reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja na szybko wpadłam , bo idę się zbierać bo koło 10 trzeba wyjechać ...
Powiem Wam , że daje popalić ledwo wstałam z łóżka :< takie mam bóle , że się wyć chce , ale nafaszeruje sie jakimiś tabletkami na droge może dojade , bo az mi słabo :/

Mam duże nadzieje na tą wizytę , przynajmniej chciałabym usłyszeć , że mam szansę na macierzyństwo... wiem , że głównie od badań zależy plan , ale chciałabym mieć światełko nadziei

:*

ps. @roki_1991 słyszałam , że lekarzowi to nic nie przeszkadza , że nawet często bada w 1dc jak pracują jajniki ...:p ale nie sądzę żeby mnie dzisiaj badał bo po co , zbada mnie raczej po...

reklama
@roxie123 powodzenia na wizycie. Czasem dobrze być na początku cyklu, bo są leki, które bierze się od 1d.c.

Zastanawiam się nad badaniem na drożność jajowodów. Robiłyście? Jak to wygląda?

@roxie123 dobrze,że wszystko samo się ureguluje. Nie potrzebne Ci już szpitalne stresy, narkozy itd. dobrego dnia Ci życzę i udanej wizyty, kciuki zaciśnięte.

@ivvonka ja robiłam we wrześniu badanie na drożność jajowodów (HSG). U mnie to było tak,że musiałam mieć aktualne wyniki morfologii i posiewu z pochwy. Na oddział mnie przyjęli na czczo, około 12 był zabieg, przed którym dostałam zastrzyk z ketonalem. Na niewiele on się zdał ,bo i tak bolało jak cholera, mimo że jajowody wyszły drożne, tylko w lewym przeszedł kontrast z opóźnieniem. Pomimo bólu poszłabym jeszcze sto razy, bo w cyklu po hsg zaszłam w ciążę... Która niestety straciłam... Ale wiem przynajmniej,że da się naturalnie, a po ponad roku starań już w to wątpiłam. Teraz czekam na rozwoj sytuacji , wczoraj byłam na kontroli, wszystko dochodzi do normy po drugim łyżeczkowaniu, już przestaje krwawić... Ba! Nawet już pęcherzyk gotowy na owulację, czym mnie mój organizm bardzo zaskoczył. Ale oczywiście ten cykl odpuszczamy.

@Frezja_1, @kropkikreski4 dzięki. Chyba muszę się umówić, bo o ile w poprzednich staraniach zachodziłam bardzo szybko bez żadnych wyliczanek, wspomagań i innych hokus-pokus, o tyle w tym cisza. Chłop jest, owulacja też, a efektów ani widu, ani słychu.

Dzień dobry kochane.

@roxie123 oj biedulko odpoczywaj teraz sobie ściskam mocno jak się dziś czujesz? @AgaB33 ruch to fajna rzecz ja jak się ruszam to mam więcej energii i wigoru no i lepiej się czuję i fizycznie i psychicznie.

Jak ci idzie z odzywianiem? Ja na razie przed wypłata więc nie szaleje za bardzo z produktami zdrowszymi ale na śniadanie jem zupy mleczne potem na drugie jakis owoc lub koktajl owocowy na obiad dziś mam śledzie w śmietanie a potem z wieczora jadam to co mam np kanapkę z serem białym albo jaja na twardo albo np wczoraj skusilam się na nelsniki bo małemu smażyłam wiem że na noc to troche ciezkie ale nie mogłam się oprzeć ;) .

Jak kupie sobie trochę zieleniny i więcej warzyw to salatki i surówki do obiadu będę robiła. No i chce wyeliminować słodycze fast food i ogólnie ciężkie potrawy. Co oznacza np czasami robienie dwóch obiadów bo domownicy moi się nie odchudzają ;)
Dam radę. Na razie przybralam na wadze 0.5 kg zawsze jak mam @ to trochę więcej ważę a wy ?

@roxie123 no stres będzie dobrze;) .

reklama
@Funia90 śliczna dziewczynka;)
@...Margotka9022... piekna kobieta a brzusio cudowny;)
@mamcia2014 jak przeczytałam Twojego posta to jakbym o sobie slyszala ja w orawdzie nie bylam u psychologa ale wiem co przezylas niestety my nie wygralismy tej walki z raczyskiem i wiekszego dola zalapalam. Ale masz cud w postaci dziecka i rzeczywiscie jwst motywacja mam nadzieje ze ja tez bede miala na kogo przelac swoja milosc tak mi bylo orzykro ze mama odeszla ode mnie kiedy ja mialam 26 lat chcialabym aby moje dziecko jesli bede miala nacieszylo sie mna dluzej.
@AgaB33 powodzenia w postanowieniu ja tez sie staram ale ostatnio slupilam sie na porzadkach przed świątecznych

Do góry