reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Chyba za bardzo się nakrecilam, trzeba wyluzować i czekać.. powiedzcie mi dziewczyny czy po zabiegu lyzeczkowania zmieniła Wam się @ ? Przed poronieniem miałam bardzo bolesne, a po zabiegu nic nie byli i miesiączka zaczyba się"od dupy strony" bo od plamienia jakby się kończyła..

Moja miesiączka tez się teraz tak zaczyna po ostatniej ciazy. Na początku plamienia i na końcu tez, a w tym cyklu to już całkiem dziwnie bo okres mi się skończył a cały czas śluz zabarwiony krwią...

reklama
@paulabraczo12 ja tez mialam bardzo dziwne. Raz bolal brzuch juz tydzien czasu, raz przychodzila za wczesnie znienacka..plamienia tez..nie wiem czy to wraca do normy potem czy juz dzieje sie inaczej..ale nigdy nie wiedzialam czym dziwnym mnie teraz zaskoczy:/

@paulabraczo12 moje @ po zabiegu tez są inne bardziej obfite i ostatnio miałam 7 dni 1i7 dzień plamienia a reszta dni obficie. No i zawsze miałam co 28 dni a teraz już drugi cykl co mam co 29 dni.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też tak mam,że koniec okresu i śluz zabarwiony krwią ;/ z kolei boli mnie brzuch w dni płodne,a przed okresem nicc. Moja znajoma po poronieniu ma takie bolesne miesiączki, że co miesiąc pogotowie przyjeżdża

@paulabraczo12 Ha u mnie też inaczej! @ zdecydowanie bardziej obfita i o dzień dłużej niż przed ciążą. Plus plamienia kilka dni po. Już nawet się martwiłam że to jakieś upławy, ale chyba nie? I tak jak zawsze czułam kiedy wypada owulacja, tak teraz jestem pogubiona :/ I w testach LH też ciągle się pokazuje, bez sensu:/

A mnie przed okresem boli brzuch jakiś tydzień wcześniej już... Boli, boli i boli - a okresu ani widu ani słychu... Poręcone to wszystko...

@paulabraczo12 no szkoda, ale to nic straconego. W nowym cyklu sobie spróbujesz. A nóż widelec się uda.
Co do zmian w funkcjonowaniu organizmu. Ja myślę, że to się zmienia i z wiekiem, i ze względu na to co robią hormony, a w czasie ciąży dużo tam się dzieje (nawet jeśli się ją straci), zabieg też może pozmieniać trochę szyki, bo to jednak jest ingerencja w organizm. Ja na przykład, miałam kiedyś regularne cykle i bóle takie, że o matko i córko, lało się ze mnie tak, że w nocy budzik nastawiałam. Teraz zupełnie inaczej. Może są kobiety, które zawsze, ale to zawsze mają cykl na zasadzie kopiuj-wklej, ale tak myślę, że to jest garstka. Mi sprawdza się zasada: no tak mniej więcej by było...hehe z poślizgiem w obydwie strony.

Mowie sobie a zadzwonie zapytam o wynik na luzaku oczywiscie prawie sie posikalam ze stresu. 2278:) przypomne we wt 1154 wiec przyrost 105 pro:) super:) we wt badalam o 10 a dzis o 8. tylko ze zdjecia tamtego usg wynika ze na poczatku tez wszystko ladnie i potem cos nie zagralo ale biore lutke clexane, na razie wszystko gra wiec leki jak maja pomoc to nie za pozno wdrozone nie? Na szczescie w weekend wyjezdzamy na wycieczke do Poznania wiec nie bede myslec za duzo mam nadzieje:) na razie spoko loko czekam na rozwoj wydarzeń: )

Ostatnia edycja:
@Totois30 moje gratulacje! Tak bardzo sie ciesze, ze Wam sie udalo :) trzymam kciuki!

Widzialam tez gdzies wiadomosci ze roxie123 sie udalo? Moze macie jakies szczegoly?

@anja93 , @AgaB33 , @ivvonka , @membaris , @kari21 , @Marika92 jak szybko Wam lecą te tygodnie ciąży, tak Wam zazdroszczę, a ja co, jutro ide usunąć nadżerke, w ogole mam jakies problemy z bolami glowy, bylam juz u neurologa, i lekarza pierwszego kontaktu, sugeruja chore zatoki i spiecie w karku, mówią tez o nerwobolach, od wczoraj jestem na antybiotyku i jestem bardzo oslabiona. Chciałabym wrócić do staran, ale musze zrobić ze soba porzadek....

Trzymam kciuki za wszystkie staraczki, wiosna dopiero co sie zaczęła, wiec jeszcze czas na dobre wiesci :) mam nadzieję, ze wszystkim sie Wam uda :)

reklama
Do góry