze swoja polozna to stwierdzila ze muszę to miec w dokumentacji medycznej przy porodzie. No wiec w czwartek mam gina to licze ze cos powie bo jak nie to wypada zebym sama sie musiala upomnieć :> a to juz przeciez 37tc zaczne a gbs jak nie mialam robionego tak nie mam

@anja93 u mnie sama doktor w trakcie badania na fotelu chlas chlas tym patyczkiem i mówi że gbs pobrała. No dobrze to mieć. Jak rodzisz w terminie to tymbardziej. Z córcia też to miałam ponad 6lat temu więc to taka norma i.podstawa.

@Totois30 to badanie wymaz pochwy i odbytu w kierunku paciorkowca. Powinna mieć zrobione to każda ciężarna między 35 a 37tygodniem ciąży. No spojenie boli. Obyś nie musiała wiedzieć co to :-) tak jak i każda z Was bo po co? Ta wiedza jest zbyteczna. Wszystkie macie mieć silne spojenia i już.

@witch84 no w sumie racja. Ale to już u tych kobitek nie będę. Po prostu wezmę a jak nie będzie potrzebna to gdzieś zostanie zakopana na dnie torby.

@patuśka no mnie strasznie spanie łamało. A czemu dopiero w piątek po dupka? Jest test, jest kresek dwie, jest impreza i wyciągamy prochy coraz to nowe heh. Ja to już mniej tego mam ale był czas że obawiałam się że będę lekomanem przez Jasia.
Zwyczajnie nie dam rady wcześniej :( lekarz nie.mial zadnego.innego terminu o racjonalnej godzinie, a nie dam rady isc w samo poludnie. Na.razie, tfu tfu, plamien zadnych nie mam.

reklama
Do góry