reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@nafoczka Jeju:( współczuję strasznie:* Co za cholerstwa się teraz pokazują:/ Dużo zdrowia dla M i ogromu siły dla Ciebie:**
@ivvonka Pewnie masz rację:* Zaczęłam już schizować, ale nie ma co. Nastawienie bylo, że te 3 miesiące to wieki i znowu niepewność czy i kiedy się uda,ale... zdąże porobić badania i porządek ze sobą i wtedy może się uda :)

@asiaxkk aaaa to jeszcze jak ziarenko piasku malutki okruszek. To spokojnie po powrocie zobaczysz. Póki co, skup się na naprawdę super becie i miłym relaksie pod greckim słoneczkiem.

@Syl92 to zleci szybko. Akurat żeby się przygotować. I założę się, że za rok o tej porze to już będziesz się zastanawiała co spakować do porodu. :)

@nafoczka, jejku no, niech już się polepszy, pliss... Ty może weź jakieś wolne na dzisiaj, bo się zabiegasz kobietko. Masz jakieś wsparcie od rodziny czy tak sama wszystko?

@asiaxkk no, a kiedy pierwsze dzień dobry w gabinecie?

@Syl92 co do badań to słuchaj lekarza, bo te opinie są różne. Jak mówi, że lepiej po 6 tyg.to tak zrób. Torbielki też miewałam czasem, wchłaniały się i to jest bardzo częste. Także po 3 cyklach to śladu nie było. Z bakterią, też myślę, spokojnie uporasz się przed staraniami... No a później to już tylko przyjemne z pożytecznym.:)

Słówko do was. "Mamusia Foczusia dziękuję ♡" M opanowali temp. wiec to już jakiś sukces. I powiem.szczerze, ze gdyby nie to ze ma jedna nerke i go bolala to nikt by na niego nie dpojrzal. JA wziełam wolne dziś i do końca następnego tygodnia. Dziś miała przyjechać do mnie mama do pomocy bo generalnie jestem sama, a słowa M rodziców "no na coś trzeba umrzec" doprowadzają mnie do łez. Całuje Was!

@nafoczka dobrze, że ta temperatura unormowana i wsparcie w drodze. Takie teksty to powinni sobie teściowie darować, ale nie każdy człowiek wie, co i w jakiej sytuacji można mówić. O własnym dziecku? Nigdy. O sobie tak można palnąć i to też nie w każdej sytuacji. Ech, ludzie, ludziska, po co to niektórym rozumy, jak instrukcji ich obsługi nie znają.
Foczusia będzie dobrze. Nie płacz, nie daj się rozkleić. Silna dziewczyna jesteś.Wspieraj męża i pocieszaj. I patrz tylko na te dobre strony. Nie ma gorączki. To już jest plus. Poprawi się. Trzeba tylko poczekać. A ja tam szepnę słówko do nieba, żeby i tymi lekarzami pokierowali jak trzeba i żeby zdrówka przybywało. Buziaki

@nafoczka, jejku no, niech już się polepszy, pliss... Ty może weź jakieś wolne na dzisiaj, bo się zabiegasz kobietko. Masz jakieś wsparcie od rodziny czy tak sama wszystko?

@asiaxkk no, a kiedy pierwsze dzień dobry w gabinecie?

@Syl92 co do badań to słuchaj lekarza, bo te opinie są różne. Jak mówi, że lepiej po 6 tyg.to tak zrób. Torbielki też miewałam czasem, wchłaniały się i to jest bardzo częste. Także po 3 cyklach to śladu nie było. Z bakterią, też myślę, spokojnie uporasz się przed staraniami... No a później to już tylko przyjemne z pożytecznym.:)
Dziewczyny, a iała któraś z Was taką torbiel będąc w ciąży?

@martakratka Ja miałam torbiele we wszystkich ciążach. Po połogu nie było po nich śladu.

@Syl92 Do 6 tygodni po poronieniu dobrze jest zrobić badania immunologiczne, ponieważ niektóre przeciwciała wykrywane są jedynie w ciąży lub niedługo po jej zakończeniu. To będzie:
1. przeciwciała antykardiolipidowe – IgG, IgM
2. Antykoagulant tocznia
3. Przeciwciała przeciwjądrowe ANA
4. Pzeciwciała przeciwko antygenom łożyska
5. Przeciwciała przeciwko peroksydazie tarczycowej (anty-TPO)
6. Przeciwciała przeciwko tyreoglobulinie (anty-TG)
Mam nadzieję, że nazw nie przekręciłam. Także te 6 tygodni - to zależy, od tego jakie badania zlecił lekarz.

reklama
Do góry