reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@asiaxkk gratulacje:* pięknie, że się udało:)
Byłam dziś na tej kontroli no i oczywiście torbiel na jajniku się przypałętała :/ Wszystko ładnie się pogoiło, porobić badania typu homocysteina itp. i odczekać ze 3 miesiące ze staraniami.. a propo badań.. to je należy zrobić najpóźniej 6 tygodni od poronienia, czy dopiero po 6 tygodniach. Lekarz mówił, żebym odczekała do 6 tygodni i dopiero.. a wszędzie gdzie czytałam o badaniach to było do 6 tygodni... Jak wy miałyście?

Moj gin tez powiedzial ze po 6 tyg a reumatolog mowila ze bardzo dobrze ze je zrobilam bo trzeba do 4 tyg po :D nie wiem co Ci ginekolodzy jakies inne info majo:D a cos Ci dal na torbiel zeby sie wchłonęla? Niech sie usuwa szybko i bezobjawowo:)

@Totois30 No właśnie nie wiem co robić :/ Jak dopytywałam to mówił, że teraz może wyjść jeszcze wpływ hormonów ciążowych i lepiej poczekać aż będzie to wiarygodniejsze:/ i zgłupiałam.. torbiel jest mała i ponoć ścianki ma cieniutkie i powiedział, że sama się wchłonie i nie ma co narazie męczyć organizmu lekami kolejnymi. Noo i oczywiście bakteryjka jakaś jest :/ Po łyżeczkowaniu nie dali mi antybiotyku, dopiero na własną odpowiedzialność wzięłam 3 dni po nim,ale i tak zdążyła się E.coli namnożyć:/ Niby jest dobrze,ale jakoś podświadomie nastawiałam się, że ta piekielna zgaga to objaw "narozrabiania" i jestem jakaś rozbita :(

Ostatnia edycja:
Hej ja troszkę jestem/będę nieobecna. Ok 24tej wocilam ze szpitala bo M został. W sumie to na tym etapie nic nie wiedzą ale że jest pacjentem wysokiego ryzyka przez brak nerki ktora go teraz boli, no i ta temp od 4 dni do 40 st do tego spuchl i problem z oddychaniem i doszła mu biegunka. No a żeby jeden problem to za mało to jeszcze z Wiktorem po pracy gonilam do laryngologa bo na uszka narzeka i placze

Hej ja troszkę jestem/będę nieobecna. Ok 24tej wocilam ze szpitala bo M został. W sumie to na tym etapie nic nie wiedzą ale że jest pacjentem wysokiego ryzyka przez brak nerki ktora go teraz boli, no i ta temp od 4 dni do 40 st do tego spuchl i problem z oddychaniem i doszła mu biegunka. No a żeby jeden problem to za mało to jeszcze z Wiktorem po pracy gonilam do laryngologa bo na uszka narzeka i placze

Biedna :( zycze dużo zdrówka i sił:*

@nafoczka, jejku no, niech już się polepszy, pliss... Ty może weź jakieś wolne na dzisiaj, bo się zabiegasz kobietko. Masz jakieś wsparcie od rodziny czy tak sama wszystko?

@asiaxkk no, a kiedy pierwsze dzień dobry w gabinecie?

@Syl92 co do badań to słuchaj lekarza, bo te opinie są różne. Jak mówi, że lepiej po 6 tyg.to tak zrób. Torbielki też miewałam czasem, wchłaniały się i to jest bardzo częste. Także po 3 cyklach to śladu nie było. Z bakterią, też myślę, spokojnie uporasz się przed staraniami... No a później to już tylko przyjemne z pożytecznym.:)

Foczusiu! Trzymamy kciuki. Załatwiaj wszystko co ważne, tylko daj nam znać od czasu do czasu co u Was na froncie. S my tutaj grzecznie poczekamy na Mamę Foczkę. Buziaki ogromne!!

reklama
@nafoczka, jejku no, niech już się polepszy, pliss... Ty może weź jakieś wolne na dzisiaj, bo się zabiegasz kobietko. Masz jakieś wsparcie od rodziny czy tak sama wszystko?

@asiaxkk no, a kiedy pierwsze dzień dobry w gabinecie?

@Syl92 co do badań to słuchaj lekarza, bo te opinie są różne. Jak mówi, że lepiej po 6 tyg.to tak zrób. Torbielki też miewałam czasem, wchłaniały się i to jest bardzo częste. Także po 3 cyklach to śladu nie było. Z bakterią, też myślę, spokojnie uporasz się przed staraniami... No a później to już tylko przyjemne z pożytecznym.:)

@ivvonka Prawdopodobnie 30 maja, bo we wtorek lecę na tydzień do Grecji a w poniedziałek będzie początek 5 tyg to i tak nic nie zobaczę na USG oprócz pęcherzyka (chociaż zastanawiam się czy nie iść dla świętego spokoju i sprawdzić jak to wygląda).

Do góry