reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@asiaxkk gratulacje:* pięknie, że się udało:)
Byłam dziś na tej kontroli no i oczywiście torbiel na jajniku się przypałętała :/ Wszystko ładnie się pogoiło, porobić badania typu homocysteina itp. i odczekać ze 3 miesiące ze staraniami.. a propo badań.. to je należy zrobić najpóźniej 6 tygodni od poronienia, czy dopiero po 6 tygodniach. Lekarz mówił, żebym odczekała do 6 tygodni i dopiero.. a wszędzie gdzie czytałam o badaniach to było do 6 tygodni... Jak wy miałyście?

Moj gin tez powiedzial ze po 6 tyg a reumatolog mowila ze bardzo dobrze ze je zrobilam bo trzeba do 4 tyg po :D nie wiem co Ci ginekolodzy jakies inne info majo:D a cos Ci dal na torbiel zeby sie wchłonęla? Niech sie usuwa szybko i bezobjawowo:)

@Totois30 No właśnie nie wiem co robić :/ Jak dopytywałam to mówił, że teraz może wyjść jeszcze wpływ hormonów ciążowych i lepiej poczekać aż będzie to wiarygodniejsze:/ i zgłupiałam.. torbiel jest mała i ponoć ścianki ma cieniutkie i powiedział, że sama się wchłonie i nie ma co narazie męczyć organizmu lekami kolejnymi. Noo i oczywiście bakteryjka jakaś jest :/ Po łyżeczkowaniu nie dali mi antybiotyku, dopiero na własną odpowiedzialność wzięłam 3 dni po nim,ale i tak zdążyła się E.coli namnożyć:/ Niby jest dobrze,ale jakoś podświadomie nastawiałam się, że ta piekielna zgaga to objaw "narozrabiania" i jestem jakaś rozbita :(

Ostatnia edycja:
Hej ja troszkę jestem/będę nieobecna. Ok 24tej wocilam ze szpitala bo M został. W sumie to na tym etapie nic nie wiedzą ale że jest pacjentem wysokiego ryzyka przez brak nerki ktora go teraz boli, no i ta temp od 4 dni do 40 st do tego spuchl i problem z oddychaniem i doszła mu biegunka. No a żeby jeden problem to za mało to jeszcze z Wiktorem po pracy gonilam do laryngologa bo na uszka narzeka i placze

Hej ja troszkę jestem/będę nieobecna. Ok 24tej wocilam ze szpitala bo M został. W sumie to na tym etapie nic nie wiedzą ale że jest pacjentem wysokiego ryzyka przez brak nerki ktora go teraz boli, no i ta temp od 4 dni do 40 st do tego spuchl i problem z oddychaniem i doszła mu biegunka. No a żeby jeden problem to za mało to jeszcze z Wiktorem po pracy gonilam do laryngologa bo na uszka narzeka i placze

Biedna :( zycze dużo zdrówka i sił:*

@nafoczka, jejku no, niech już się polepszy, pliss... Ty może weź jakieś wolne na dzisiaj, bo się zabiegasz kobietko. Masz jakieś wsparcie od rodziny czy tak sama wszystko?

@asiaxkk no, a kiedy pierwsze dzień dobry w gabinecie?

@Syl92 co do badań to słuchaj lekarza, bo te opinie są różne. Jak mówi, że lepiej po 6 tyg.to tak zrób. Torbielki też miewałam czasem, wchłaniały się i to jest bardzo częste. Także po 3 cyklach to śladu nie było. Z bakterią, też myślę, spokojnie uporasz się przed staraniami... No a później to już tylko przyjemne z pożytecznym.:)

Foczusiu! Trzymamy kciuki. Załatwiaj wszystko co ważne, tylko daj nam znać od czasu do czasu co u Was na froncie. S my tutaj grzecznie poczekamy na Mamę Foczkę. Buziaki ogromne!!

reklama
@nafoczka, jejku no, niech już się polepszy, pliss... Ty może weź jakieś wolne na dzisiaj, bo się zabiegasz kobietko. Masz jakieś wsparcie od rodziny czy tak sama wszystko?

@asiaxkk no, a kiedy pierwsze dzień dobry w gabinecie?

@Syl92 co do badań to słuchaj lekarza, bo te opinie są różne. Jak mówi, że lepiej po 6 tyg.to tak zrób. Torbielki też miewałam czasem, wchłaniały się i to jest bardzo częste. Także po 3 cyklach to śladu nie było. Z bakterią, też myślę, spokojnie uporasz się przed staraniami... No a później to już tylko przyjemne z pożytecznym.:)

@ivvonka Prawdopodobnie 30 maja, bo we wtorek lecę na tydzień do Grecji a w poniedziałek będzie początek 5 tyg to i tak nic nie zobaczę na USG oprócz pęcherzyka (chociaż zastanawiam się czy nie iść dla świętego spokoju i sprawdzić jak to wygląda).

Do góry