reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@membaris, będę, będę.

@K28, no no no. Jakbyś była tchórz, to nawet byś nie brała pod uwagę opcji rezygnacji z pracy. Jak jest ciężko to czasem działa metoda myślenia, nie o tym co będzie na spotkaniu tylko o tym, że następnego dnia już nie będziesz musiała o tym myśleć.

@Marika92 Uskuteczniliście metodę "zagraniczne jajka z niespodzianką" ;) Chyba wyślę swojego supermena za granicę.

reklama
@ivvonka wysyłaj wysyłaj :D metoda skuteczna :D polecam z doświadczenia [emoji14]

p19u3e3k5ghh3dwf.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

@roki_1991 Jeśli robisz badanie płci po poronieniu, to kartę urodzenia martwego dziecka otrzymasz dopiero po otrzymaniu wyników testu. Musisz ją dostarczyć do USC i tam następuje rejestracja dziecka. Otrzymujesz jego akt urodzenia, na którym znajdzie się m.in adnotacja o urodzeniu martwym. Czas 56 dni liczony jest od dnia poronienia. Co ważne - między poronieniem, a urlopem macierzyńskim nie możesz wrócić do pracy (bo wówczas już nie będziesz mogła z niego skorzystać). Musisz się postarać o L4 (płatne 80%), a jak dostarczysz do pracodawcy akt urodzenia, to powinien zmienić Ci chorobowe na macierzyński (ale będzie on skrócony o ilość dni, na których przebywałaś na L4).
@Olasec Nigdy nie mów nigdy - na tym etapie gin jeszcze mógł się pomylić. Mój brat cioteczny chciał mieć syna - i w końcu się doczekał, po trzech córkach ;-)
@roxie123 Ale ty chyba masz w miarę dobry przyrost? Bo jeśli dobrze kojarzę poprzednia beta wynosiła 5,6, a to do dzisiejszego wyniku przyrost o 57%, a przy tak niskich wartościach to mógł też wkraść się jakiś błąd pomiaru. Powtórz betę w piątek i nie zakładaj najgorszego.
@Funia90 A jak Twoja krzepliwość? Trzyma się w granicach?

@roxie123 bardzo mi przykro.a czy istnieje mozliwosc, ze tamta beta byla jeszcze efektem pregnylu a ta dzisiejsza ciąży?

Ja teraz popijam ziolka i wcinam wiesiolek, ale po chorobie meza, to raczej 3,4 miesiace bedzie lipa.:(
Kochana, jakie ziółka popijasz i jakich efektów po nich oczekujesz?

@roxie123 przytulam mocno... :*

Miałam bete 6.9 dzisiaj 8.8 więc żaden przyrost pewnie przeczytałyście 88 nie ta bajka :p

Juz mam plan obrany daje rade :) Taka wola Boża jeszcze troche trzeba przejść ...
Jestem przerazona tym , że nic się nie dzieje ...chce być juz po wszystkim , a nie czekac do piątku ...boje się cp . Mam nadzieje , że będzie dobrze wszystko

Buziaki dla Was ;*

Dziękuję Wam za wsparcie ;* trudny czas i wielka niewiadoma , ale oddycham

reklama
@anja93 wiem wiem tylko jak już są strania to by się chciało od razu zajść ;) oo widzisz może teraz będziesz miała krótsze cykle? powiem szczerze że mi bardzo ładnie testy pokazały owulacje. A może a tym cyklu rób testy wcześniej, bo skoro cykl inny to owulacja też się przesunęła
Krotsze cykle fajnie by bylo bo wiecej szans na dzidzie a nie takie czekanie kichanie :-D ale z moimi @ roznie to bywalo takze mnie juz nic nie zdziwi. I nie zaluje ze kupilam te testy owu mialqm ich chyba z 50 wiec oszczedzac nie bede i zaczne testowac sie wczesniej :-D
Noo masz racje, chcialoby sie od razu zqjsc taki zloty strzal a zazwyczaj jest tak ze jak sie przestawi psychike i o tym nie mysli to dopiero wtedy strzal. Trzymam kciuki za sobote

Do góry