reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@mfifi04 widzisz dlatego się boję kariotypow ja nie jestem gotowa na in vitro :/ 3mam kciuki za Was ;* homocysteina wow... sama B będziesz długo zabijać ja zbilam z 10 na 4 w miesiąc ale brałam metyle folian B12 i B6 no i piłam jadłam dużo z buraka rzeczy .

@AgaB33 mam nadzieje ze że tak będzie czekam na to co lekarz powie ale chyba kupię ten dostinex [emoji4]

@ivvonka pierwsza miałam w normie po obciążeniu masakra xD powinna urosnąć max do 5x

1516185830-7665fd2038c46911-aaaaaa.jpeg

Wszystkie moje badania i wyniki są na wątku z leczeniem tam gdzie nasze historie

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@roxie123 dzięki. Faktycznie wysoka.
Ja mialam przy normie 2,8 - 29,3
po godzinie 136,9
po dwóch 86,9
Endokrynolog (specjalizuje się w ustawianiu hormonów płciowych) kazała mi to dostinexem zbić. I ja, durna jej posłuchałam.:oo2:

@AgaB33- po potwierdzeniu przez lekarza z poradni chorob zakaznych antybiotyk 3x dziennie do samego końca i konsultacje a poradni patologii ciazy :) wizyty u nich co miesiac i usg genetyczne u nich :) po połowkowym pytali czy chce amiopunkcje zrobic , odmowilam bo prawdopodobienstwo zarazenia dziecko bylo podobne do ryzyka powiklan po amiopunkcji :) teraz mamy zglosic sie do poradni patologi noworodla , ale dodzwonic sie gdzies w naszym kraju to jakas masakra :( a jak juz sie dodzwonie to odsyłaja gdzie indziej :(

@Destino- cc , bo poprzednio mialam :)

Napisane na LUNA_II w aplikacji Forum BabyBoom

@kifsi a daleko masz do Łodzi?? Może do Matki Polki spróbuj...
Ale to zaczynając ciążę wyniki były ok. Nabylaś w trakcie?? No jak antybiotyk był to dziecko było chronione bo gadzina z krwi byla wybita.

@roxie123 pół roku brałam. Obniżył mi prolaktynę bardzo ładnie. Nawet po obciążeniu po godzinie wyniki mieściły się w połowie normy laboratoryjnej. Natomiast nie mogłam później zajść w ciążę. Na dostinexie też można się starać, tylko w momencie pozytywu zejść z niego.
Nie chcę żebyś się martwiła, bo może u mnie akurat tak było (u Ciebie wcale nie musi) że przez pół roku nie mogłam zajść po nim w ciążę, jeszcze do tego brałam progesteron po 15 d.c. To wszystko nie było dobre, bo podziałało w drugą stronę. Po odstawieniu leków (zalecenie obecnego ginekologa) odczekałam drugie tyle i zaszłam na tym ziołowym castagnusie, który brałam na własną rękę (też obniża prolaktynę).
Powiedziałam ginekologowi, że ten dostinex był na obniżenie prolaktyny i to miało jeszcze dać efekt wzrostu progesteronu, bo tak się działo, ale stwierdził, że nie musiałam nic obniżać skoro zachodziłam w ciążę. Natomiast niski progesteron trzeba jak najszybciej podnosić odpowiednią dawką po pozytywie/ podniesionej becie. Złapałam betę jak było kilkanaście jednostek. Od tego czasu - leki. Na razie, dzięki Bogu, działa. Zobaczymy co będzie dalej.

@ivvonka u mnie akurat pasuje żeby cos podniosło progesteron , czytałam dużo pozytywnego o tym leku , może nie było akurat jego wina , że nie mogłaś zajść , bo przyczyn mogło być wiele jednak... długo go brałaś nie miałas skutków ubocznych ? no i drogi jeeest ;p będzie dobrze :*

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny nie mam za bardzo czasu na forum ostatnio więc będę z doskoku chciałam się wam pochwalić że zostałam ciocia moja przyjaciółka urodziła córeczkę.

U nas wszystko dobrze jem zdrowo i jak na razie nie ćwiczę ale się przymierzam tylko Wiktor późno zasypia i ja też wtedy padam
Pozdrawiam buziaki

Do góry