reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@anja93 @AgaB33 dzięki kochane za pamięć. Wczoraj się przymierzałam żeby napisać ale jakoś było mi tak głupio się cieszyć wiedząc że u @kari21 tak wyszło. Szczerze to bardziej z pokorą poszłam na tą wizytę. No ale na wizycie... Badania w porządku z wyjątkiem moczu więc mam zalecony Nurosept 3X1 i za miesiąc badania do powtórzenia. Doktor mnie zbadała zerknęła też przez brzuch usg. Maleństwo skakało pięknie :) okazało się tylko że ona mi nie zrobi usg prenatalnego, ale za to złapała za tel i umówiła mnie do swojego serdecznego kolegi ( na nfz ! ). Także jeszcze wczoraj o 18.30 miałam u niego wizytę. Wszystkie pomiary wyszły idealnie, maleństwo zdrowe i duże :) bo jest starsze o 5 dni wg usg niż wychodzi z OM. Dziwne bo ta różnica wychodzi od początku. Chociaż lekarz mówił że jeszcze te różnice się wyrównają także żeby się cieszyć. No i mój mięśniaczek ciutkę urósł. Usg było bardzo wzruszające :) i wyszłam z niego szczęsliwa :) Przepraszam Was dziewczyny że tak się chwalę. Wierzę mocno w to że takie szczęście spotka każdą staraczkę :*
A teraz czeka mnie jeszcze usg tarczycy, badania tsh, i wizyta u endo 15 marca. A wizyta u gin dopiero po świętach 5 marca

@membaris myślę że takie dobre informacje jak u Ciebie są nam bardzo potrzebne, dają nadzieję że w końcu się uda tym które się starają ! To równowaga wobec wszystkich strachów i obaw które i tak dobrze znamy :/
Bardzo się cieszę i trzymam kciuki !!

Ostatnia edycja:
@kari21 życzę Ci,żebyś wygrała te walkę! Dasz radę, jesteś niesamowicie silna i musisz taka być dla Twoich maluchów,które masz w domku i ktore potrzebują Twojego uśmiechu :) po burzy zawsze wychodzi słońce.

Dziewczyny, my właśnie wróciliśmy z urlopu,na którym był mega relaks i zdecydowaliśmy z grubej rury zaatakować klinikę leczenia niepłodności, co też dzisiaj uczyniłam :) jestem mega zadowolona! Lekarz ogólnie powiedział,że jesteśmy ciężkim przypadkiem... Bo jesteśmy płodni ;) było mega profesjonalnie, z klasą i czuje,że to był milowy krok. Lekarz zrobił USG, owulacja oczywiście była (na urlopie [emoji173][emoji106]) , homocysteine mam zbadać ponownie po suplementacji folianami i jak zejdzie do 7 to super. Ogólnie polecił foliany i metylowane B12 z solgaru. Zlecił mi test obciążenia glukoza, gdyż może to być wg niego powód, bo mam problemy z wagą (nie mogę przytyć) i poronienie w sumie też może mieć z tym związek. Wyniki badań mam wysłać SMSem do niego i od razu będzie wdrażał dalsze działania. Pięknego dnia Wam życzę [emoji295]

Napisane na MI 4LTE w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny mam takie trochę głupie pytanie...otóż wg testów owulacyjny dzisiaj powinnam mieć jajeczkowanie, czyli teraz po ok 14 dniach dostane juz okres tak? Czy jest możliwe ze tek okres nadal nie wystąpi?

@kb.karola90 te testy raczej + - 2 dni mozna zakladac poporawnosc a faza lutealna chyba trwa jakos 10-16 dni? Czyli tyle moze minac az przyjdzie @ ale to na necie dokładnie znajdziesz a niestety jest opcja ze pęcherzyk nie peknie i nie uwolni jajeczka albo nie dojrzal a pik LH sie pokazal na teście roznie bywa ;)

reklama
Dziękuję @Totois30. Mam nadzieje ze owulacja była. Wczoraj bardzo bolał mnie jajnik i taka jakaś słaba, senna byłam. Dzisiaj tak jakby ciągnie mnie w miejscu jajnika i miałam do południa przy siadaniu takie dziwne uczucie w podbrzuszu. A jak byłam 14.02.badana to mówili mi że mam piękne jajniki pełne dojrzewajacych i rosnących jajeczek...

Ostatnia edycja:
Do góry