reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny, melduję, że dzisiaj czuję się o niebo lepiej. Całą noc przespałam, a co najważniejsze - nie czuję już tego cholernego bólu!!! Weekend jeszcze spędzę na spokojnie żeby sobie nie zaszkodzić, ale od poniedziałku wchodzę na budowę i zaczynam malowanie :-)
Plamię cały czas, ale liczę na to, że potrwa to jeszcze tylko kilka dni. Potem kolejny etap- czekam na okres.
Buziaki, miłego weekendu!
Fajnie że czujesz się już lepiej bo miałam pisać do ciebie ;)) Ja już wróciłam do żywych zakupy zrobiłam. ..ogarniam powoli dom .Brzuch mnie nie boli i mam nadzieję że tak zostanie ...Boje się. trochę dźgać córkę waży koło 10 kg .Myślicie że może mi czymś grozić jej podnoszenie ? Krwawię mało . ...

reklama
Fajnie że czujesz się już lepiej bo miałam pisać do ciebie ;)) Ja już wróciłam do żywych zakupy zrobiłam. ..ogarniam powoli dom .Brzuch mnie nie boli i mam nadzieję że tak zostanie ...Boje się. trochę dźgać córkę waży koło 10 kg .Myślicie że może mi czymś grozić jej podnoszenie ? Krwawię mało . ...
Dzięki!!! ;-) Pewnie Ty sama wiesz jak córkę chwycić i bezpiecznie ją podnieść, robisz to nie od dziś i pewnie większego wysiłku w to wkładać nie musisz, więc myślę, że spokojnie nie masz się o co bać.

Dziewczyny, melduję, że dzisiaj czuję się o niebo lepiej. Całą noc przespałam, a co najważniejsze - nie czuję już tego cholernego bólu!!! Weekend jeszcze spędzę na spokojnie żeby sobie nie zaszkodzić, ale od poniedziałku wchodzę na budowę i zaczynam malowanie :-)
Plamię cały czas, ale liczę na to, że potrwa to jeszcze tylko kilka dni. Potem kolejny etap- czekam na okres.
Buziaki, miłego weekendu!

@porcelana Super, że czujesz się już lepiej, trzymałam kciuki. Z tym malowaniem to nie szalej, ze mną w szpitalu była dziewczyna, która wróciła po tyg do szpitala z krwotokiem, który dostała od szaleństw w domu z dzieckiem. Mi mówili, że 2 tyg to ostrożnie bez ćwiczeń itd.

@kasiula222 Najlepiej nie dźwigać, ale jeśli musisz to podnieś, (wiadomo, że dziecku trzeba pomóc) ale staraj się bez gwałtownych ruchów. Zresztą Ty wiesz najlepiej jak to zrobić.

@porcelana bardzo się się cieszę, że już lepiej. I niech tak już będzie. Plamienie jeszcze może być, większe, mniejsze. Powinno powoli też się skończyć. Nie szalej z tym pędzlem za bardzo, dobra? A jak poczujesz ból to odłóż to i posiedź, bo my tu w szklanej e-kuli widzimy;)

No dobra, dziewczyny... To powiedzmy, że do środy będę sobie wszystko tylko przygotowywała do malowania ;-)
A powiedzcie mi tak z ciekawości... Czysto hipotetycznie... Jak jest możliwe zajście w ciążę po łyżeczkowaniu przed pierwszą miesiączką? Bo czytałam, że to się udaje...

No dobra, dziewczyny... To powiedzmy, że do środy będę sobie wszystko tylko przygotowywała do malowania ;-)
A powiedzcie mi tak z ciekawości... Czysto hipotetycznie... Jak jest możliwe zajście w ciążę po łyżeczkowaniu przed pierwszą miesiączką? Bo czytałam, że to się udaje...
Porcelana ja planuję poczekać do sierpnia że staraniami Chyba lepiej troszkę odczekać ?

Porcelana ja planuję poczekać do sierpnia że staraniami Chyba lepiej troszkę odczekać ?
Hehe, tu nie chodzi o mnie. Ja, co prawda, chcę zajść w ciążę jak najszybciej, ale jeżeli lekarz zaleci mi odczekanie 2-3 cykle, to oczywiście go posłucham. Po prostu wczoraj grzebałam gdzieś w internecie i trafiłam akurat na taką historię, że jakaś kobieta nawet miesiączki po poronieniu nie dostała, bo zaszła w ciążę. Z resztą tutaj na BabyBoom też mi gdzieś taka rewelacja mignęła chyba.

@witch84 No i zlecił mi te anty-TPO, koagulant tocznia i np. homocysteinę,wit.d3. i kazał mi je całościowo zrobić 6 tygodni po poronieniu i jestem głupia:/
@ivvonka oj Kochana, obyś miała rację!;* A jak Ty się czujesz?
@porcelana mi też gdzieś mignął temat zajścia zaraz przed pierwszą @ i różne były sytuacje. Część z tych dziewczyn pisały, że lekarze twierdzili iż organizm wie co robi i skoro zaszły to xnznac, że organizm był gotowy. Szczerze do wczoraj sana się bałam, że mogę być w ciąży..ale lekarz rozwiał wątpliwości. Teraz czekam z niecierpliwością na pierwszą @:/
@porcelana i @kasiula222 dobrze, że z Wami już lepiej:* do 2 tygodni raczej się oszczędzać i nie dźwigać, tak ja usłyszałam.
@nafoczka Kochana trzymam kciuki żeby było dobrze:** Ważne, że gorączka odpuściła:*

reklama
Do góry