reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Frezja_1 dokladnie tak. Powiedzial, ze nie wiadomo, co bylo przyczyna pierwszego poronienia, a ASA moze spowodowac, ze przy zagniezdzaniu nie wytworzy sie skrzep i dojdzie doo krwawienia i poronienia, wiec dla pewnosci da mi ASA dopiero po pozytywie. Kazal tez ograniczyc suplementy do minimum i przemyslec rezygnacje z lubrykantu, bo wg niego producenci zerujac na ludzkich uczuciach sprzedaja te malo wspomagajace produkty w b. wysokich cenach. Ten doktor to chyba taki naturalista. Zalecil tez seksy co 2-3 dni przez caly cylk a od 11-12 dnia tygodniowy maraton. Mam sie tez zrelaksowac, nie robic testow owu i nie grzebac w celu wymacywania szyjki. Mam tez troche schudnac ale nie dieta, tylko cwiczeniami.
W nocy nie spalam, pol nocy przeplakalam jak bobr, nie wiem dlaczego. Zaczelo sie wieczorem od tego, ze jak gotowalam jajka, to o nich zapomnialam i po wygotowaniu sie wody wydaly one taki pisk. Wiec zaczelam plakac bo stwierdzilam, ze to placz kurczakow.
Potem plakalam, ze tesknie za dzidzia, ktora sie opiekuje, potem za moim psem, a potem za rodzina.
Zanim zaczelam plakac to smialam sie jak glupia, bo kot beknal.
Albo calkiem zwariowalam, albo moj mozg wypiera prawdziwe leki i smutki i zastepuje je takimi o rzeczami.
Ale sie rozpisalam, ale musialam sie wygadac.

reklama
@ivvonka akurat rozumiem zakładanie karty... ja to sobie nie wyobrażam jeszcze takich rzeczy na razie xD nigdy nie zaszłam tak daleko...
@Marika92 nigdy nie wiemy co nam przeznaczone... każda z nas chyba przeszła w życiu coś , czego nie pojmuje , dlaczego tak :/ mam nadzieje , że mały nie odczuje tego ;* będzie dobrze !

Tak tak Julcia i Asia to są forumowe bliźniaczki :D

Ja jestem umówiona na niedzielę na rozmowę z być moze moim nowym dodatkowym doktorem , chciałby poznać moją historię ... chce mu się przedstawić , i popytać czy będzie mi pisał clexane i prowadził ciążę w razie jak juz zajdę ... koleżanka , która z nim pracuje w profamilii poleciła mi go całym sercem , i opinie ma świetne czytałam obym się nie zmyliła zobaczymy jakie pierwsze wrażenie będzie ... młody lekarz nie " skażony " jeszcze , mozna dzwonić pisać do niego z każdym zmartwieniem , czy krwawienie czy bóle czy cokolwiek, bardzo dba o pacjentki w szpitalu i do porodu , nie zbywa na wizytach , i jest wychwytywany bo niby mądry < to tez się okaze przy rozmowie hehe zeby nie wyszło , ze znowu mądrzejsza jestem xD > ...także się skusiłam . Sam zaproponował , żeby przyjechać , bo chce wiedzieć o co dokładnie chodzi .
Powiem , że dobrze miec czasami wtyki w miejscach publicznych xD

reklama
@Aggs Te płaczące kurczaki i bekający kot. Uśmiałam się. Nie wiem co bierzesz, ale to jest naprawdę dobre.;)

@Frezja_1 dobry pomysł. Dzięki. Jak tylko skończę te swoje teatry to spróbuję ogarnąć temat. To mogłaby być fajna zabawa.:-) :)

@membaris jak zgadza się wiek usg z o.m to raczej zostaje ta sama data. U mnie ta różnica była 2 tygodnie i dlatego tak. Ciekawe jak było u dziewczyn rozpakowanych. Czy też był ten dzień zero przesuwany.

@roxie123 ten mój lekarz też jest właśnie młody. Zwykle wybierałam starszych lekarzy: bo doświadczenie, wiedza, ale chyba byli już zbyt leniwi żeby się podokształcać (co nie jest oczywiście regułą)
Roxie obserwuj rozmiar jego oczu i wyraz jego twarzy jak będzie analizował wyniki badań. Ty chyba wszystkie możliwe zrobiłaś. Będzie miał lekturę.

Do góry