reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Jak dasz radę to zrób bardziej wyraźne zdjecie no ale ja tam widzę dwie krechy

Napisane na LG-M200 w aplikacji Forum BabyBoom
Chyba jest trochę wyraźniejsze...

Załączniki

• test2.jpg
    test2.jpg
    32,4 KB · Wyświetleń: 99
Nie wiem, czy nie poczekać trochę. Tamtym razem to lekarze mnie straszyli ciążą pozamaciczną i innymi rzeczami. Może lepiej jak poczekam, ze 3,4 tygodnie...
Wybor należy do Ciebie kochana ja bym poszla żeby potwierdzić czy jest chociaz pecherzyk mi mój gin nie zrobił usg i teraz żałuję ze nie poszłam do innego ..

Chyba jest trochę wyraźniejsze...
I sa dwie piękne kreski .. Zrób betę i zapisz się dla własnego dobra zwłaszcza że jesteś tez po poronieniu ... Ja jak sie uda bledu nie popelbie więcej i nie bede czekać tak jak to mój lekarz kazał wtedy pojde do 10 innych nawet jak będzie trzeba

@membaris lekarz realista. Wiem, ze to moglo ciebie zbic z tropu, ale nasze ciaze od poczatku do konca sa tzw ciazami wysokiego ryzyka, a wiec do 22-24 tc grozi poronieniem, potem przedwczesnym porodem. Ja to wiedzialam do ostatniego dnia. A w dniu porodu jeszcze dowiedzialam sie, ze sam porod nie gwarantuje, ze dziecko urodzi sie zywe. Przeciez my o wlos wyrwalismy Natusia smierci. To wiesz i nie po to, by sie stresowac, ale po to, by na siebie uwazac i by byc uwazna mama. Po pierwszym trymestrze czlowiek sie nieco uspokaja, zwlaszcza jak prenatalne sa dobre i powoli zaczyna sie cieszyc. Bynajmniej ja tak mialam i tak sie staralam robic. I tak trzeba. Mialam fajna gin, ktora uczyla mnie pozytywnie myslec. Ale tez mialam realiste. Na wizycie w 8tc, jak widzielismy serduszko i jak sie rusza moj M mowi do niego, "niech pan powie zonie, zeby sie uspokoila, bo juz bedzie dobrze". Na co on pelnym powagi glosem odpowiedzial " prosze pana nie moge tego powiedziec, bo nie wiem, czy jutro serce nie przestanie bic". Ale mialam ubaw. Maz sie wystraszyl, a ja sie uspokoilam. Ja to wiedzialam, co lekarz powiedzial i taka opcje bralam pod uwage, stad moje obawy. A M myslal, ze skoro jest dobrze, to tak juz bedzie. Realizm u lekarza to dobry objaw, zwlaszcza, ze oni niejedno juz widzieli. Za to po pierwszym badaniu prenatalnym lekarz cieszyl sie moja ciaza jak male dziecko z najlepszego prezentu. Membaris mysl pozytywnie mimo wszystko

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@martakratka a co mozna myslec o pozytywnym tescie ciazowym[emoji7]?

@kari21 ryzyko wysokie, nawet bardzo, ale bierz pod uwage, ze tam jest tez twoja historia poloznicza. Amniopunkcja da jasnosc.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny.
Od jakiegoś czasu was poczytuje i postanowiłam do was dołączyć. Mam 34 lata, 10letniego syna i aniołka którego straciłam w 8tyg. w lutym. Wasze posty bardzo mi pomogły w tym trudnym dla mnie czasie.
Dziś jestem w 15dc ale starania zacznę tak czerwiec-lipiec zalecenie gin (3mies.przerwy).

@martakratka wiosna :D u mnie bylo to samo. Zrob bete i po 48 h przyrost, ja poszlam z tym do lekarza po zastrzyki i recepty, zrobil usg i zobaczyl juz pecherzyk ciazowy to wiem ze chociaz jest w macicy. Oczywiscie zaczynam sie stresowac co dalej no ale tak to juz jest:) zrob bete i przyrost:*
@kari21 kochana ja niestety sie na tym nie znam, mocno kibicuje zeby wszystko bylo dobrze, kurcze amniopunkcja to tez inwazyjny zabieg no ale powie wiecej:*

reklama
@Destino dosłownie to samo mój lekarz powiedział co Ty teraz. I oczywiście ja sobie z tego wszystkiego zdaję sprawę tylko chyba za szybko zapomniałam o zagrożeniu i słowa lekarza postawiły mnie do pionu. Otrzeźwiły i trochę zdołowały. Ale teraz jest dobrze i czekam na wizytę 10 maja.
@8mela3 witaj w naszym gronie, światełko dla aniołka

Do góry