reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam kochane mam pytanie po jakim czasie od poronienia mozna ponownie zajść w ciążę pytam ponieważ wczoraj niestety Poronilam był to przełom 5 ,6 tyg ciąży ... Jest nam bardzo ciężko [emoji22][emoji22][emoji22] ale musimy być silni dla obecnych dzieci ... Ale chcielibyśmy mieć jeszcze jedno maleństwo ...

Napisane na LG-M200 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam kochane mam pytanie po jakim czasie od poronienia mozna ponownie zajść w ciążę pytam ponieważ wczoraj niestety Poronilam był to przełom 5 ,6 tyg ciąży ... Jest nam bardzo ciężko [emoji22][emoji22][emoji22] ale musimy być silni dla obecnych dzieci ... Ale chcielibyśmy mieć jeszcze jedno maleństwo ...

Bardzo mi przykro. Domyslam sie, ze bylo to poronienie samoistne, jeśli tak to mozesz sie starac po najbliższej @.

@natala95 tu kazda jest po stracie, niestety nie kazda ma juz dzieci, oczywiscie warto miec lekarza prowadzacego ktory Ci uspokoi i powie ze mozesz spokojnie sie starac. Ja niestety uslyszalam ze ciaza sie nie rozwija i od tego czasu czekalam 2 tyg az sie zacznie..dodatkowo nie oczyściłam sie sama i musialam miec delikatny zabieg:/ wiec lekarz zobaczy czy juz tam nic nie pozostalo ale generalnie po pierwszym okresie mozna sie juz starac jesli nie bylo zabiegu. Jesli masz pytania - smialo..jestes juz po najgorszym? Ja plamilam tak tydz czasu i dopiero potem sie zaczelo..:* ale skoro masz juz dwojke dzieci, teraz sie przemeczysz a niedlugo pewnie wystaracie sie o kolejne. Dzidzi zmienilo date przyjscia na swiat, niedlugo bedziesz sie czula lepiej:* tak niesetety czasami sie zdarza. Wiele kobiet leczy pewne reakcje autoimmunologiczne ale pewnie skoro masz dzieci to byl to niestety wybor natury:*

Kochana - będzie dobrze. Ja mam podobną historię do Twojej. Z tym, że mam jednego syna. Poroniłam między 5, a 6tc, - tak jak Ty. Stało się to pod koniec grudnia. U mnie długo trwało oczyszczanie się, nie miałam zabiegu i jak tylko skonczyło się krwawienie - lekarka pozwoliła starać się od razu. Będzie dobrze ;) Trzymaj się dzielnie i jakby co to pisz tutaj - są tu świetne dziewczyny.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, ja już sama nie wiem co jest ze mną. Te cykle moje są jakieś pochrzanione od straty. Pierwszy trwał 22 dni. Dziś jest 30 dzień drugiego i nic. Brzuch mnie pobolewa, cycki bolą jak cholera, niedobrze mi ciągle a drugiegio testu się boję zrobić bo już sama nie wiem czy coś będzie czy tylko sobie wmawiam. Strasznie się boję rozczarowania, bo gdzieś w środku się łudzę, że może się uda, chociaż rozsądek podpowiada, że nic z tego. Weźcie mnie praśnijcie w łeb to może się otrząsnę...

Witaj. W przypadku poronienia samoistnego możesz starać się od razu. Światełko dla Twojego Aniołka (*)

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy , jak na razie jestem w trakcie jeszcze wszystko wylatuje po mam zgłosić się do lekarza sprawdzić czy nic nie zostało ...

reklama
@martakratka mam Ci nasikać na ten test? Murowany pozytyw hehe. Siuraj ino hyżo i pisz co tam Ci wywróżyło. Niczego się nie bój na nic się nie nastawiaj. Mi w 31dc test dopiero wyszedł także wiesz :-D za ile go wstawisz? A poranne siku było już?

@natala95 witam wśród nas. Przykro mi że Ciebie również to spotkało. Ogólnie poczekaj aż skończysz krwawic no i czy sie samo oczyści. Jak samo to kolejna @ i do dzieła, a jak nie no to zależy od lekarza, który oceni jak duża ingerencja była.

@Totois30 jak się czujesz? Skorzystalas ze słoneczka wczoraj?

@membaris @anja93 @ivvonka co u Was? @membaris coś nam całkiem zamilkła, co słychać?

@roki_1991 jak zdrowie? Lepiej wraz z nadejściem wiosny? Jak samopoczucie? Wiosna je poprawiła?

@hona @gosia100 jak tam w pracy, wśród ludzi? Trochę mi tego brakuje.

@Frezja_1 wróciłaś już do formy po zabiegu?

@nafoczka @Olasec udzieliło mi się od Was łobuzy. Obudziłam sie 1.30 i do 4 nie mogłam zasnąć. Myślenie mi się włączyło bo coś rozważania mi się włączyły co z pracą po roku macierzyńskiego. Póki co nie mam pomysłu na opieke nad dzieckiem. Tato coraz starszy, nie wiem czy się podejmie a przecież żłobka czy normalnego przedszkola na tym zadupiu nie uraczysz.

Do góry