reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Maluszek zdrowy[emoji4]ma 240g nie wiem jaki jest długi [emoji14] ale wszystko pięknie było widać[emoji4]sisiaka dalej ma hehe[emoji4]20.02 idę na połówkowe a 6 marca kolejna normalna wizyta[emoji4]także jestem spokojna[emoji4] szyjka zamknięta, długa :) i dobiłam do 50 kg :D a zaczynałam z waga 47,5 :D

p19u3e3k96v017tv.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

reklama
@Totois30 ja tylko wtrąca slowko odnosnie Twoich dolegliwości ze stawami, jak nie bardzo mozna znalezc przyczyne, to proponuję zrobic badania w kierunku chlamydii. Ta paskuda podobno potrafi dawac takie objawy.
W ogóle dziewczyny róbcie sobie wymazy, zwłaszcza w ciąży, bo wtedy lubi sie przyplatywac jakies dziadostwo. Ja stracilam zdrową ciążę, przez bakterie, bo glupi lekarz zamiast pobrac wymaz dal mi clotrimazolum na grzybice. Chodzilam prywatnie, mimo to do 16tc. nie mialam zrobionej czystości pochwy. Dlatego nie dajcie sie zbyc i upominajcie sie o wymazy.
Tyle w temacie. Ja jestem wstepnie omówiona na laparo na koniec lutego,jesli wyjda czyste wymazy. Czystosc zrobie za tydzień i jak będzie ok to szpital.
Dziewczyny nie pisze ostatnio, ale caly czas kibicuję zza krzaka :)

Hej tak troszkę nieśmiało chciałam do was dołączyć. W 2013r urodziłam zdrowego synka, w 2016 r kolejna ciaza,w październiku 10tc dowiedzieliśmy się że serduszko przestało bić... miałam zabieg. W 2017r w 6tc kolejne poronienie... teraz jestem w ciąży wg om7t2d wg usg 6tc. Ale ciąża jest zagrożona...W niedzielę byłam w szpitalu bo przy aplikacji luteiny zauważyłam krew na aplikatorze. Okazało się że podraznilam sobie nim szyjke ale lekarz zrobił usg i wyszło mu że to 5t6d i puls dziecka tylko80. Stwierdził również że c8alko żółte jest za duże bo ma 7mm A dziecko 3mm (w piatek mialo 1,8mm)Jestem przerażona wizja kolejnej straty. Biorę luteine zastrzyki z heparyny i w szpitalu dodatkowo zapisali mi duphaston i aspiryne cardio. Za tydz. kontrola u lekarza prowadzącego... bardzo nurtuje mnie to że w piątek byłam u mojego lekarza i on powiedział żeby się nie przejmować bo ciąża może być Po prostu młodsza A w szpitalu zaraz mówią że ciąża dobrze nie wygląda...mam straszny mętlik w głowie...czy może któraś z Was też tak miała i wszystko dobrze się potoczyło...??strasznie boję się kolejnej straty...

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

A ja od wczoraj znowu plamię na brązowo/czarno :( jak na złość moja gin na urlopie przez 3 tygodnie :( nie ma przy tym świeżej krwi, to tak jakby śluz tylko brązowy a do tego czarne, jak to kiedyś ktoś pisał, "powidla śliwkowe"... Eh, wiecznie coś.. Zabieg był 27.11 więc 2.5 miesiąca temu. Myślałam że ta @ będzie już normalna :(

@kruszynka22 witaj. Bardzo mi przykro z powodu twoich strat :( to że wiek dziecka z usg różni się od wielu z om, to tym się akurat nie przejmuj. Ciąża faktycznie może być młodsza, czasem nawet o 2 tygodnie, jak u naszej @ivvonka. Gorsze jest to co piszesz o ciałku żółtym. Bardzo chciałabym ci powiedzieć żebyś się nie martwiła, ale wiem że jak ciałko żółte jest takie duże, to świadczy to niestety o wadach genetycznych :( i w moim przypadku też tak niestety było i nie skończyło się dobrze :(
Ale przytulam Cię mocno, zostań tu z nami, w razie czego służymy wsparciem :) masz już synka, więc daje to duże szanse na to że urodzisz kolejne zdrowe dzieciątko. Robiłaś jakieś badania po tamtych stratach?? Powiedz coś więcej o sobie :)

reklama
Do góry