Na dzisiaj termin @?Cześć dziewczyny, u mnie biel niestety. Ale okresu jeszcze nie ma
reklama
Lu_cy
Fanka BB :)
Tak, już chyba nadciąga. Wydaje mi się z e muszę zrobić hormony i odpuścić ten miesiąc [emoji20]Na dzisiaj termin @?
ivvonka
@Lu_cy myślę, że wystarczy. Prolaktynę robiłam tylko wcześniej. W tej pierwszej grupie, ale endokrynolog mówiła mi, że to nie ma znaczenia. Z kolei naprotechnolog stwierdziła, że do 10 d.c.
Aaa i jeszcze ginekolog zalecała, żeby progesteron zrobić ze dwa-trzy razy. Czyli np. 21,23 d.c.
I nie martw się tym brakiem dwóch kresek. Jeszcze widocznie organizm nie jest gotowy. Jeszcze przyjdzie na to czas.
Aaa i jeszcze ginekolog zalecała, żeby progesteron zrobić ze dwa-trzy razy. Czyli np. 21,23 d.c.
I nie martw się tym brakiem dwóch kresek. Jeszcze widocznie organizm nie jest gotowy. Jeszcze przyjdzie na to czas.
Dziewczyny wiecie coś na temat polipa w ciąży? Moja znajoma w 8 tygodniu trafiła do szpitala z niedużym krwawieniem okazało się, że to prawdopodobnie nieduży polip szyjkowy. Tego samego dnia jej przeszło, podali jej luteinę podjęzykową. Wczoraj znowu dostała małego krwawienia i jest przekonana, że to z tego polipa i nie pojechała do szpitala. Leży i dzisiaj tylko przy wymiotach pojawiło się trochę krwi. Ja bym pojechała do szpitala, a ona czeka na wizytę u gina...
ivvonka
@Domi89 każde krwawienie w ciąży trzeba konsultować, dlatego że my nie mamy możliwości, żeby na 100% ustalić stopień zagrożenia dla ciąży. Może to być z polipa a może nie. Może się nic nie stać, a może się stać, czego oczywiście nie życzę nikomu.
Ja bym jej dotąd ględziła, że ma jechać, aż by pojechała.
Ja bym jej dotąd ględziła, że ma jechać, aż by pojechała.
ivvonka
@Domi89 no i dobrze jej lekarz powiedział. Zwłaszcza na początku trzeba chuchać i dmuchać na te małe fasolki. Ze spokojem i bez popadania w panikę, ale to, co jest odstępstwem od normy i budzi niepokój - sprawdzać i konsultować.
A jak tam u Ciebie samopoczucie? Bo już widzę, że okrągła dziesiąteczka stuknęła.
A jak tam u Ciebie samopoczucie? Bo już widzę, że okrągła dziesiąteczka stuknęła.
1
183785
Gość
Kochana, spróbuj jutro powtórzyć. A jakieś symptomy na okres miałaś?Cześć dziewczyny, u mnie biel niestety. Ale okresu jeszcze nie ma
reklama
Lu_cy
Czuje że jednak @ będzie bo boli mnie brzuch. Przybita jestem tym trochęKochana, spróbuj jutro powtórzyć. A jakieś symptomy na okres miałaś?