reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Jak dasz radę to zrób bardziej wyraźne zdjecie no ale ja tam widzę dwie krechy

Napisane na LG-M200 w aplikacji Forum BabyBoom
Chyba jest trochę wyraźniejsze...

Załączniki

• test2.jpg
    test2.jpg
    32,4 KB · Wyświetleń: 100
Nie wiem, czy nie poczekać trochę. Tamtym razem to lekarze mnie straszyli ciążą pozamaciczną i innymi rzeczami. Może lepiej jak poczekam, ze 3,4 tygodnie...
Wybor należy do Ciebie kochana ja bym poszla żeby potwierdzić czy jest chociaz pecherzyk mi mój gin nie zrobił usg i teraz żałuję ze nie poszłam do innego ..

Chyba jest trochę wyraźniejsze...
I sa dwie piękne kreski .. Zrób betę i zapisz się dla własnego dobra zwłaszcza że jesteś tez po poronieniu ... Ja jak sie uda bledu nie popelbie więcej i nie bede czekać tak jak to mój lekarz kazał wtedy pojde do 10 innych nawet jak będzie trzeba

@membaris lekarz realista. Wiem, ze to moglo ciebie zbic z tropu, ale nasze ciaze od poczatku do konca sa tzw ciazami wysokiego ryzyka, a wiec do 22-24 tc grozi poronieniem, potem przedwczesnym porodem. Ja to wiedzialam do ostatniego dnia. A w dniu porodu jeszcze dowiedzialam sie, ze sam porod nie gwarantuje, ze dziecko urodzi sie zywe. Przeciez my o wlos wyrwalismy Natusia smierci. To wiesz i nie po to, by sie stresowac, ale po to, by na siebie uwazac i by byc uwazna mama. Po pierwszym trymestrze czlowiek sie nieco uspokaja, zwlaszcza jak prenatalne sa dobre i powoli zaczyna sie cieszyc. Bynajmniej ja tak mialam i tak sie staralam robic. I tak trzeba. Mialam fajna gin, ktora uczyla mnie pozytywnie myslec. Ale tez mialam realiste. Na wizycie w 8tc, jak widzielismy serduszko i jak sie rusza moj M mowi do niego, "niech pan powie zonie, zeby sie uspokoila, bo juz bedzie dobrze". Na co on pelnym powagi glosem odpowiedzial " prosze pana nie moge tego powiedziec, bo nie wiem, czy jutro serce nie przestanie bic". Ale mialam ubaw. Maz sie wystraszyl, a ja sie uspokoilam. Ja to wiedzialam, co lekarz powiedzial i taka opcje bralam pod uwage, stad moje obawy. A M myslal, ze skoro jest dobrze, to tak juz bedzie. Realizm u lekarza to dobry objaw, zwlaszcza, ze oni niejedno juz widzieli. Za to po pierwszym badaniu prenatalnym lekarz cieszyl sie moja ciaza jak male dziecko z najlepszego prezentu. Membaris mysl pozytywnie mimo wszystko

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@martakratka a co mozna myslec o pozytywnym tescie ciazowym[emoji7]?

@kari21 ryzyko wysokie, nawet bardzo, ale bierz pod uwage, ze tam jest tez twoja historia poloznicza. Amniopunkcja da jasnosc.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny.
Od jakiegoś czasu was poczytuje i postanowiłam do was dołączyć. Mam 34 lata, 10letniego syna i aniołka którego straciłam w 8tyg. w lutym. Wasze posty bardzo mi pomogły w tym trudnym dla mnie czasie.
Dziś jestem w 15dc ale starania zacznę tak czerwiec-lipiec zalecenie gin (3mies.przerwy).

@martakratka wiosna :D u mnie bylo to samo. Zrob bete i po 48 h przyrost, ja poszlam z tym do lekarza po zastrzyki i recepty, zrobil usg i zobaczyl juz pecherzyk ciazowy to wiem ze chociaz jest w macicy. Oczywiscie zaczynam sie stresowac co dalej no ale tak to juz jest:) zrob bete i przyrost:*
@kari21 kochana ja niestety sie na tym nie znam, mocno kibicuje zeby wszystko bylo dobrze, kurcze amniopunkcja to tez inwazyjny zabieg no ale powie wiecej:*

reklama
@Destino dosłownie to samo mój lekarz powiedział co Ty teraz. I oczywiście ja sobie z tego wszystkiego zdaję sprawę tylko chyba za szybko zapomniałam o zagrożeniu i słowa lekarza postawiły mnie do pionu. Otrzeźwiły i trochę zdołowały. Ale teraz jest dobrze i czekam na wizytę 10 maja.
@8mela3 witaj w naszym gronie, światełko dla aniołka

Do góry