reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@membaris ale to masz obawy przed porodem czy co się dzieje??

@ivvonka i to w instytucie? To co by wychodziło że ta moja Poradnia jest jakaś specjalna? Ja już wizyty co 2tyg 4razy mialam i przed każdą ktg. A od teraz co tydzień kazała robić. Ale wrażenie super jak tak Ci to stuka a jak zacznie się ruszać to jakby wybuch jakiś. Albo sobie zasnie tak jak @anja93 pisze i trzeba budzić :-) super te ubranka. To wszystko jest takie ładne...

@Syl92 mi w 26dc beta nie wyszła nawet a test w 31dc dopiero przy 28dniowych cyklach
@muza_ton wiesz co chyba tak, to jest jakiś dziwny niepokój przed porodem :/ moja położna wręcz stwierdziła że pacjentki z taką traumą to jeszcze nie miała. Jeszcze dodatkowy stres bo ona ma urlop od poczatku września także możemy się minąć:( a Ty nie stresujesz sie porodem ? Bedziesz miała cc czy naturalnie ?

@membaris chciałabym naturalnie tak jak córcie. Jednak na ostatnim usg Jasio leżał w poprzek. 07.08 mam usg i zobaczymy jak tam się ułożył. Jak się nie ogarnie no to.nie będzie wyjścia i bedzie cc. A Ty jak przewidujesz?? Ja to porodu tak bardzo to nie tylko co to.będzie już po porodzie. Z córcia miałam takiego baby bluesa że szok. Mam nadzieję że teraz będzie inaczej

@Paulinax 140 to na pewno dzidzi:) moje przeplywy sa wolne, wyraznie to slysze, ale ja ogladalam troche filmikow jak sluchac i tam juz sie napatrzylam i nasluchalam ktore to moje a ktore dzidzi, dla mnie nie do pomylenia:) a ja mam zalecone od 16 do 24 tc co tydzien wizyty w wawie na przeplywy serduszka u dzidzi i echo serca ze wzgledu na przeciwciala anty ro ktore mam. 1-2% ryzyka ze przenikna do lozyska i zaczna psosic z serduszkiem malenstwa ale zawsze spie spokojnie:) wszystko super, serduszko prawidlowo zbudowane, przeplywy idealne: ) a jezdzenie juz prawie koncze i ryzyko bedzie mniejsze:) a jak u Ciebie? Wszystko w jak najlepszym porzadku:)?

Dziewczyny a pamietacie nick szczęściary co ma trojke dzieci i teraz zaszla w trojacza ciaze? Agula cos takiego? Ciekawam co u niej:)
Rozumiem, dobrze, że to kontrolują, ale na pewno będzie wszystko dobrze :)
U mnie ostatnio ciężko psychicznie.
Mialabym juże swoje 1 dzieciątko przy sobie, w dodatku Nasza Mała w brzuchu jest ostatnio bardzo leniwa i miałam wrażenie, że kilka dni w ogóle nie czuje ruchów .
Mąż wziął mój sprzęt i zbadał tetno .
Wychodziło, że znaleźliśmy tetno i moje i małej .
ale ...
Mam do Was pytanie, ponieważ przeczytałam historię,gdzie babka w 38 tyg nie czuła ruchow i badała detektorem i niby znalazła tetno dziecka. W końcu pojechała do szpitala i okazało się, że dziecko nie żyje.
Lekarz pisał że mogła znaleźć swoje tetno i pomyślała, że to jej lub wzięła puls łożyska za tetno dziecka.
Wiec byłam jeszcze bardziej przerażona .
O 3 nad ranem dzisiaj była masakra ze mną.
W końcu poczulam ruchy Małej, ale nadal mnie trapi, jaki plus ma łożysko aby odróżnić od tętna dziecka ?
Kiedy ruchy dziecka powinny być regularnie i codzienne ?

@Paulinax ja wiem, że my wszystkie po stratach mamy w głowie kołowrotek niezły, ale zamartwiasz się troszkę za dużo. Czujesz ruchy. To już super+dobre wyniki usg. Nic maleństwu nie jest. Teraz w ten upał może słabiej odczuwasz ruch. Tak to bywa. Jeśli detektor tylko Cię martwi to do szafy go i obserwuj ruchy dziecka, polegaj na usg. Może tak się maluch układa, że ciężko trafić.

@Paulinax ja wiem, że my wszystkie po stratach mamy w głowie kołowrotek niezły, ale zamartwiasz się troszkę za dużo. Czujesz ruchy. To już super+dobre wyniki usg. Nic maleństwu nie jest. Teraz w ten upał może słabiej odczuwasz ruch. Tak to bywa. Jeśli detektor tylko Cię martwi to do szafy go i obserwuj ruchy dziecka, polegaj na usg. Może tak się maluch układa, że ciężko trafić.
Masz rację :*
Przepraszam , że zawracam Wam głowę, ale wiem, że tylko Wy potraficie zrozumieć moje obawy ...

reklama
@Paulinax jasne pisze do nas szczególnie w takich sprawach, pamietaj ze w razie czego dzwon do gina i jedz na wizyty Twoje obawy musza byc rozwiane bo sie zastresujesz..ja wyczuwam momentami 2 tetna, moje lekkie wolne w tle, a dzidzia na pierwszym planie 2 razy szybszd tetno. Poogladaj filmiki na youtubie, ja znajduje praktycznie w 1 punkcie tetno chociaz wiemy ze dzidzia juz wysoko. Ja cenie detektor a w zaawansowanej ciazy dzidzia sie mniej rusza i tymbardziej to stresuje, bedzie dobrze nie martw sie:* ja dzidzi teraz mierze tak co 3 dni zeby wiedziec ogolnie jakie jest bo z biegiem ciazy moze ciut zwolnic, np na poczatku u mnie norma byla 160 a teraz 145-150 a jak dzidzia spi to nawet ciut mniej. No i patrze czy nie zwalnia, ja mam lozysko z tylu wysoko i ruchy czuje na maxa, w nocy młody wali bomby, w dzien jak leze to mi sie brzuch caly rusza, nawet nagralam jak taką bombe dostaje;) takze spokojnie:*

Do góry