reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Funia90 jak zobaczylanm wiadomość od Ciebie to myślałam ze juz po wszystkim, a Ty dalej sie meczysz, biedna :( a jakies postepy sa? Rozwarcie sie zwiększyło? Jakies plany oxy? Czy po prostu czekac?

reklama
@gosia100 dzis caly dziennskurcze co 6 min na 100 i bola:/ nie wiem jak zasne.
Ale rozwarcie bez zmian[emoji53]
Szyjka z betonu.
Moja 1 faza porodu zaczela sie w czeartek bo od tamtej pory mam skurcze regularne i chodze juz jak zombi.
Plan niby jutro oxy ale kto ich tam wie i te wszystkie rodzace z okolicy[emoji23]
Takze nie nastawiajcie sie.
O 5 mam ktg :/ i juz spac nie bede grr

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Funia90... sciskam mocno. Wiem, ze to nie pomoze, ale jestesmy z Toba myslami. Prosilas o masaz, przygaszenie swiatel i jakas intynma atmosfere? Jest w Toba ktos bliski? Masz mozliwosc posiedzenia w wannie?

@Aggs kochana niestety ja nie jestem na sali porodowej tylko na “przeczekaniu” i to w dodatku na patologii ciazy bo nie bylo miejsc w czwartek w nocy.
Takze mam tylko lozko:/
Maz przyjezdza ale nie siedzi ze mna caly dzien bo to bez sensu.

Dziewczyny wiem ,ze wiele z Was a nawet wszytskie chcualyby byc na moim miejscu i ja chetnie to miejsce dzis odstapie co by kazda poczula jak to jest hihi

Ja wczoraj jednak zle zrozumilam,skurcze sa co 4 min
Ale kazdy na 100 i okolo minuty.
Z reszta w czwartek tez juz tak bylo,potem troszke sie rozregulowalo i znow ,takze Asiula ilez mozna odpusc matce bo sil brak.
Jakos “pospalam” ,czekam na wizyte.
Okolo 8/9

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@anja93 pamietam jak razem zaczynalysmy starania, Ty zaraz zobaczysz na usg raczki, nóżki, tak bardzo zazdroszczę :) ale cieszę sie tym, ze udalo Ci sie tak szybko :) oby dzidziuś zdrowo i ładnie rósł :* a nie masz fotki usg?

@Marika92 a Ty jak sie czujesz? Kiedy wizyta?

@Elodia żyjesz???? :) odezwij sie, bo cos zniknęłas.

@Aggs a Ty kiedy testujesz? :)

@membaris @ivvonka trzymam kciuki za wizyty :*
@membaris chętnie przejme Twoje mdłości ;)

@AgaB33 Ty juz chyba tez niebawem masz wizytę?
Ja tez pamietam :) nawet w tym samym dniu mialysmy ten nieszczesny zabieg. Ale wszystko ma swoj czas. Mi sie udalo szybko zajsc a nawet bardzo szybko. Teraz walka zeby dotrwac do konca. Ty znow mozesz przytulic sie w domu do coreczki ktorą juz masz ❤ takze nie ma tego zlego. :) man nadzieje ze Twoja @ powoli dobiega konca i nowy cykl nowe szanse! Oby tym razem sie udalo. :* ja mam zdjecie usg juz nawet widac zalążek buzi, rączek a bicie serca- cos cudownego. Ale zdj jest jeszcze malo widoczne mimo wszystko. Dodam najwyzej za 2 tyg jak podrosnie :)
Kazda z nas tutaj jest po przejsciach, kazda ma na swoim koncie strate albo i niestety kilka wiec dla kazdej z nas dziecko to cud wiec nie dziwie sie ze mamy takie podejscie i tak walczymy o niego. Bo kazda z nas nie ma czystej karty. Wiec kazda szczesliwa ciąza jest wg mnie tak jakby pokrzepieniem ze przeciez predzej czy pozniej bedzie pieknie!!! I to tyczy sie kazdej z nas tutaj bez wyjatku :) dlatego za wszystkie BARDZO mocno trzymam kciuki. A teraz obecnie za rodzące. @Funia90 dasz rade!!! Moze juz dzis Asia wyskoczy?? Tak mi sie wydaje zobaczysz nagroda bedzie piekna, rozowiutka :*
@Calineczka24 a u Ciebie postepy jak tam?? A moze to juz??? *.* :)

Ostatnia edycja:
@Funia90 kurcze tak mi Cię żal. Oby nie skończyło się CC przez brak postępu porodu.
Prawda jest taka, że niestety to jeszcze nie najgorszy ból a już jesteś zmęczona i nawet się nie dziwię a jak przyjdzie do porodu to będziesz bez sił.

@Calineczka24 Ja nie mialam GBS robionego. Przy porodzie dostalam antybiotyk ze strzykawki. Nic strasznego, bo i tak czlowiek podkuty jest.
@Funia90 Biedna... Mnie 3 dni krzyzowe meczyly... Masakra to jest. Porod przy tym to pikus. Powiedz Asi, ze dzis przez Katowice przejezdzam i jak sie nie ruszy, to ja sila wyciagne :D

@Funia90 @Calineczka24 zycze wam zebyscie juz mogly tulic swoje Krolewny :)te czekanie i meczenie jest najgorsze ... ale juz niewiele wam zostalo

@roxie123 super wiadomosci oby walentynki okazaly sie szczesliwym dniem trzymam kciuki za 2 kreseczki

@anja93 bardzo dobrze ze maleństwo nadgonilo i ze serduszko mocno bije bedzie dobrze :)
@agula26 ja wlasnie mialam podobna sytuacje do Ciebie zbyt male maleństwo zbyt duzy pechezyk tylko u mnie chodzilo o pechezyk zoltkowy nie wiem czy u Ciebie tez ... i sama zaczelam krwawic a 4 dnia od początku krwawienia mialam zrobiony zabieg ... mi moj lekarz dal zielone światło po 1@

Właśnie dziewczyny mam pytanie czy 1dzien cyklu to dzien zabiegu czy dzien w ktorym zaczelam krwawienia ???

@monia_l Tak - dzien zabiegu to pierwszy dzien pierwszego cyklu.

Nie ogarniam forum na telefonie. Chce cos ktorejs odpisac, a po chwili nie pamietam komu i co.....

@Aggs Ja sue na wizach nie znam. W zasadzie tylko raz za granica bylam - nie liczac wypadow na Slowacje po %. A jaki teraz macie plan? Naprawde nie da sie nic zrobic? Czy wszystko od urzednikow zalezy?

reklama
@witch84 hahaha oj to juz ja strasze[emoji12]

@Olasec najgorzej sie nameczyc i jeszcze cc:/
Ja wiem,ze to nie najgirszy bol ale po tylu dniach opadaja sily na ten inny bol[emoji53]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry