reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Martakratkaa to już połowa ciąży ...wow ale to zleciało ...
Monia a jak u ciebie ? Masz już mdłości ?
Dziekuje [emoji4] U mnie jak narazie ok . Codziennie schizuje sprawdzam czy cycki nabrzmiale nadal są i czy bolą bardzo boje sie powtórki. Mdlosci jakos od tygodnia męczą ale w sobote kupilam tabletki na mdłości i jest duzo lepiej az ostatnio sie wystraszylam wieczorem ze mdlosci nie ma ze cos nie tak[emoji6] w piatek wizyte mam i mam nadzieje ze bedzie ok.

Dziekuje [emoji4] U mnie jak narazie ok . Codziennie schizuje sprawdzam czy cycki nabrzmiale nadal są i czy bolą bardzo boje sie powtórki. Mdlosci jakos od tygodnia męczą ale w sobote kupilam tabletki na mdłości i jest duzo lepiej az ostatnio sie wystraszylam wieczorem ze mdlosci nie ma ze cos nie tak[emoji6] w piatek wizyte mam i mam nadzieje ze bedzie ok.
Będzie dobrze , musi być .większość z niestety ma pełno obaw ..Trzymam kciuki za wizytę ..i daj nam znać jak po.

Dziękuję Wam kochane moje.... Trzymajcie mocno za mnie jutro kciuki. Modlę się i tłumaczę sobie ze nie mogę sie denerwowac, że dzidzius najwazniejszy ale to sie nie da... Im blizej jutra tym wiekszy mam stres. Za 20 godzin bedzie po wszystkim i jakos to musze przetrwac. Dziękuję Wam za dobre słowa .
Kciuki sa...
@martakratka ostatnia miesiączka była 4 maja więc jestem w trakcie 11 tc ; ten czas szybko leci
Kciuki za prenatalne :-)
Najmocniejsze kciuki!
Musi być dobrze!!!

Dziewczyny, przedwczoraj do południa (nie był to pierwszy mocz z dnia) zrobiłam test ciążowy w 28 dc. To mój pierwszy cykl po stracie. Miałam zabieg 14 maja, ciąża obumarła w 10 tygodniu. Był to test firmy ApteoCare. Zrobiłam go na spontanie, w mega pośpiechu. Po jakiś 10 sekundach pokazała się dosyć wyraźna druga kreska. Normalnie już wpadłam w euforię, aż nieświadomie z wrażenia się przeszłam w tą i spowrotem z pokoju do łazienki ze trzy razy. I jak po tych jakichś 40 sekundach chwyciłam go znowu do ręki, to kreska zniknęła. Nawet się jemu lepiej wtedy nie przyjrzałam, bo akuraz zadzwonił kurier i musiałam jechać na drugi koniec miasta po paczkę i wróciłam do domu dopiero wieczorem. Wtedy się jemu przyjrzałam. Nie wiem, albo to moja psychika albo naprawdę w pewnych chwilach widzę tam cień cienia tej drugiej kreski. Ponadto, w tym miejscu gdzie daje się kropelki moczu wyszedł jakiś zielony wskaźnik, taka jakby folijka - ma jakieś 2 mm. Pierwszy raz z tym zielonym czymś się spotkałam... Jak wygooglowałam testy tej firmy to pokazały mi się między innymi pozytywne z bardziej wyraźną kreską i bardziej wysuniętą tą zieloną folijką. Wieczorem zrobiłam jeszcze jeden test firmy Bobo i tam już nie zobaczyłam nic.
Jutro chcę zrobić kolejny z pierwszego moczu.
Tylko teraz zastanawia mnie ten zielony wskaźnik na teście. Czy któraś miała z takim testem do czynienia?

Będzie ok ;) Musi byc :)

Będzie wszystko dobrze [emoji8]

reklama
Dziewczyny, przedwczoraj do południa (nie był to pierwszy mocz z dnia) zrobiłam test ciążowy w 28 dc. To mój pierwszy cykl po stracie. Miałam zabieg 14 maja, ciąża obumarła w 10 tygodniu. Był to test firmy ApteoCare. Zrobiłam go na spontanie, w mega pośpiechu. Po jakiś 10 sekundach pokazała się dosyć wyraźna druga kreska. Normalnie już wpadłam w euforię, aż nieświadomie z wrażenia się przeszłam w tą i spowrotem z pokoju do łazienki ze trzy razy. I jak po tych jakichś 40 sekundach chwyciłam go znowu do ręki, to kreska zniknęła. Nawet się jemu lepiej wtedy nie przyjrzałam, bo akuraz zadzwonił kurier i musiałam jechać na drugi koniec miasta po paczkę i wróciłam do domu dopiero wieczorem. Wtedy się jemu przyjrzałam. Nie wiem, albo to moja psychika albo naprawdę w pewnych chwilach widzę tam cień cienia tej drugiej kreski. Ponadto, w tym miejscu gdzie daje się kropelki moczu wyszedł jakiś zielony wskaźnik, taka jakby folijka - ma jakieś 2 mm. Pierwszy raz z tym zielonym czymś się spotkałam... Jak wygooglowałam testy tej firmy to pokazały mi się między innymi pozytywne z bardziej wyraźną kreską i bardziej wysuniętą tą zieloną folijką. Wieczorem zrobiłam jeszcze jeden test firmy Bobo i tam już nie zobaczyłam nic.
Jutro chcę zrobić kolejny z pierwszego moczu.
Tylko teraz zastanawia mnie ten zielony wskaźnik na teście. Czy któraś miała z takim testem do czynienia?
Ja niestety nie mialam do czynienia z czyms takim. U mnie bylo odwrotnie. Druga kreska pojawiala sie po 20 lub 30 min. Porcelanko a badalas betę po stracie, bo nie pamietam? Spadla calkiem do zera? Pytam bo u mnie spadala ponad 2 miesiace.

Do góry