reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@inge69 nie martw się kobietko, spokojnie. Krok po kroku, powolutku i jakoś te pierwsze tygodnie najbardziej niepewne przejdziesz. 140 jutro w zupełności wystarczy, żeby było dobrze. Wcale nie musi być wzrost 100%, bo to u każdego jest troszkę inaczej i np. 60-70% też normą bywa.

@muza_ton kilometry pokonujesz słuszne, a ja marudzę, że do rodziców 120 km. O wstydź się Iwona, wstydź. A o KTG to mi jeszcze nawet nie wspominali. Teraz, znaczy za 1,5 tygodnia będę miała wizytę u ginekologa to może coś mi wspomni. Chociaż wypatrzyłam taką tabelkę w IMiD na ścianie co w którym tygodniu i....a o nie, sprawdziłam teraz dokładniej dopiero po terminie zalecają.

Ostatnia edycja:
reklama
o Matko powiem Wam że strasznie się stresuje jutrzejszą betą ale jak czytam forum to jakoś się uspokajam - i myśli czasami choć na chwilę płyną w dobrym kierunku. Ja w pierwszej ciąży ( synek ma 5 lat) nie miałam kompletnie żadnych objawów, w tej poronionej 2 miesiące temu strasznie mnie piersi bolały ale takto nic, natomiast teraz strasznie mnie mdli - choć nie wymiotuje i co jakoś czas pobolewa podbrzusze więc u mnie zawsze inaczej :) Trzymajcie proszę jutro kciuki z tego co zrozumiałam skoro wczoraj miałam bete 80 a jutro miałabym co najmniej około 140 to wszystko idzie ku dobremu ? Moja gin jedzie dziś na wakacje ale kazała dzwonić jutro :)

Nic się nie martw wszystko będzie dobrze! [emoji4]

@muza_ton dzięki za mile słowa! A odnośnie pojemnika to właśnie jest na posiew moczu:biggrin2: taki dali w aptece.Siusia się do pojemniczka wkłada tą płytkę na 5 sekund potem mocz się wylewa a płytkę znowu umieszcza w pojemniku zakręca i do laboratorium.Ale pierwszy raz taki na oczy widzę.. a kosztuje też ładne bo ok 9zł a kupowałam razem z lekami i dopiero w domu zobaczyłam.

Hej dziewczyny u mnie chyba jednak okres się zbliża wielkimi krokami tak mnie wszystko wkurza że masakra. Chyba nawet nie ma co testować ;)))
Kochana, bądź dobrej myśli. Ja przy poronionej ciąży właśnie miałam taką małą miesiączkę przez ok. 3 dni, ale nie była to taka "żywa" krew. Myślałam, że to okres. A później się okazało, że jestem w ciąży. Nacieszyłam się raptem dwa tygodnie (od momentu dowiedzenia się).

My się staramy. To już nadchodzą dni płodne Czuję macicę i takie lekkie napięcie :-) Oby się udało. Jestem cała w napięciu :-) Pozdrawiam Cię kochana.

Kochana, bądź dobrej myśli. Ja przy poronionej ciąży właśnie miałam taką małą miesiączkę przez ok. 3 dni, ale nie była to taka "żywa" krew. Myślałam, że to okres. A później się okazało, że jestem w ciąży. Nacieszyłam się raptem dwa tygodnie (od momentu dowiedzenia się).

My się staramy. To już nadchodzą dni płodne Czuję macicę i takie lekkie napięcie :-) Oby się udało. Jestem cała w napięciu :-) Pozdrawiam Cię kochana.
Dagmarka to wyluzuj się trochę nie możesz się tak spinać bo wiesz jak to jest . Ja cały tydzień jestem tak nabuzowana że już mam dość . Niech albo przychodzi ten okres albo niech będzie ta ciaza;))

Dagmarka to wyluzuj się trochę nie możesz się tak spinać bo wiesz jak to jest . Ja cały tydzień jestem tak nabuzowana że już mam dość . Niech albo przychodzi ten okres albo niech będzie ta ciaza;))
Zobaczymy. Bardzo bym chciała mieć dziecko - chociaż jedno :-). Jestem świeżo po usg, więc wiem, że będzie owulacja :-) Na usg wszystko w porządku. Niech ten prawy jajnik da mi szczęście :-) Kiedy powinnaś dostać okres kochana?

Zobaczymy. Bardzo bym chciała mieć dziecko - chociaż jedno :-). Jestem świeżo po usg, więc wiem, że będzie owulacja :-) Na usg wszystko w porządku. Niech ten prawy jajnik da mi szczęście :-) Kiedy powinnaś dostać okres kochana?
To drugi okres po poronieniu jeśli wróci do normy to w sobotę powinien być okres .W tym cyklu rzędu owulka byłam u gina i mówił że owuacja do 5 dni test owulacyjne wychodziły , ale wątpię czy coś z tego cyklu będzie :(( trzymam za was kciuki dzialajcie owocnie,;)

reklama
@muza_ton to widzę, że my obydwie na tych wentylatorach jedziemy. :-D
Ja wiem, że to się nie da cały czas leżeć na śmigle. Ja mam akurat męża w pracy a dziecko tylko w liczbie 1 w brzuchu, ale i tak jest co robić. Te ogóry ciągle rosną, pranie też się samo nie zrobi i łazienka i kuchnia sama się nie sprzątnie (a wodę mamy taką zażelazioną, że co drugi dzień można szorować umywalkę i wannę). Przed domem wielgachna brzoza, sypie teraz listkami i nasionami. Codziennie zamieść trzeba schody, bo zaraz wszędzie na dywanie tego badziewia pełno. Także jest co robić.
Pięknie, ja lubię ciepło i bym powygrzewała się na słońcu, ale jak jestem w ciąży to już odlubiłam. No, ale dobra: podejdźmy optymistycznie. Jak się czerwiec skończył, lipiec zaraz się skończy to i sierpień się skończy. ;)
Ciekawe jak tam @anja93 i @membaris upały znoszą. Meldować się babeczki.
@ivvonka melduję;) ja znoszę upały tragicznie. W ogóle ostatnio mam zły okres :( strasznie boli mnie bok prawy od kręgosłupa aż po całe żebra :( nogi też bolą że by się winda w domu przydała. No i niestety coś psychicznie jestem podłamana :/ echh także tak ogólnie to u mnie kiepskawo. @ivvonka u nas też będzie Emilka :)
@muza_ton u nas też malowanie także wszystko w proszku

Ostatnia edycja:
Do góry