reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@ivvonka to wspaniala wiadomość! Same dobre wieści ostatnio :) oby tak dalej :)
@roxie123 ja to zazdroszczę Ci ze tak szybko zachodzisz, u mnie to troche trwa. Niestety nie wiem czemu (pierwsza ciążę 7m-cy, a drugą 2m-ce, ale stracona, teraz juz 2 m-ce minely i nic). Tyle ze ostatnio troche stresu :(

@gosia100 spróbuj ze stymulacją cyklu może ... ja mam swoje owulacje ale szkoda mi czasu ... po 2gim poronieniu nie mogłam zajść 3 cykle ale dlatego , że miałam parcie na szkło bardzo , później dałam spokój i zaszłam ...tylko , że biochemiczna była i za chwile znowu biochemiczna , teraz wiem czemu przynajmniej . No i w sumie moglibyśmy próbować , bo faktycznie zachodzenie nie jest jakimś wyczynem u nas ale wiem , ze przy stymulacji mam więcej szans , bo jajek więcej .
Jak będzie powiem Ci za jakieś może 4 tyg jak będę testować :) na razie powinna być @ a czuje , że nadchodzi :)

@roxie123 odczekam jeszcze cykl, może dwa, wątpię ze lekarz bedzie chcial sie zgodzic na stymulacje, bo zachodze w ciaze, moze nie tak szybko jak niektore kobiety, ale 2 razy bylam w ciąży, raz bylo dobrze, raz nie. Wiec zobaczmy jak to sie dalej potoczy... teraz tez mysle o zmianie pracy, wiec chyba trochę chce zdac sie na los ;)

@gosia100 mi lametta podobno ma dać większe szanse na utrzymanie , nie wiem jakiś składnik ma taki czy coś , tego nie wiem ile w tym prawdy ... bo np. clo nie było dla mnie dobre ....
Dużo ciąż na wątkach po lametta + ovitrelle na pęknięcie :) zobaczysz wyjdzie w praniu jak to mówią :)

U mnie jakieś pęcherzyki w gardle piekące :< zimno ;/ więc coś mnie nabiera muszę płukać gimbaxem , pewnie po tych nowych tabletkach coś sie podziało

@roxie123 oby :( cały czas się boję..
1517388597-f51a22a041d9149e-aaaaaa.jpeg

p19u3e3k4uaqwd15.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Marika... bedzie dobrze, musi byc. Kiedy ponownie beda pobierac material?

Marika... bedzie dobrze, musi byc. Kiedy ponownie beda pobierac material?
Teraz będzie babka robiła wymaz na HPV... Bo bardzo często to jest właśnie to a po mc znów cytologia bo czasami to się samo cofa, ale tak na prawdę w ciąży i tak się raczej nie z tym nie zrobi.. Byle nie poszło dalej i nie rozwijało się nowotworowo to będzie dobrze... Normalnie zastanawiam się czy jestem jakaś pechowa... 20l - zator i zawał płuca, prawie śmierć.. 25l strata dziecka w połowie ciąży a teraz to... Tylko mi siw kur.. mać nasuwa... Ale mam nadzieję że to się jakoś wyjaśni bo jestem już trochę poirytowana tyloma "darami" od losu... :/

p19u3e3k4uaqwd15.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

reklama
Dzięki dziewczynki.

Bo @membaris, ja tak się ucieszyłam strasznie, że jest dobrze, że co zaczynam pisać to beczę. Jeszcze trochę i będę miała oczy na misia pandę. Teraz też mi się szklą. Ciężko myśli pozbierać.
Ale mam kartę. Lekarz mi ją założyl.
Poszłam się ubrać, wychodzę, patrze:
- Karta?
-No chyba już czas.
-Ale...
-Sam muszę założyć, bo Pani to się chyba nigdy nie zdecyduje.
No i mam.
Testy Pappa to testy z krwi - ogólnie pozwalają na wykrycie możliwości wystąpienia wad rozwojowych płodu. Zawierają markery, których odczyty pozwalają pomóc w ustaleniu występowania np. Zespołu Downa.

@Marika92 trzymam kciuki, żeby nic nie wyrosło w tym wymazie.
Wg usg 9 tydzień. U mnie to musi być też chyba chłopak, bo totalnie oblał datę ostatniej miesiączki i ewidentnie rośnie sobie po swojemu.

@AgaB33 2,2 cm. To jest aż nie do uwierzenia, że to taka drobinka a już i serduszko i inne takie różne (jak mi lekarz włączył dźwięk to byłam w takim zdziwieniu, że tylko powiedziałam ,,o,, i tak zostałam do końca usg). A on coś tam mruczał i mierzył po uczonemu.

@...Margotka9022... ślicznie. :)

Do góry